תגובה למאמר
אני לא יודע אם אדי סוכר נכנס לכאן לפעמים. אם לא, תוכלי למסור לו שמאוד נהניתי לקרוא את המאמר. שלושה דברים היו בעיני מעניינים במיוחד: 1. יש לי דיסק של קייטנו ולוזו, דיסק אוסף, שנקרא A Arte de Cartano Veloso. הדיסק נפלא, אך יש בו קטע שתמיד היה לא מובן לי לגמרי. הקטע שנקרא, Ambiente de Festival, הוא תיעוד של הופעה של קייטנו עם Os Mutantes. המוזר הוא שהם לא שרים שום שיר או קטע מוסיקלי. קייטנו צועק שם דברים שלא היו ברורים לי לגמרי, הוא מזכיר מספר פעמים את ג´ילברטו ג´יל, חוזר מספר פעמים, ספק שר ספק צועק, על הביטוי Proibido Proibir וברקע נשמעים צעקות של הקהל והמולה כללית. אם היה מדובר באלבום הופעה, הייתי מבין. אך מדובר בדיסק אוסף. מה פתאום מופיע הקטע הזה? מה המשמעות שלו? הדברים לא היו ברורים לי. אני מודה שפעמים רבות, כשהגעתי אליו בהאזנה שוטפת של הדיסק, זפזפתי לקטע הבא. והנה במהלך המאמר, אדי מספר על פסטיבל בו שר קייטנו את "אסור לאסור" והקהל הגיב בדחייה אלימה,בקריאות בוז ובקללות. ברגע שקראתי את התיאור הזה זינקתי למדף הדיסקים, שלפתי את הדיסק, הכנסתי אותו למערכת ולחצתי על הספרה 6 בשלט, אל אותו קטע מוזר, Ambiente de Festival. הקשר בין הנשמע בדיסק למתואר במאמר הדוק וברור, וכך נפתרה לה עוד תעלומה. עכשיו גם ברור לי מה המשמעות ההיסטורית של אותה הופעה ולמה רצו לשבץ את הקטע באלבום האוסף. אני מאוד מקווה שלא אקבל תגובה שתבהיר לי שאני טועה. הדברים נראים לי מאוד ברורים כעת.