קצת מבואסת מצוות הגן החדש

shushulamit

New member
קצת מבואסת מצוות הגן החדש

אז התחיל גן עירייה, הוא בן שלוש וחודשיים, בגן יש חצי בני שלוש וחצי בני 4. הגננת שהייתה אמורה לפתוח את השנה יצאה לחל"ד ויש גננת זמנית עד דצמבר בערך פלוס סייעת שתהיה כל הזמן. קצת התאכזבתי שלא תהיה הגננת שעל פיה בחרנו דווקא את הגן הזה, אבל חשבתי שאם המחליפה תהיה 'טובה דיה', זה מספיק טוב. הגמילה שלו קצת לקחה זמן, נולדה לו אחות ביוני, הוא לא ככ היה בעניין, אז כשהייתה בת חודש כיוונו אותו לגמילה וקיווינו שיגיע הכי גמול שאפשר לגן. ואכן הגענו למצב שהוא עוד בגן הקודם ובבית עשה עצמאית בסיר, מהאסלה חשש אבל שבוע לפני תחילת השנה כבר כן התחיל ללכת לאסלה. ועדיין היה צריך עזרה עם הבגדים. בתחילת השנה הגננת אמרה שמי שיצטרך עזרה בשירותים, יעזרו לו ושהן לוקחות בחשבון שלא כולם גמולים. אבל... מאז תחילת השנה כל יום כשבאה לאסוף אותו מהגן הסייעת רק אומרת לי 'הוא פספס' ולפעמים 'הוא לא פספס היום', כאילו אין לו שם, או לי, או אין משהו אחר להגיד. אני מאוד מנסה לחייך, לשאול מה שלומה, אבל ההרגשה היא כאילו זה כל מה שחשוב.מבחינת פרידה בבוקר, הוא סבבה, והיחס שלו לגן חיובי. אבל גם אני וגם בן זוגי מרגישים שיש שם משהו מאוד קר. הגן ענקי פיזית, נחמד ונעים בערך כמו מתקן חולות. ובעיקר זה שהצוות לא אומר מיוזמתו כלום, וכששואלת איך היה מתייחסות רק לשירותים. יש שם מזנון פתוח כי זה אמור להיות גן זורם, שזו יוזמה של הגננת הקבועה ולא של המחליפה, וכחלק מהעניין הילדים אמורים לגשת למזנון ולאכול מה שהביאו מהבית. ב3 הימים הראשונים האוכל חזר כלעומת שבא, לא נגע בו. אז דיברתי עם הגננת וביקשתי ממנה שישימו לב שאוכל. ומאז באמת היה שיפור. הבוקר בעלי הגיע עם הילד, והסייעת פנתה כביכול לילד, ואמרה לו, למה כשאני אומרת לך תאכל אתה לא אוכל. הבנתי שהטון היה לא נעים וברור שזה כוון לא לילד כי היה מאוד הפגנתי. פעם ראשונה שהוא לא רצה להיפרד, נצמד מאוד. בעלי הציע לו ללכת לפינת הספרים והיו שם ילדים. הילדים אמרו לו, אנחנו לא רוצים לשחק איתך. בשלב הזה אמא נוספת שהייתה בגן הציעה לו לשחק עם הבן שלה. בזמן הזה הסייעת סידרה דברים בגן ולא התייחסה, אולי גם לא שמעה. מאוד העציב אותי לשמוע את הסיטואציה, והפריע לי שכשהסייעת בבוקר לבד היא בכל זאת לא פנויה לשמוע אותם ומתעסקת בדברים טכניים. בסוף היום (שישי) באנו יחד לאסוף אותו וישר הסייעת אמרה 'הוא פספס היום'. הגננת הייתה גם, והיו עוד ילדים שחיכו לאיסוף אז ניסיתי לפתוח את העניין עם שתיהן. שאלתי אם הוא היחידי שמפספס מדי פעם ואם זה לא צפוי שילד בן 3 בתחילת גן חדש יפספס. והגננת אמרה לי שיש