קצת לשפוך את הלב...

קצת לשפוך את הלב...

לא יודעת אם אני יכולה לכתוב אפילו... אבל חשבתי שאולי לשפוך קצת יעזור. כאילו לא עברו הימים וכל העבודה הקשה שעשיתי על עצמי בטלה ומבוטלת... אני כועסת על עצמי ועליו ועל העולם ואני כואבת כמו לא יודעת מה. אתם יודעים שהוא החליט לנתק את הקשר, ימים ארוכים תהיתי למה, למה הוא כועס עליי. אחר כך הוא כתב לי איזה אימייל שזה לא בגללי, שהוא צריך זמן לעצמו. השלמתי. הבנתי. בכוחות רבים מאוד הצלחתי לשכנע את עצמי שאני בסדר. הייתי בסדר!! כבר הייתי בסדר!! כבר שבוע שלא בכיתי בגללו. כבר שבוע שהזכרונות שצצים לי בראש בכל פעם לא הכאיבו ולא חתכו כמו סכין, אלא רק קצת. הכאב נעשה עמום והתחלתי להרגיש טוב! הרגשתי שלאט לאט הוא יוצא לי מהראש, שאני לא צריכה אותו יותר, שאני לא רוצה אותו, התחלתי לקלוט שההתנהגות שלו שפלה ובזויה והאדם שאהבתי איננו. לאט לאט התחלתי להתמודד עם האובדן שלי וכבר הייתי בסדר!! יכולתי לסבול להיות לבד ולא לפחד שהמחשבות והזכרונות יציפו אותי בכאב שלא אוכל לסבול. התחלתי לחייך, לחשוב על העתיד שלנו בלעדיו ולהרגיש שמחה! ואז, כמו משום מקום, בום! אימייל אחד, שלוש שורות של אותיות על המסך, ובום! הכל נשבר שוב, התנפץ למליוני רסיסים של כאב, ואני שוב שבורה, ואני שוב רדופה, ואני שוב לא יכולה להוציא אותו מהראש, ואני אוהבת ושונאת, ואני בוכה ובוכה ובוכה ומסתכלת קדימה ולא רואה כלום מבעד לדמעות. "אין יום שאני לא חושב עלייך, החלטתי לשקם את המשפחה והנישואין שלי ואני צריך להתנתק" וכל זה במשפט אחד. איך משפט אחד יכול להרוס לי את כל העבודה הקשה שעשיתי?? ואחר כך היתה שיחת טלפון קשה ונוקבת, אמרתי סופסוף את כל מה שהיה לי על הלב, את כל הדברים הכי כואבים, כן, רציתי להכאיב לו כמו שהכאיב לי, רציתי לדעת איך הוא מסתכל על עצמו במראה, איך הוא חי עם עצמו, רציתי להבין, רציתי להכאיב, לא יודעת מה רציתי. והוא רק שתק. אני דיברתי והוא שתק. רק אמר שהוא לא יכול להתמודד ובוחר שלא. אמר שהוא לא יודע אם ואיזה אבא הוא יהיה. אמרתי לו שכאן הוא טועה. אבא הוא יהיה, הבחירה היחידה שלו זה בין להיות אבא שפל ונוראי, לבין להיות אבא טוב ואמיתי. כמעט שעה ורבע דיברתי, והוא שתק. וכשסגרתי את הטלפון הרגשתי קצת יותר טוב, אבל זה היה רק זמני. כי מאז אני בוכה בלי הפסקה וכואב לי כל כך ואני לא מסוגלת לתפקד ואני לא מאמינה ולא מבינה למה?? למה הוא היה צריך לעשות את זה?? מוטב היה שהיה נעלם ושותק ודי. לא יכולה לסבול את ההבטחות המנופצות, והשקרים, וכמה שכואב לי... למה אני לא יכולה פשוט לשנוא אותו?? לא להרבה זמן, רק לקצת, רק כדי להתגבר. אני שבורה ומנופצת כאילו איבדתי אותו שוב מחדש. כאילו לא עבר שום זמן כאילו לא התקדמתי אפילו צעד אחד. ואני לא, אני לא רוצה אותו בחיים שלי, ואני לא רוצה אותו בראש שלי, אז למה הוא מחזיק בלב שלי ולא נותן מנוחה?? אני לא רוצה, לא רוצה אותו, אז למה אני כל כך מתגעגעת?? ולמה הוא כל כך חסר לי? ולמה אני לא מסוגלת לראות שהוא סתם אדם חלש וקטן, שפל ומתועב, שעושה את כל הדברים הכי נוראים, שמתנהג בצורה הכי בזויה, שאם כל אחד מהחברים שלי היה מתנהג כך הייתי מחטיפה לו סטירה מצלצלת וזורקת אותו מהחיים שלי? למה אני לא מצליחה להוציא אותו מהחיים שלי, למה?? כי כבר הייתי בסדר, באמת שכבר הייתי בסדר... ועכשיו... לא יודעת אם יש לי כוחות להתחיל הכל מהתחלה... כואב לי ובא לי לצרוח!! כואב לי...

