קצת מבוהלת

נתי26

New member
קצת מבוהלת

שלום לכולם.. קצת היססתי אם להיכנס לפורום או לא. לפני חודשיים גילו אצלי סרטן בצוואר הרחם. מאחר ואני צעירה כל הזמן דיברו איתי על "איך שומרים על הפוריות?" ובאמת רק בזה התרכזתי. הייתי מועמדת לניתוח חדיש שנועד לשמור על הרחם וכך גם על הפריון. הניתוח נכשל וכשהתעוררתי הודיעו לי שהוציאו לי את הרחם. אני לא יכולה לתאר את הכאב שפילח את ליבי כשקלטתי שהרופא בעצם אומר לי שלעולם לא אכנס להריון ולא אלד ילדים. מאחר והשחלות הושארו, ישנה אפשרות של פונדקאות והומלץ לי ע"י חברה להכנס לפורום פונדקאות. לאחר התלבטויות, נכנסתי והוקסמתי. קיבלתי (ועדיין מקבלת) שם תמיכה רבה. אבל אני חושבת שבשל ההתעמקות בנושא הפריון והילודה, הדחקתי את נושא המחלה. היום, שוחחתי עם חברה ופתאום היא אמרה לי:"נתי! תפסיקי לדבר על ילדים! מה איתך? איך את מרגישה?" ופתאום, הרגשתי שמישהו סגר לי את הדלת בפרצוף. כאילו פתאום יצאתי מהבועה וקלטתי. המילה המפחידה הזו, "סרטן", זה לא אצל ההוא וההיא ששומעים עליהם מרחוק. זה פה אצלי. בתוך הגוף. אני חודש אחרי הניתוח. עדיין בכאבים, עדיין קצת חלשה. אני מרגישה שרק עכשיו, פתאום, קלטתי מה היה. הכל קרה כל כך מהר. האבחנה, האישפוז, הניתוח. אני מסוחררת מכל הבלאגן. כאילו זו לא אני, הכל קורה למישהו אחר בכלל. לא יודעת כבר על מה לבכות. על המחלה הארורה הזו? על הרחם האבוד והתקוות שנופצו לגבי הבאת ילדים לעולם? על גורל אכזר? על מה??? ואם כבר על מה אז בכלל בשביל מה? זה הרי לא ישנה את העובדות. אני מצטערת אם כתבתי מעט מבולבל, זה ישר מהלב וכנראה שכך גם הוא...מבולבל. תודה על ההקשבה. שלכם, נתי

היי נתי

שמחה שבאת לפורום. אולי זה יעזור לך קצת לעבד את מה שעבר ועדיין עובר עלייך. אולי נראה לך שהדחקת את המחלה אבל ההתמודדות שלך היתה עם נושא אחר שלא קל לך גם ככה. בכל מקרה אני חושבת שאת ההתמודדות עם המחלה עושים בסופו של דבר, כל אחד בדרכו הוא. באמת בזמן הטיפולים יותר מתרכזים באיך מרגישים ומה קורה לגוף ורק אחרי שהגוף מתחיל להחלים אז מתחילים לעכל לאט את מה שקרה שם מעבר לפגיעה הפיזית. יש הרבה דברים להבין כי פתאום ביום בהיר הכל משתנה בבת אחת. ולא תמיד אפשר לשתף את הסביבה בכל מה שמרגישים וחושבים. ואם את בוכה, אז נראה לי שאת בסדר, את כן קולטת מה קרה, ואולי עדיין לא רואה את כל התמונה ואולי כרגע נראה לך שהעתיד מאד לוטה בערפל, אבל זה מתבהר עם הזמן. ואולי כל מה שכתבתי עד עכשיו נשמע לך כמו סתם מילים באויר, ערמה של קלישאות, אז עוד קלישאה אחת - הזמן מרפא. תני לעצמך את הזמן, להרגיש, לחשוב, להבין, לקבל את החיים שלך בחזרה. אנחנו פה בשביל זה, ואם זה לא מספיק אז אולי פסיכולוגית של המחלקה תוכל לעזור, אולי חברה טובה וקרובה. את תחליטי עכשיו מה טוב בשבילך.
גלי