עוד ילדים שמפספסים, אבל זה כי הם לא שמים לב שצריכים ללכת לשירותים. ואצלו הן רואות שהולך לשירותים אבל אז מגלות שפספס בפנים. אמרתי להן שבבית כשהוא הולך לשירותים הוא אומר לי, ואני נמצאת ליד הדלת ואם צריך עזרה עם הבגדים אני עוזרת לו. היא אמרה שהן מאוד מקפידות על הפרטיות של הילדים ולכן לא נכנסות פנימה. אמרתי לה שעדיין קשה לו עם הבגדים, ושכדאי שכן יכנסו איתו. ואז היא אמרה ששמה לב שיש לו בעיות במוטוריקה, ושהיא חושבת שזה בגלל זה. אמרתי לה שאני לא חושבת שזה נכון לשים עליו תווית כזאת, ושגם אם יש לו איזשהו קושי מוטורי, אנחנו מנסים למצוא דרך לעזור לו ולא לאבחן. ושהוא גמול לא המון זמן, נולדה לו אחות, גן חדש, ושפשוט צריך מיומנות וכדאי לעזור לו ושגם בבית אנחנו עובדים איתו על זה. ואז היא התחילה להגיד לי שגם אחיזת העיפרון שלו לא טובה. כמובן שכל זה לידו. עכשיו, מדובר בילד שממש אוהב לצייר, לפסל, לגזור, לא יודעת אם האחיזות שלו 'נכונות' או מה זה אומר בכלל בגיל 3. היה לי ממש מעצבן לשמוע אותה מדברת עליו כאילו הוא איזה מקרה, ובעיקר הפריע לי שדיברה עליו ועל הפספוסים בשירותים לידו. אנחנו מגיעים מגן עם גננת מהממת, שתמיד ניהלה שיחות על הילדים בצד שהם לא ישמעו, אמרה ששליטה בצרכים וענייני אוכל זה שני דברים שמאוד מושפעים רגשית. סיכמתי איתה בכל מקרה שהן כן ישימו לב כשנכנס לשירותים ויעזרו לו כשצריך. ואז שאלתי אותה איך היה לו היום, וסיפרתי לה על ההתנהגות של הילדים. היא אמרה שיש בגן קליקות של הגדולים, והם כל הזמן עושים חרמות, ושהיא רואה את זה בחומרה ותטפל בזה דבר ראשון אחרי החגים. בקיצור... אני מאוד מקווה שהיא בעיקר לא יודעת לדבר עם הורים ושכשהיא רואה עניינים בזמן אמת היא כן מתייחסת אליהם ולא מחכה לאיזה תאריך עלום. אני די סומכת עליו חברתית ובכלל, אבל גם לא מתלהבת מהרעיון שהוא בגן שכנראה אין בו הכלה רגשית. יכול להיות שעם הילדים הן יותר חמימות, אני באמת לא יודעת. לא קרה שם שום אסון שיגרום לי להגיד, זה גן גרוע ויללה ננסה להחליף. אבל הרגשתי שהעובדה שביקשתי שינוי סביב האכילה חזרה אליו כריקושט. הסייעת חמוצה ומעצבנת והיא כן שם כדי להישאר. הגננת למעשה לראשונה בחייה מתפקדת כגננת, היא צעירה מאוד, אם כי אפשר להיות צעירה וחדשה במקצוע ועדיין להיות מקצועית. נקודת האור שלי היא העובדה שהוא בצהרון פרטי נהדר של זוג פנסיונרים, ויש שם כמה ילדים מהגן. הוא הגיע לגן הזה עם עוד שתי ילדות מהגן הקודם והשתדלנו להפגיש ביניהם לפני הכניסה לגן, אז אני יודעת שיש לו שם עם מי לשחק ושהוא בסהכ בסדר שם. בעיקר הרגשה של שתי בחורות מעצבנות נורא ושבידיהן אני מפקידה את האוצר המתוק והכל כך צעיר שלי.