יהודה 59

New member
סופה

קודם קבלי
חם ואולי הוא לא שווה אותך ואולי למרות כל מה שאמר ועשה הוא בסה"כ מימש פנטזיה ושום דבר לא היה אמיתי וסליחה אולי הוא רק ניצל אותך כי היתה לו תקופה רעה עם אשתו קומי איספי את השברים ותתחילי מחר עם מנגינה חדשה בלב

סופה

תצעקי כמה שיותר חזק תצעקי ותכאבי תבכי ,עד שיבשו הדמעות עד שיתנקה הכל ובינתיים קחי לך
ענקקקקקקק

ושוב התחלנו עם מכבש ההפלה

בכל פעם שאני טיפה בדאון, כל פעם שקצת קשה לי, במקום לתמוך ולעודד ולהגיד יהיה בסדר, כל מה שיש להם להגיד בטון מתנשא זה "יש הרי פתרון פשוט מאוד לכל הבעיות שלך". ודי!! כבר נמאס לי לשמוע את זה! מתי הם יבינו שזה לא מה שאני רוצה? שהחלטתי להתמודד עם הדברים בדרך אחרת?? וכן, אני יודעת שיהיה קשה, אני לא בת חמש עשרה. ידעתי היטב מה אני עושה כשעשיתי את זה. ידעתי היטב למה אני הולכת. אם זה הופך אותי לטפשה אז so be it. ובניגוד לאדון שכמו שמישהו אמר כאן "שפך את זרעו" ונעלם, אני כן לוקחת אחריות, אני לא מחכה שמישהו יבוא ויציל אותי, לא מבקשת כלום מאף אחד, אני איכשהו אסתדר בעצמי ולא צריכה טובות מהם, אז למה אני צריכה לשמוע "תפסיקי לצפות שיעזרו לך" כל שניה. אני לא מצפה מהם לכלום!! מה הם רוצים ממני? ואתם יודעים, פשוט נשבר לי כבר. די. נמאס. אני לא ילדה קטנה על אף מה שהם חושבים, ואני מסוגלת להחליט החלטות בעצמי, הם לא יכולים לכבד את ההחלטות שלי ולשתוק לפחות? מה, אסור שיהיו לי ימים קצת רעים? אז מה, זה מיד אומר שאני "הורסת לעצמי את החיים" ושיש "פתרון פשוט לכל בעיותיי"? מתי הפך העולם לכזה? מתי אנשים הפכו ביקורתיים ושתלטניים ושכחו איך לתמוך ולפרגן? מתי חיים של ילד איבדו את ערכם ברמה כזאת שאין להם כל חשיבות? מתי הריון הפך מנס ופלא ל"בעיה" או "צרה"?? אני מרגישה שאני לבד בעולם נלחמת בטחנות רוח, ואי אפשר להסביר להם, פשוט אי אפשר. ואני לא יכולה כבר לשמוע את הקול המתנשא של אמא שלי שאומר "את לא נותנת לעזור לך אז מה את רוצה"... למה? כי אני מסרבת לתת לה את הטלפון שלו (היא רוצה להתקשר ולצעוק עליו, הבנתם כמה בוגר?), כי אני חושבת שאני מסוגלת לדבר בשביל עצמי, ואני לא צריכה שאמא תתקשר ותגיד לו "מה עשית לילדה שלי". ולמה? כי "אני לא מוכנה להקשיב לכל מה שאומרים לי אנשים שאוהבים אותי ורוצים בטובתי" ולהפיל? ועוד יותר חמור, נמאס לי לשמוע ש"הכנסתי את עצמי לבוץ שאני לא מסוגלת להתמודד איתו" וש"אין לי סיכוי להצליח בדבר כזה לבד והנטל ייפול על כל העולם" - מאישה שמעולם לא תמכה בעצמה, מעולם לא פרנסה את עצמה, מעולם לא דאגה לעצמה ולא הסתדרה בעצמה, אחרי שמגיל 13 בו עזבתי את הבית לא ביקשתי ולא הצטרכתי ממנה שום דבר? אז די, נמאס, אני אומרת לכם. נמאס לי. אז כן, יש לי ימים רעים. וכן, אני מתגברת על פרידה קשה וכואבת. וכן, דרך חתחתים לפניי והיא לא תהיה קלה. אבל במקום לעודד ולפרגן ותמוך ולהגיד איזו מילה טובה כל מה שאני שומעת זה "את לא מסוגלת" ו"את טפשה" ו"את לא תצליחי" והפלה הפלה הפלה הפלה. אוף.

