קצת לשחרר..

לילי301

New member
קצת לשחרר..

על פניו הכל מווושלם, לצוציקית (שכבר בת 8) שתי משפחות מדהימות ואוהבות, הורים גרושים (שנישאו בשנית) שמסוגלים לנהל שיחה של בוגרים, שלושה אחים חדשים ואושר אחד גדול.. רק ש..בחודשים האחרונים היא מפתחת משהו שנראה כמו "חרדת נטישה" (דיאגנוזה חובבנית לחלוטין): 1. כמעט בכל בוקר סנריו של בכי ו"כאבי בטן" בכניסה לבית הספר, ולא משנה מי לוקח אותה לשם. 2. מעדיפה לבלות איתנו את אחה"צ במקום להיות עם חברות שוחחנו איתה, כולנו..כולל היועצת והמורה, בדקנו בבפנוכו האם יש משהו שמפריע לה בביה"ס, בבית..ונאדה גורנישט! היא מסבירה בשפה רהוטה ובוגרת שהיא בסה"כ רוצה להיות איתנו (איתנו = ההורים, בני זוגם). יצויין שהצוציקית "ילדה גרושה" כבר מגיל 2.8 ובסה"כ חוותה גירושים נעימים. היא תלמידה טובה (ואפילו מאד), ילדה מקסימה ואחות נפלאה. אבל נראה שהמורכבות, גם אם היא נהדרת..עושה לה קצת קשה
ולי זה עושה רע כל כך שאני לא מצליחה לנחם אותה ולהקל עליה.. (שוקלים טיפול רגשי, פסיכולוגי, הדרכת הורים...) מישהו חווה?

נ0 חנוכה

New member
ממה שתארת

לי לא נשמע שבעיה קשורה בהכרח לגירושין. אם לא השתנה שום דבר מהותי בטריטוריה הביתית (בשני הבתים) והיא מתנהגת ככה גם אצלך וגם אצל אביה, אולי הבעיה היא במקום אחר. הרבה מאוד דברים יכולים לגרום להתנהגות כזו. אולי קושי חברתי, אולי חלילה קרה לה ארוע כלשהו. אם ההתנהגות היתה חדשה, הייתי אומרת לחכות קצת ולראות אם זה עובר. אבל אם זה כבר עניין של חודשים ואתם לא מצליחים להבין מה הגורם, אני הייתי לוקחת אותה בהקדם לאיש מקצוע כדי לנסות ולברר את העניין. בהצלחה!

אולי ה"מפתח" הוא בשלושה אחים חדשים...

עד כמה הם חדשים? שאלה נוספת - מה כולל ה"להיות איתכם" - אתם בטח עסוקים בעוד דברים חוץ מלהיות עם הילדה. מה היא עושה בשעות הפנאי שלה? ועוד ניסיון לכיוון - איזה הרכב חברתי יש לה כיום / היה לה - האם יש שינוי כלשהו בכיוון הזה? בכל מקרה, אם אתם לא מגיעים לתשובה מספקת, בהחלט הייתי ניגשת (וגם ניגשתי) ללא היסוס לטיפול. מעדיפה מטפל ריגשי (פסיכולוג) טוב כמובן (!) על הדרכות למיניהן. אפשר לגשת בלי הילדה, ולקבל נקודת ראות נוספת - אולי יש דברים שפיספסתם. (כמובן שילדה לא מגלה כאלה קשיים רצופים ללא כל סיבה - גם אם היא מאוד אוהבת את משפחתה
)

לילי301

New member
אז ככה..

אח אחד (בן 9) שהגיע בחבילה של זוגתו של הגרוש אחות אחת - נולדה לפני שנה וחצי לגרוש וזוגתו אח נוסף - נולד לי ולבן זוגי לפני 10 חד' (מורכב אה?!) "להיות איתנו" = אנחנו במשמורת משותפת: בימים של הגרוש הוא מסיע אותה לחוג ואח"כ הם בדר"כ אוכלים ארוחת ערב זוגית בחוץ, יש יום נוסף (ברוטציה) + שבתות שהם מבלים כל המשפוחה. כשהיא איתי אחה"צ אנחנו בדר"כ מציירות ביחד או תופרות שמלות (הצוציק בדר"כ לא מפריע ועסוק בלהרוס את החדר שלו), יש יום אחד בשבוע שהיא מבלה עם בן זוגי ואז הם אופים ביחד (מה שאני לא מתיימרת לעשות :)). בסה"כ אנחנו מבלים איתה במלוא מובן המילה, אנחנו באמת משתדלים למלא אותה בתשומת לב ולא "לגנוב" ממנה עבור דברים שאפשר לדחות (כמו כביסות, כלים וכו'). לגבי החברות - פה קבור כלב נוסף, היא לא ממש מעונינת לפגוש אותן, וגם אם כן רק אחה"צ..כשהיועצת שאלה אותה מדוע היא ענתה "אני בסה"כ רוצה להיות עם אמא.." למזלי יש שיתוף פעולה מלא מהגרוש ובכלל כל המשפוחה המורכבת מגוייסת, פנינו לייעוץ שיתחיל כבר בשבוע הבא..מקווה שמשם תצא תורה (או לפחות חצי ממנה)

טוב, על פניו לא נשמע שיש "משהו"...........

אבל, ללא ספק המשהו הזה נמצא. (שוב - לא מאמינה ב"סתם"). אז - בהצלחה (ובאמת נשמע שהמשפחה שלכם כייפית ונעימה).

למעלה