קצת מאוכזבת....מפימו שקוף

pattty

New member
קצת מאוכזבת....מפימו שקוף

מספר 14, ראיתי עבודות נהדרות עם הפימו הטיפה שקוף, ניסיתי פרח בשילוב אדום והאדום השתלט על הכל!!! אנסה צבע פחות שולט, גם הפימו נורא רך ומאבד את הצורה!

תמי שבט

New member
בואו נשים דברים במקומם: מכל החברות

השקוף של חברת פימו הוא הטוב ביותר והנקי ביותר (אומרים שגם של דונה קאטו אבל מאחר ואי אפשר להשיגו בארץ אני לא מתייחסת אליו). בצד הצבע הלבן השקוף של פימו יש עוד צבעים שקופים: אדום, סגול, כחול, ירוק, כתום וצהוב. אם רוצים לערבב את הלבן עם צבע נוסף ורוצים להמשיך לשמור על תכונותיו מערבבים אותו רק(!) עם צבע שקוף ולא עם צבע אטום. כדי לקבל למשל ורוד, מערבבים את הלבן (מס' 014) עם אדום (מס' 204). כדי להגביר את אפקט השקיפות זורקים את העבודה האפוייה היישר מהתנור למי קרח. כל השהייה בין סיום האפייה והעברה למי קרח תפחית ממידת האפקט. די להשרות את העבודה במי קרח למשך 5-7 דקות. ובנוסף לכל האמור לעיל קחו לתשומת לבכם שהחומר אינו שקוף ממש אלא בעיקר הוא חלבי ורק כאשר המשטח שאנו מכינים דק ממש (מס' 8-9 במכונה)הוא מביא לידי ביטוי חלקי את תכונת השקיפות. הסיכה בתמונה המצורפת עשוייה מציור בצבעי טושים שכוסה בפימו שקוף והושרה במי-קרח.

יקנעמית

New member
מה שתמי כתבה כאן זה נכון.....

אבל אין לזוק למי קרח שום עבודת פימו שמצפה זכוכית. הזכוכית לא יכולה לעמוד במעבר טמפרטורה חד שכזה בבת אחת ותתפוצץ. השיטה נכונה לציפוי מתכות וחרוזים בלבד. בהצלחה.

pattty

New member
אני מודה לך מאד

ההסבר ברור והגיוני מאד, תודה לך! אני אעשה בו שימוש ואספר לך מה יצא!

zviagil

New member
שאלה לגבי הציור מתחת למעטה השקוף

על איזה חומר צויר הציור האם הועבר עם TRANSLUSENT לפימו, נאפה ואח"כ צופה בפימו שקוף ושוב נאפה? עם איזה טושים צויר? כמו כן מה זה מס' 8-9 במכונת פסטה? לרוב המכונות יש רק 7 דרגות. תודה לתשובותיך. צביה

תמי שבט

New member
תשובה לצביה: ציירתי על גבי פימו

לבן אטום (אם כי אפשר לצייר על צידה האחורי של יריעה שקופה) בצבעי טושים של נכדתי בת הארבע (וחצי - אוי ואבוי לי אם אשכח את החצי...). מתוך כך את יכולה להסיק על טיב הצבעים. לא אופים במהלך ההכנה אלא רק בסוף התהליך, בדיוק כמו שאופים כל חרוז אחר. בשתי המכונות שלי יש דרגה 9, אבל גם אם שלך מגיעה עד דרגה 7 את עדיין יכולה לרדד עם מערוך אחרי ההעברה במכונה. בכל מקרה, מכיוון שפימו שקוף הוא דביק מעט, כדאי לנקות היטב את החלק התחתון של המכונה לפני שאת מרדדת כי השקוף יתפוס כל צבע קודם שנשאר במכונה. שיהיה לך בהצלחה.

תמי שבט

New member
ועוד משהו ששכחתי: בפורום הקודם

של נעמה הסברתי את התהליך ונעמה שמרה אותו תחת פרוייקטים. אני חושבת שעדיין אפשר להגיע אליו.

שושה 24

New member
../images/Emo51.gif

יופי של הסבר

גם לי הוא לא הכי מסתדר אפיתי כבר

שני דברים והם לא הכי מוצלחים בגלל הפימו השקוף...

שמעתי שהפימו השקוף כשהוא לבד לא

מעורבב עם צבע אחר, אז ישר מן התנור זורקים אותו למי קרח דבר שעוזר לשמור על השקיפות שלו.

צמעו משהו..אפשר להתערב ?

אני אוהבת פימו שקוף לחרוזים...אפיתי פימו שקוף והוא יצא לי כמו קרח סדוק... האמת...אהבתי את המראה שלו. מישהי אמרה לי שזה בגלל שלא לשתי מספיק...ובכן....הפעם לשתי...ולשתי...ונחשו מה קרה...נכון. המראה הקרחוני נעלם...מהו אומר לכם....זה לא אותו הדבר... אז אני מאוכזבת.אז מי שרוצה מראה קרחי שתלוש קצת.מי שרוצה מראה נקי כאילו שקוף (הרי זה לא באמת שקוף..) שתלוש והרבה.בכל מקרה אני מצטרפת לאמירות השונות כאן .....הפימו השקוף כמה יפה ככה מעצבן...מה זאת הרכרוכיות הזאתי ? קשה מאוד לערבב אותו עם צבעים אחרים כיוון שהוא מתנהג אחרת גם אם שמים אותו
....ויותר מזה. הוא קצת נמרח..הנה תראו: ערב טוב

sigaliot

New member
אני חייבת להוסיף לגבי פימו שקוף

מי שרוצה להשיג שקיפות אמיתית ולא חלבית, אין מנוס מלשייף את העבודה עם מכשיר שיוף או נייר מים. אני אישית משייפת בשתי הדרכים ובשתיהן מקבלת אותה תוצאה, זה לא משנה. העיקרון פה הוא לדקק את שכבת הפימו השקוף על מנת שתהפוך לשקופה באמת. מתחילים מלפרוס פרוסות ממש ממש דקות, למי שהשקיפות הזו מספיקה אז אחלה ומי שרוצה להשיג מראה של זכוכית- לשייף.

סגליות, תודה על השיתוף...

ורציתי לשאול, האם לחר הליטוש חייבים למרוח לקה על מנת לקבל את מראה הזכוכית?

למעלה