סופה

נורא קשה להבין גישות כאלו. אבל את , את בטח צריכה אותם כשאת חוזרת , נכון? לפחות לקורת גג ראשונית. אז תוסיפי עוד קצת לשקית ההבלגות (מקווה שאין כבר שקית הקאות
) . אולי דפקא בגלל שעזבת בגיל 13 הם עם שקית כעס ועצב כלפייך? זה די נדיר לעזוב בית לחיים עצמאיים בגיל כזה. אני לא מבינה איך זה אפשרי בכלל. גיל 13 זה ממש תינוקת
בשבילי. סופה , נסי לשמוע ולא להקשיב. תמשיכי במה שאת חושבת שיגרום לך אושר. תראי , יהיה טוב
הריון זה מן מצב משונה כזה של עודף רגש , לכל כיוון. דברים משתנים בעינייך בפרופורציות שלהם . הכל נראה קיצוני יותר. לפחות את נסי להיות מודעת לזה , אם לא כל האנשים שסביבך שרוצים "את טובתך" ע"י פרובוקציות כל מיני. שמנסים לעשות מצב עצוב לעוד יותר עצוב , לך. בקיצור ו"בעברית" - שימי פס על כל מי שמנסה להניא אותך בדרכים נלוזות מהדרך שבחרת בה. יש הבדל בין רצון לעזור לתמוך ולייעץ ובין "להנחית" הוראות. גם אם זה הורים. כואב במיוחד אם זה הורים. אני עד היום סובלת מכאלו ריקושטים מכוונים נגדי. נגדו.

ophra

New member
מותר לך לשנוא אותו....

מנסיון - זה אפילו עוזר... אני במשך שבועיים בערך ישבתי כל ערב בבית (השתדלתי לא לבד) קירבתי שתי אצבעות זו לזו במרחק מילימטרים וצעקתי לחלל: "הוא כזה קטן!! כזה!!!...
וזה עזר.... אחרי כמה זמן כבר הצעקה היתה חלשה יותר וכשעוד זמן עבר היא נעלמה לגמרי כמה חודשים אחרי... כבר יכולתי להפסיק לשנוא (ואפילו לחזור לאהוב קצת... ממקום אחר ובצורה אחרת...) אז תצרחי תבכי תתאבלי זו הדרך היחידה שאני מכירה בשביל "להתנקות".... ההרגשה שאחרי ביום שתקומי בבוקר ותרגישי "נקיה" היא נפלאה!....
בינתיים - קבלי
חם וגדול מכל מי שאפשר גם מאיתנו....

כוחות מחודשים או להישבר מחדש?

