קצת לפני שעזבה

Avi BL

New member
בעקבות כל הצילומים המדהימים של השלך

כל הכבוד לשלך ולזקוק וכל שאר חברי הפורום המעלים צילומים יפים של מינים נדירים ללא ספק תפיסות מעולות ומעוררות קנאה. רק מה זה להגדיר ציפורים כפושטיות? כל הציפורים מעניינות, נכון שלראות ציפור נדירה זה מעורר התרגשות, יוצר תחושת תגלית ועוד כהנה וכהנה, אבל בלי לצפות ולהכיר ציפורים יומיומיות איך היינו לומדים את הייחוד שבנדירות. לכן, מהיום אני מכריז לפחות לגבי עצמי:

הגר 7

New member
קצת לפני שעזבה

אנפה משורטטת קצת לפני שעזבה את האיזור.

erpeled

New member
אז האם דרורים ספרדיים או סתם פושטים

על עצי השיזף בשבת באזור בן שמן - סליחה על חוסר החדות עקב המרחק והצילום החופשי הם נראו אחרת מסתם דרורים - למרות שאני לא רואה ההבדל האם המומחים יודעים מי אלו?

erpeled

New member
האם בז עצים - או "פושט" מצוי?

גם בבן שמן בשבת - שבתו על העץ אולי מרמזת שהוא בז עצים? או שלא יכל להיות?

Avi BL

New member
מצוי אבל לא פושט...

... הוא אוחז ענף במקור, למי יש רעיון מה זה אמור להיות? לא זכור לי שבזים מצויים בונים או מרפדים את הקן שלהם. בקשר לדרורים-אני לא מצליח לזהות, הצילום לא ברור

erpeled

New member
המקל לא בפיו אלא ענף שנמצא לפניו -

זו טעות אופטית יש לי עוד תמונה מזוית אחרת שניה אחר כך -ובהחלט אין מקל בפה.

strix butleri

New member
רגע, והדרורים שצילמת הם בטח

tree sparrow, על אותו המשקל ? באמת רעיון טוב- החלטתי לבטל את האווזים לבני המצח שהיו השנה באגמון ולהגדירם לאלתר כאווזי אחו. ומעכשיו אני מגדיר פפיונים רק ע"פ איזור התצפית- הרים, סלעים, ערבות, מים, שדות, עצים, זיתים. ורק טונדרה אין לנו ברפובליקת הבננות... תיכבש פינלנד לאלתר !

tropicbird

New member
"פושטים"

תסתכל על הזכרים בתמונה שלך ותראה ש: 1) הגחון שלהם אחיד ולא מנוקד 2) הכיפה אפורה ולא ערמונית 3) הלחי אפורה ולא לבנה. מסקנה: דרורי בית "פושטים"

הגר 7

New member
עוד אחת

ודברי לגבי "פושטית" נלקחים חזרה. מה לעשות ,אבי צודק!!

Dowitcher

New member
מעולם לא היינו בדעתנו

ועל מי אתם עובדים, אנפית בקר סתם ציפור זבל

Avi BL

New member
תמשיך להתעסק בנדירים בלבד...

... בעוד שנים ספורות לכל היותר כבר לא תהיה צפר כי הכל ישעמם אותך.

למעלה