קצת מבולבלת ...( שאלה בנושא אחר )

taltal78

New member
קצת מבולבלת ...( שאלה בנושא אחר )

יש לי ילד בן חודש. ואני רק מניקה (גם שואבת כי בקרוב לצערי חוזרת לעבודה). שמעתי דעות רבות לגבי איך להניק : כל הנקה מצד אחד ואח"כ בהנקה הבאה להחליף (בגלל חלב קדמי, אמצעי וכו'...) או בכל זאת להציע תציד את הצד השני ??? האמת שאני ממש מבולבלת אז אשמח מאוד לעצות ודיעות !!! וגם : - האם כדאי אמבטיה לפני / אחרי האוכל ? הבנתי שכדאי אחרי אבל... תמיד הוא שוב רעב אחרי !?! - מה לגבי החתלה ? לפני / אחרי ההנקה ? מחתלת עכשיו לפני (כדי להעיר) אבל עושה הרבה פעמים שוב תו"כ ההנקה ואז שוב מחתלת ... אשמח מאוד אם תעזרו ... תודה (אלו מקצת השאלות שצברתי .... יש עוד המון ! )

תשובות:

- צד אחד או שניים - ההמלצה כיום היא להניק מצד אחד עד שהתינוק מתנתק, ואז להציע לו את הצד השני. הנקה מצד אחד בכל פעם עלולה לגרום לירידה בכמויות החלב. בין הצדדים אפשר להחליף חיתול - עוזר להעיר תינוק ישנוני. לגבי אמבטיה - זה תלוי בנוחות שלך ובתינוק. לא כדאי לרחוץ תינוק רעב מאד, כמובן, אלא כדאי לעשות זאת כשהוא רגוע. לגבי החתלה - הרבה פעמים תינוקות עושים קקי במהלך ההנקה, ואז אפשר להחליף את החיתול אחרי צד אחד (כאמור, זה גם מעורר אותם). לגבי ההחלפה לפני ההנקה - זה כבר תלוי האם יש צורך להחליף (= האם יש משהו בחיתול). להעיר אפשר גם ע"י דיבור, הדלקת אור, הורדת בגדים (אם לא קר מדי, כמובן) וכו'.

למעלה