נשמע שצריך לעשות הרבה עבודה של "חיבור" וריכוך הלב

חיבור בין הסייעת לילד, וריכוך הלב אצלה כדי להשפיע בכל זאת כמה שיותר חמימות כלפיו.
זה דורש התגייסות על מנת שאת כאמא שמכירה הכי טוב את בנך תשמשי כמתווכת בין שניהם, כ"גשר" שעוזר לכל אחד מהצדדים להתמקד בדברים הטובים אצל הצד השני (אפילו אם יש רק משהו אחד אצל הצוות), ובעיקר אצל הצוות - בתרומה שלהן לילד , ועל ידי כך לחבב את 2 הצדדים (בנך והצוות) האחד על השני.
ממה שאת מתארת נשמע שבנך דווקא מסתדר איכשהו וזה בעיקר נדרש עם הצד השני.
יש דרך לעשות זאת, אם תרצי אוכל להנחות אותך.
אני יכולה להגיד שזה אפשרי , מתוך הכרות שלי עם הורים שאצלם גם היה אותו הדבר ובסופו של דבר הצליחו צעד צעד עם הרבה סבלנות ואמונה במטרה ליצור את השינוי, גם אם באופן חלקי.
&nbsp
בכל אופן, מה את חשבת לעשות בעניין? אם בכלל?

פיורי1

New member
חייבת להגיד לך

שאני פשוט אוהבת את התגובות שלך. אתרגישה ואמפתית ורואה תמיד את הצורך ההתפתחותי של הילד. ממש שינית את האווירה בפורום לטובה.

תודה רבה מאוד

זה מאוד מאוד נעים לשמוע

&nbsp

מ י כ ל10

New member
מנסה

ראשית, באמת מבאס! מבאס להרגיש שאת לא מתחברת לצוות, ושהצוות לא מתחבר לילד.
בזהירות אני אומרת שהשנה רק התחילה, שהגננת מחליפה וחדשה, ואולי חסרת ביטחון. ל-30 ילדי הגן יש הורים שמן הסתם מחזיקים בדעות שונות לגבי חינוך, ומכיוון שהן לא קוראות מחשבות, נראה לי שהכי מדויק יהיה לומר לצוות מה את רוצה.
לכי תדעי, אולי יש הורים שהשאלה הראשונה שלהם היא "הוא פספס היום?" או "הוא הלך לבד לשירותים?", והן מסיקות שזה מעניין את כל מי שהילד שלו בתהליך גמילה. אז תגידי לה (בטלפון, לא באיסוף או בבוקר) שהיית מעדיפה ש.. ("לא נדבר ליד הילד על XYZ" או ש"תגידי לילד לפחות דבר אחד טוב בנוכחותי כשאני באה לאסוף אותו" או...).
בזהירות אני מנחשת שכשאת אומרת שאתם עוזרים לילד בבית, הן שומעות ביקורת, וכשאנשים שומעים ביקורת הם נוטים להתבצר ולתקוף.
ייקח להן זמן להכיר את בנך ולהתחבר אליו. בינתיים את יכולה לספר להן דברים טובים עליו (בנוכחותו) ואם אפשר - לקשר אותם לגן ולצוות ("הוא סיפר לי שממש נהנה אתמול לעשות XYZ בגן!").
מקווה שהתחושה תשתפר כבר בזמן הקרוב!