בימים האחרונים (יומיים ליתר דיוק) עברתי מהפכות רבות. ואני חושבת שמתוך השברון הנוראי ומתוך הכאב וכל מה שעבר עליי, הגעתי סוף סוף להחלטה, או אולי הבנה, שאני צריכה להוציא אותו מהחיים שלי וכמה שיותר מהר. ואיך הגעתי להחלטה הזאת? לא ממש יודעת. אתמול עוד התלבטתי אם להילחם עליו, על האהבה שלנו, לא לתת לו לשכוח, או פשוט לוותר ולנסות בכל הכוח לאסוף את השברים. הזכרונות (ובעיקר אלה הפיזיים) היכו בי מכל פינה וזה פשוט שבר אותי כל רגע מחדש. למען האמת זה עדיין קורה, וקורה הרבה. אבל... ויש אבל. היתה לנו שיחה היום, שבה איכשהו בבת אחת, הוא אמר משהו שבכלל לא התכוון לפגוע כנראה, אבל פגע במקום הכי כואב והכי עמוק והכי הכי הכי הכי רגיש והכי קשה... ואני יודעת שזה לא מה שהוא התכוון לומר, ואני יודעת שהוא גם אמר את זה יותר כדי לשכנע את עצמו מאשר אותי, אבל... הוא בעצם אמר, שמעולם לא היתה לי משמעות בעיניו בעצם. הייתי התאהבות חולפת וחסרת משמעות. זה היכה בי מכל הכיוונים. אני לא יכולה להפסיק לחשוב על זה. זה קורע לי את הנשמה. כמו סכין שמסתובבת עמוק עמוק בתוך הלב. באותו הרגע הרגשתי שאני נופלת... צוללת... מתרסקת... לא יודעת מה. ולא היה לו שום מושג בכלל. המשכתי לדבר בקולי החלול והמעשי כאילו דבר לא קרה. רק שבפנים... בפנים הכל מת. פשוט מת. ואתם יודעים אפילו לא הצלחתי לבכות. לא זלגה ולו דמעה אחת. רק שעכשיו בכל פעם שהזכרונות הטובים מכים בי, המילים שלו מכות בי מאחור, והכל הופך חלול... ריק. וכן, אני מוכרחה להוציא אותו מהחיים שלי, מוכרחה להפסיק להרגיש מה שאני מרגישה, מוכרחה להקים את עצמי ולדוג את עצמי מהתהום ולקום ולארוז ולבנות מחדש את חיי ואת חיי ילדתי, ואני לא רוצה אותו בחיינו. אז כן, הבועה התנפצה, האמת יצאה לאור. זה היה צריך לקרות מתישהו נכון? רק שלא הייתי מוכנה לזה, ממש לא. לא הייתי מוכנה לביטול במחי יד ומילה של הדבר כמעט הכי גדול שהיה לי בחיים. פשוט לא הייתי מוכנה וזה תפס אותי בגרון וזרק אותי לתהום עמוקה ושחורה... ואין לי מילים. כי אין לי כרגע כלום בפנים. אני לא עצובה ולא כואב לי ואני לא שמחה ולא כועסת ולא מתגעגעת ולא כלום. פשוט כלום. ועוד לחשוב שכל זה קרה דווקא היום, היום שבו אהבתי אותו כל כך וכמעט שהלכתי להפיל כי לא יכולתי להתמודד עם זה שאני כופה עליו ועל ילדיו את הילדה הזאת שהוא לא רוצה... ולחשוב שקבעתי את התור, הכנתי את הכסף (שאין לי), ישבתי בחדר ההמתנה, נכנסתי פנימה, שמעתי את כל ההסברים מבעד לדמעות, שכנעתי את עצמי בכל הכוח שאני מסוגלת לעשות את זה בשבילו כי אני אוהבת אותו יותר מכל אדם בחיי, אבל... ברגע האחרון קמתי וברחתי משם כל עוד נפשי בי. ברחתי משם. רצתי ורצתי ובכיתי כמו מטורפת. כי באותו הרגע הבנתי שאת חיי שלי הייתי מוכנה לתת לו, אבל את חיי הילדה שלי לא. זה הדבר האחד שאני לא מסוגלת לעשות בשבילו. לא יכולה לתת לו את החיים שלה. לא יכולה לא יכולה לא יכולה. ולחשוב, שאותו הגבר שאני אוהבת כל כך עד שכמעט וויתרתי על הדבר הכי חשוב והכי גדול והכי מאושר בחיים שלי, רואה בי רומן חולף וחסר משמעות. אני חושבת שהלב שלי פשוט לא מסוגל לתפוס את זה, אולי בגלל זה לא כואב לי. ומילה אחרונה, חגית, אני מתגעגעת אלייך. אני.

סופה, אני יודעת כמה זה כואב, כולנו

עברנו משהו כזה, בזמן כזה או אחר בחיינו. את עוברת תהליך תקין ובריא ונכון. את עוברת אותו חזק מאוד ודי מהר. לדעתי אחראים לזה שני דברים: 1. ההיריון 2. היותך רחוקה כל כך מהבית החלל הזה, הריק שאת מרגישה הוא שלב נהדר!! הוא נקרא גם: "מדבר" והוא השלב הכי קשה בכל תהליך. זהו המעגל הראשון, החזק ביותר, ולכן הקשה ביותר את עוד תעברי כאב וכעס ועצב ואובדן את עוד תרגישי את האהבה ואת האכזבה ואת הגעגוע אבל כל מעגל יהיה חלש יותר. וכל מעגל יהיה קצר יותר ובעיקר, הרווחים יהיו גדולים יותר. מעבר למדבר יש תחושות נעימות של שלמות ונעימות וידיעה שהכל בסדר ושהחיים ממשיכים קדימה ושאת מסוגלת הכל ושבסך הכל, אולי עדיף ככה אז חיזקי ואימצי, ואני שמחה שיש לנו כאן את חגית בשבילך חגית שנמצאת לך כאן כמו מגדלור שמכוון אותך אל האור. המון אהבה ו
-ים לשתיכן. חג שמח וגמר חתימה טובה

דנה07

New member
כל כך מבינה

שלום לך, אני כואבת את כאבך ואני רוצה לחזק אותך שעשית את הדבר הנכון ואת משאירה את הילד שום דבר בעולם לא שווה שתעשי הפלה גם עם יהיה קשה אני בטוחה שתסתדרי. אני מאחלת לך את כל האושר בעולם.

למעלה