נאן

New member
נתי../images/Emo24.gif

היי נתי כמו שציפור אמרה זמן יעשה את שלו. מה שאת חווה זה אובדן על משהו שיכל להיות וכבר לא יהיה אף פעם. כשכורתים לך אברים נשיים. כל המערכת ההורמנלית נהית משובשת. גם כשמעקרים אותך לצורך טיפול בסרטן זה אותו הדבר. פעם צחוקים ופעם בוכים והרבה מצבי רוח משתנים. הגוף משתנה בהתאם. זה כואב אין לי ספק בזה בכלל.הזמן יעשה את שלו אין לך אפילו מה להלחם אין מדדים.מתי מפסיקים להרגיש שכואב. זה בא והולך ומותר. אני יודעת שהשינויים בגוף זה דבר מפחיד שאין עליו שליטה. כאילו איזה רכבת דרסה אוצך כרגע והכל המום ואת לא יודעת מאיפה להתחיל לאמוד את בקרת הנזקים. אל תחמירי עם עצמך. מה שאגיד עכשו לא יהיה ממש מעודד בשלב הזה שבו את נמצאת. פוריות זה החיים אבל זה לא כל החיים. פוריות זה כל מה שאתה יוצר ולא רק ילדים זה מה שאתה בוחר להפרות חינכו אותנו שפוריות זה רק ילדים וזה מהות החיים. ואם אין פוריות אין חיים. יש נשים שנולדות עקרות ויש נשים שבגלל מחלות מאבדות פוריות. או בגלל תאונה וכדומה... בגלל אלמנות. או בעל עקר... זה אומר שאין בהם חיים? יש בנו נשימת חיים ואם הינו יודעים כל אחד לעצמו את המסלול שלו אם הינו מקבלים את השלט או יותר נכון את הההדרכה איך לפעול או איך להתנהג. אולי היה לנו יותר קל לקבל תשובות. קחי את כל הזמן שלך. כי קבלת זמן במתנה ונתת דברים יקרים בתמורה. חברות שמעודדות(לא כאלה שיש להם רחמים). עזרה מיקצועית.. ואותנו כמובן ....כאן הרבה חיבוקים נאן

מיליתו

New member
זה הולך ביחד

אני מאמינה שהחיים שלנו מורכבים במידה רבה מאוד מהפריון. הנושא נורא כואב גם אצלי - איבדתי הריון בחודש שביעי בגלל הטיפולים. קשה לי להאמין שאוטוטו הייתי צריכה להיות אמא, וזה נורא נורא כואב. אני גם עומדת לעבור השתלת מח עצם בעוד שבועיים ומתפללת כל הזמן שזה לא יפגע בשחלות שלי, כדי שאוכל להביא ילדים לעולם. אני מבינה אותך מאוד - כי הפוריות זה פחות או יותר הנושא היחיד שמעסיק אותי לפני ההשתלה. כמעט ויתרתי עליה בגלל זה, הופעל עלי די הרבה לחץ שבלי ההשתלה הזו הסיכויים שלי להמשיך לחיות נמוכים, וזה עדין לא נתפס. אני עדין לא שלמה עם ההחלטה הזו. פוריות היא חיים - זה למעשה המשך החיים. לא כתבת בת כמה את, ואם את נשואה או לא ומי תומך בך בכל מה שקורה. האם יש לך עוד טיפולים? וזה בסדר שאת כותבת מבולבל - זו התחושה.

jar1

New member
מיליתו לא הציעו לך להקפיא חלק מהשחל

מהשחלה? יש נסיונות שהצליחו להקפיא חלק מהשחלה להשתלה חוזרת. נדמה לי שבאיכלוב עושים את זה . אולי תבררי? מצטערת אם כבר התייחסת לזה קודם.

tsy

New member
הקפאת שחלה להשתלה חוזרת

מחלקת IVF של בית החולים איכלוב. ד"ר פואד עזאם אחראי על החלק שימור פוריות. מקפיאים חלק מהשחלה ואפשר אח"כ להשתיל אותה בחזרה בגוף, או לבייץ אותה במעבדה ואז להשתיל את העובר בגוף. אני לא זוכרת את הטלפון בע"פ אבל פשוט תבקשי את מחלקת ההפריה החוץ גופית ושם כבר יפנו אותך.

למעלה