&nbsp

shushulamit

New member
מעדכנת

קודם כל תודה על שתי התגובות החכמות של אורים ושל מיכל. כתבתי בפעם הקודמת בעקבות יום שישי סוער. ואז כשהגעתי ביום שני בבוקר (בן זוגי הביא אותו בראשון) אחרי התבשלות במה שהיה, הסייעת קידמה את פני במשפט 'אמא, הבן שלך מעצבן אותי'. כן, כן. עניתי לה, אני מבקשת שלא תדברי עליו בנוכחותו, נדבר עוד מעט. הקטן לא רצה מאותו רגע לעזוב לי את הרגליים, נצמד, ובד"כ אין לו בעיה להיפרד. פשוט עלבון על הבוקר. חיכיתי שהגננת תגיע כי כבר היה לקראת 8. כשהיא נכנסה וראיתי שהבן שלי לא נפרד, העדפתי שלפחות הסייעת תדבר כשהיא נוכחת. היא טענה שהיא מבקשת ממנו ללכת לשירותים והוא אומר לה שלא צריך, ושאולי אם אני אבקש ממנו הוא יסכים, הכל בטונים נוראיים. התכופפתי אליו, אמרתי לו שמאוד חשוב שכשהגננות מבקשות ממנו ללכת לשירותים, יעשה מה שמבקשות ושיהיה לו יותר נעים ככה. אחר כך אמרתי לה שאולי קשה לו לעשות מה שהיא מבקשת כי הם לא מספיק קרובים, ושאני חושבת שיעזור שהיא תחמיא לו על דברים טובים שעושה וגם תשחק איתו קצת במהלך היום ואז יהיה לו יותר קל לשמוע בקולה. היא הרימה עליי את הקול, אמרה שהוא חייב לשמוע לה, ושאתמול היא הושיבה אותו בכוח על האסלה כשהוא לא רצה לבוא איתה. אני חושבת שרק בדרך הביתה עם גוש מטורף בגרון עיכלתי את ההושיבה אותו בכוח ואת כל הסגנון של הבחורה הזאת. כתבתי טקסט לגננת שאני מבקשת לדבר איתה כשתוכל. היא חזרה אליי, אמרה ששמעה את השיחה ולא אהבה את הסגנון ואמרה לסייעת שמעכשיו אם יש לה מה להגיד לי, תגיד את זה לה (לגננת) ושהגננת תדבר איתי בעצמה. אמרתי לה שזה רעיון מצוין, ושאני מאוד מאוד מעדיפה שלא יהיה שום דיבור על שליטה בצרכים לידו ובכלל דיבורים אודותיו עדיף בווטסאפ או בטלפון ולא לידו כי אני מאמינה שזה מה שיוצר אצלו כרגע רגרסיה. בהמשך היום אמא אחרת מהגן סיפרה לי סיפור נוראי שעבר עליהם עם הסייעת, הבן שלה נפל ובכה המון. קראו לה לבוא רק אחרי שעתיים. היא מצאה אותו בוכה בקול רם, הוא היה עם הסייעת ומה שהיא אמרה לה זה 'הבן שלך היסטרי'. הוא לא היה מסוגל לדרוך על הרגל יממה, הם לקחו אותו לרופא ששלל שברים ועכשיו הוא מרגיש יותר טוב. אבל המחשבה שהילד שלה בכה שעתיים ובמקום להרגיע אותו זו הגישה, מחרידה אותי. אני לא בונה על שינוי אצל הסייעת. ולא על ריכוך הלב. הגננת זה משהו אחר, איתה כן אפשר לדבר. אבל היא מאוד צעירה וחדשה בתחום, זה הגן הראשון שלה והיא למעשה גננת מחליפה. אני חוששת שהיכולת שלה לשנות שם את ההתנהלות של הסייעת עם הילדים די מוגבל. לפני שהגיע לגן הזה, חשבתי שהכי חשוב לי שלא יהיה גן ענקי עם המון ילדים ומעט יחס. ושמחתי שהם רק 21 ילדים עם גננת וסייעת. חשבתי שזה יאפשר יחס אישי. אבל אם היחס האישי רע, אין לו שום משמעות. אני חושבת שאעדיף גן ענקי כמו רוב גני העירייה, ובלבד שלא יצטרך להתמודד עם דמות כזאת. אני יודעת, ראש השנה, אופטימיות, הגננת מנסה לעזור וכל זה. אבל יש לי הרגשה מאוד לא טובה כרגע. בן זוגי מסכים איתי. אני לא משוגעת על הרעיון של לעבור גן, אבל אולי עדיף בשלב הזה כשהם גם ככה בהסתגלות ולא להרגיש שאני לא שקטה.

להעביר ומהר!

נשמע שיש שם סייעת שמשתלטת על העניינים ומתנהגת בברוטליות.
אישית אני הייתי מעבירה גן בסיטואציה כזו.

רi תם

New member
גם אני הייתי מעבירה

מתוך מה שכתבת מרגיש לי שאת מאוד(!) נחמדה.אני הייתי "בולעת" את הסייעת הזו בלי מלח וכן,להעביר.הטירוף לא יעבור לה.
בהצלחה בכל מה שתבחרו ושנה מצויינת!

