קצת לינקים לסוף שבוע...

etilly

New member
קצת לינקים לסוף שבוע...../images/Emo140.gif

אז נתחיל במאמר שחברי הטוב אדי סוכר כתב ב"זמן הורוד" על Caetano Veloso לקרוא ולרוץ לשמוע את הדיסק הנפלא שלו (אתם תבחרו איזה, אני בחרתי ב-Fina Estampa להיום)

etilly

New member
תחנת רדיו מיוחדת

WebMPB רדיו עם ארכיונים מלהיבים של פנינים של ה-MPB כדאיו לשמוע את התכניות המיוחדות שלהם, עם המון אינפורמציה חיונית ומוזיקה טובה ונדירה. שווה, שווה!!

גדי שבת

New member
תגובה למאמר

אני לא יודע אם אדי סוכר נכנס לכאן לפעמים. אם לא, תוכלי למסור לו שמאוד נהניתי לקרוא את המאמר. שלושה דברים היו בעיני מעניינים במיוחד: 1. יש לי דיסק של קייטנו ולוזו, דיסק אוסף, שנקרא A Arte de Cartano Veloso. הדיסק נפלא, אך יש בו קטע שתמיד היה לא מובן לי לגמרי. הקטע שנקרא, Ambiente de Festival, הוא תיעוד של הופעה של קייטנו עם Os Mutantes. המוזר הוא שהם לא שרים שום שיר או קטע מוסיקלי. קייטנו צועק שם דברים שלא היו ברורים לי לגמרי, הוא מזכיר מספר פעמים את ג´ילברטו ג´יל, חוזר מספר פעמים, ספק שר ספק צועק, על הביטוי Proibido Proibir וברקע נשמעים צעקות של הקהל והמולה כללית. אם היה מדובר באלבום הופעה, הייתי מבין. אך מדובר בדיסק אוסף. מה פתאום מופיע הקטע הזה? מה המשמעות שלו? הדברים לא היו ברורים לי. אני מודה שפעמים רבות, כשהגעתי אליו בהאזנה שוטפת של הדיסק, זפזפתי לקטע הבא. והנה במהלך המאמר, אדי מספר על פסטיבל בו שר קייטנו את "אסור לאסור" והקהל הגיב בדחייה אלימה,בקריאות בוז ובקללות. ברגע שקראתי את התיאור הזה זינקתי למדף הדיסקים, שלפתי את הדיסק, הכנסתי אותו למערכת ולחצתי על הספרה 6 בשלט, אל אותו קטע מוזר, Ambiente de Festival. הקשר בין הנשמע בדיסק למתואר במאמר הדוק וברור, וכך נפתרה לה עוד תעלומה. עכשיו גם ברור לי מה המשמעות ההיסטורית של אותה הופעה ולמה רצו לשבץ את הקטע באלבום האוסף. אני מאוד מקווה שלא אקבל תגובה שתבהיר לי שאני טועה. הדברים נראים לי מאוד ברורים כעת.

גדי שבת

New member
נקודה שניה

הנקודה השנייה שמשכה את תשומת ליבי היא הומוסקסואליותו, לצד הטרוסקסואליותו, של קייטנו. ידעתי שהוא נשוי אך לא ידעתי שידע גם גברים. אך המעניין הוא הטיעון בנוגע לבי-סקסואליות והעדפתו להיות מוגדר כהטרוסקסואל והומוסקוסואל בו זמנית ולא פשוט ביסקסואל. אני עדיין לא משוכנע בצדקת טיעוניו בנושא זה, אך זה בהחלט מעורר מחשבה ומעניין.

גדי שבת

New member
והנקודה השלישית

הבנתי נכון את המשפט האחרון? הוא באמת מגיע לארץ בקרוב? חייבים לברר תאריכים ומיקומים ולהעלות אותם מיד לראש לוח האירועים של הפורום.

eldarinn

New member
נוא כבר היה בארץ לפני שנה-שנתיים

לפי מיטב ידיעתי. יש ביקור חוזר?

shellyland

New member
הלואי ../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif

אני הייתי אז באותה הופעה, והוא הבטיח לחזור. היתכן שיעמוד בהבטחתו?

גדי שבת

New member
זו למעשה תהיה הפעם השלישית

שהוא מגיע לארץ. הוא כבר הופיע בישראל ב- 1983. אני הייתי צעיר מדי כדי לראות אותו. אז הוא הגיע שוב. האמת שראיתי הופעה קצרצרה שלו (שניים-שלושה שירים) בסלבדור עם ג´ילברטו ג´יל על טריו אלקטריקו. זו היתה הופעה לא מתוכננת, ואני במקרה הייתי שם ליד הטריו אלקטריקו הנכון.

etilly

New member
גדי שלום

אם אתה דובר או מבין פורטוגזית, תשמע את התכנית המיוחדת על ה-Doces Barbaros ברדיו שצירפתי את הלינק. שם מסבירים בדיוק את המקרה המפורסם. כל הנושא הוא לא מומחיותי, אבל לפי מה שאני יודעת, באותו פסטיבל Os Mutantes עלו על הבמה לבושים בגדי פלסטיק כסופים ושרו מוסיקה שהקהל לא ידע איך לאכול אותם. Velo התעצבן על הקהל ועל הסתימות שלו תשמע את התכנית...שם יש את כל התשובות עדיף לפני שאני אכתוב שטות כלשהי...

למעלה