shushulamit

New member
תודה. לגבי הנחמדות

אני לא רוצה שתגובות יותר אסרטיביות מצידי יחזרו לילד שלי כריקושט כל עוד הוא שם, אז אני שוקלת מילים. דיברתי עם האמא שהבן שלה בכה בלי שינחמו אותו, היא חשבה שאולי עדיף לנו לגשת ביחד למפקחת ולבדוק אפשרות שיחליפו לנו סייעת. תהיתי אם זה חסר סיכוי או שיש טעם לנסות. בעיקר כי מאוד חיבבתי את הגננת הקבועה שאמורה לחזור בעוד 3 חודשים והיא נעימה ואינטליגנטית (לפחות מהימים הפתוחים וממפגש הורים שעשו לפני תחילת שנהל ככה התרשמתי). אבל יש לי תחושה שהמידע שכתבתי כאן הוא לא משהו שירגש את המפקחת יותר מדי ושרק במקרים מאוד חריפים של התעללות ברורה או הזנחה אקסטרימית באמת מחליפים. אולי הגננות שביניכן יודעות טוב יותר.

יהלום29

New member
יש לכם קבוצת וואטסאפ?

נסי לגשש בעדינות מי מההורים חווה תקלים עם הסייעת. אני מניחה שאם היא טיפוס, את לא תהיי היחידה..
שימי לב לעשות את זה מאד בזהירות כי תמיד יש את ההורים שהולכים אחר כך ומלכלכים לגננת (לצערי חוויתי)
אם תצליחי למצוא קבוצה של 4-5 הורים, אתן בהחלט כוח ותוכלו להחליף סייעת. אנחנו עשינו את זה בעבר כשהלכנו 3 אמהות לאגף החינוך בעיריה אחרי שאספנו תלונות.

shushulamit

New member
כיוון מעניין

לגבי דעות של אמהות אחרות, יש 3 אמהות שאני מכירה בגן. שלושתן ברגשות מאוד קשים כלפי הסייעת. אמא אחת מרגישה כמוני מבחינת התלבטות אם להעביר מהגן או לא (זו שהבן שלה נפל על האספלט). הייתה להם שם אפיזודה נוספת איתה סביב זלזול שלה בענייני בטיחות. היא מתלבטת כי לא בטוחה שבגן אחר יהיה יותר טוב, בעלה (שהוא זה שמביא בבוקר בד"כ) עם בטן מאוד מלאה וכן רוצה לעזוב. שתי האמהות האחרות לא אמרו לי כלום על רצון לעזיבה. לאחת מהן היה קטע רע בשבוע הראשון (השביעה אותי לא לספר אז לא כותבת גם כאן) היא התלוננה לגננת ומאז אומרת ששתיהן נופת צופים אבל שהיא מאוד דרוכה וחוקרת את הילדה בכל יום כשחוזרת. אני לא מכירה הורים נוספים בגן ולא יודעת איך הם מרגישים. הווטסאפ מאוד לא פעיל. אבדוק עם השתיים שנראה לי שירצו ללכת לעירייה, אולי זה עדיף מהעברה, אבל עלול לקחת יותר זמן בהרבה בטח.

אוף זה כל כך עצוב שסייעת כזאת עובדת עם ילדים...

זה לא נתפס בכלל איך מעסיקים כזאת אדם לטפל בילדים...

הלוואי שתצליחו להחליף אותה וכמה שיותר מהר.
וכן, אם לא מסתדר או מתמהמה אז להחליף גן, גם אני חושבת כמוך וכמו השאר.
מה שלום הבן שלך? איך הוא מתמודד עם מה שקורה לו בגן?

shushulamit

New member
לגבי הבן שלי

אין איזה סממנים שנורא רע לו או משהו כזה. הוא מאוהב באיזה ילדה מהגדולים בגן וכשאני שואלת מה היה ואיך היה, מדבר רק עליה (שהיא יפה, שהיא ישבה על השולחן, שהיא אכלה ביסקויט..). פעם אחת אמר שהסייעת כועסת עליו. אבל לא אומר שום דבר שקרה לו שם, ולעומת זאת על הצהרון מדבר הרבה ומספר חוויות. מה שכן, כשאני מביאה אותו וגם כשבן זוגי, הוא נראה לא שמח בכניסה ומכווץ. וגם ביציאה מהגן בימי שישי. לעומת זאת כשאוספים מהצהרון הוא שמח וצוהל, מראה כל מיני דברים שהתלהב מהם.

danakama10

New member
כמו תגובתי מקודם

התגובה שלך סובייקטיבית לגמרי.
אם הסייעת באמת אמרה לך הבן שלך מעצבן אותי, היא לא חכמה בלשון המעטה. אבל את תתקלי בהרבה סייעות לא חכמות. אבל התגובות שלך לאחת כמוהה יכולות להיות חכמות. את יכולה להגיד בחיוך "זרובבל שלי ילד נהדר ומתוק, תני לי לגמור להתארגן איתו".
לגבי הושבה בכוח על האסלה, זו גישה שלפחות בעבר היתה מקובלת. מה שבטוח שהתגובות שלך גורמות לבית שימוש להיות אישיו גדול שמשפיע על הבן שלך.
אני ממליצה לך לעבוד בבית עם הילד עם נושא הליכה לאסלה. תלבישי לו בגדים שקל להוריד ולשים ותעבדי איתו גם על זה. ואם יש בעיות מוטוריות כדאי לטפל ולא לחשוש מתוית ואבחון.
את יכולה להעביר גן אם זה יגרום לך להרגשה טובה יותר, אבל לא בטוח שהצוות בגן החדש יהיה יותר לרוחך, ויתכן והבעיות יגררו גם לגן החדש.

danakama10

New member
אני רוצה לספר לך מה נשמע לי מההודעה שכתבת

אבל קודם אצטט שני דברים שכתבת:
1. אמרו לך שיש לו בעיות במוטוריקה ואותך מרגיז שמדברים עליו "כאילו הוא איזה מקרה" ושאתם מנסים למצוא דרך לעזור לו ולא לאבחן ושזה לא נכון לשים עליו תוית כזו.
2. אמרו לך שהוא פספס היום. את שאלת "האם הוא היחידי שמפספס מדי פעם ואם זה לא צפוי שילד בן 3 בתחילת גן חדש יפספס".

אני חושבת שהתגובות שלך מאוד מתגוננות, וזה מצביע בעיני שכנראה יש לילד בעיות מסויימות שאת ערה להן ולכן את מתגוננת כל כך. אם לי היו אומרים שהילד פספס היום, הייתי אומרת, או קי, תודה. בנוסף, את כבר ידעת שיש לו בעיות במוטוריקה אבל את מנסה למצוא דרך לעזור לו מבלי לאבחן. מדוע את חוששת מאיבחון? מדוע לסרב לקבל עזרה של מרפאה בעיסוק/פיזיותרפיסט אם יש צורך וזה יכול לעזור?

אני חושבת שאת מסתכלת על הכל מנקודת מבט מאוד סובייקטיבית (הגן ענקי פיזית נחמד ונעים בערך כמו מתקן חולות, הסייעת אומרת בטון לא נעים והפגנתי "מדוע אתה לא אוכל") ושלילית, כנראה כי את מאוד מתגוננת (או שזה האופי שלך...). הבן בוודאי מרגיש בשליליות שלך כלפי הגן, וזה משפיע עליו.

יכול להיות שהסייעת מזעזעת והגן מזמין כמו מתקן חולות, אבל בגלל שאת כל כך סובייקטיבית אי אפשר לדעת אם זה המקרה.

אני מציעה לך לבקש ממישהו קרוב אלייך, עם נסיון בגנים, שאת סומכת על דעתו ושלא יתבייש להגיד לך את דעתו (אמא?) לבוא איתך ולהתרשם בעצמו.

רi תם

New member
אינטואיציה אימהית

לא מכירה את פותחת השרשור אבל יודעת בוודאות שיש אינטואיציה לכל אמא ובטוחה שהיא תפעל לפיה.
ובהערת אגב,לא חושבת שלמישהו נעים לכתוב בפורום ולקבל "מקלחת" שיפוטית על אופיו.
הפורום הוא פתוח ואף אחד/ת מאיתנו הוא לא בר סמכא.כל שיש לנו הוא עצות וככאלו היה נעים יותר לקרוא אותן בנימה יותר אוהדת.
חג שמח.

danakama10

New member
אף אחד

לא קיבל מקלחת שיפוטית על אופיו. אם יש לך עיצה לשואלת השאלה את מוזמנת לעוץ, אבל לבוא ולהעביר ביקורות על עיצות של אחרות, זה לא מקומך. רק הגעת, לא צריך לקפוץ מעל לפופיק.

למעלה