קצת מביך, אבל אני בתול

תמיר14925

New member
קצת מביך, אבל אני בתול

שלום לכולם,
אני נבוך לספר שאחרי למעלה מ- 29 שנה, נחשפתי לעוולות החלב. שוכנעתי כי חלב זה לא בריא (אני שם ביצים ובשר בצד, לעכשיו).
אני צרכן כבד מאוד של מוצרי חלב, ואני רוצה להחליף את המוצרים שאני צורך במוצרים אחרים - מבלי למות מרעב ומבלי להכריז על פשיטת רגל.

כיצד אוכל לקבל עזרה..? קודם כל אם מישהו מכיר חומר עזר לצמחוני/טבעוני המתחיל.. הכל יעזור. אני חורש את האינטרנט בניסיון להבין
מה עושה מי שלא רוצה לצרוך חלב מן החי.

אני יודע שזה ישמע קצת מצחיק, אבל אני בסוג של משבר ואני כבר לא יודע מה בריא ומה לא. כשמתחילם להגיד לי דגנים, פירות, ירקות וקטניות
אני פשוט לא מבין פיזית מה לאכול. האם מישהו היה במצב הזה? אשמח לעזרה !

ולשאלותיי..
1. חלב סויה וחלב שקדים - מה ההבדל ביניהם? מה יותר בריא?
2. מתכון להכנת מוזלי אם מישהו מכיר
3. הפנייה למוצרים ספציפיים בחנויות/סופר שאני אדע שהם כן בריאים
4. כל עזרה נוספת

תודה מראש,
תמיר

ladybug6

New member
ברוך הבא

תרשה לי להרגיע אותך קודם כל ולספר לך שתזונה ואכילה הם בסה"כ אוסף של הרגלים שלמרבה ההפתעה לא קשה כל כך לשנות. בהתחלה לפעמים זה מרגיש שקשה כי כמו כל שינוי יש תקופת הסתגלות, אבל ברגע שמתרגלים מחדש, רוב האנשים מדווחים שלא חסר להם דבר, ואם יש להם חשק למשהו שהיו אוכלים בעבר - מוצאים אלטרנטיבה בהתאם לחשק.

עזרה נשמח לתת לך כאן - אם תרשום מה הדברים שאתה אוכל בדר"כ, נוכל להציע אלטרנטיבות. חלקן יתנו מענה שמאוד דומה למקור, חלקם יתנו מענה לצורך או לשימוש אבל לא בהכרח לכל הטעמים/מרקמים - זה חלק מהשינויים שמסתגלים אליהם.
רק הערה בקשר לטעם - טעם גם הוא דבר נרכש, החיך שלנו מורגל לטעמים מסוימים והמוח מורגל שלחלב יש טעם מסוים. כשמנסים להתרגל לטעם אחר, לפעמים בהתחלה זה מרגיש לא טעים אבל די מהר רוכשים את הטעם החדש והוא מתחבב עלינו. זה קורה להמון אנשים עם חלב סויה לעומת חלב של פרות, למשל. אז אתה יכול להתעודד שגם אם בהתחלה לא הכל טעים לך, זה בהחלט ישתנה בהמשך, כשתיגמל מהטעם המוכר של חלב הפרה (הרבה אנשים אפילו מדווחים שחלב של פרה מרגיש להם ממש חמוץ/מקולקל אחרי שנגמלו ממנו).

לשאלותיך:
1. שניהם בריאים וטובים, הכי טוב זה לגוון, אבל בגדול - תשתה מה שטעים לך. יש גם הרבה סוגים לכל אחד והטעמים שונים מאוד. יש גם סוגים נוספים של משקאות צמחיים כמו חלב אורז, שיבולת שועל, אגוזי לוז וכו'. תנסה כמה סוגים ותראה מה טעים לך.
2. מוזלי זה בסה"כ יוגורט עם גרנולה ופירות, לא? יש יוגורט סויה של תנובה שנמכר כמעט בכל סופר, יש לו כמה טעמים - למוזלי הטעם הטבעי במתיקות עדינה הכי יתאים.
3. מוצרים מוכנים/מעובדים הם בגדול לא שיא הבריאות, הכי בריא זה לקנות חומרי גלם ולהכין בבית. למשל יש גבינת טופוטי שהיא דומה לגבינת שמנת / גבינה לבנה, היא לא הכי בריאה בעולם כי יש בה שומן וחומרים משמרים. היא גם יקרה. מנגד, אפשר להכין בבית גבינת סויה רכה שדומה מאוד לגבינה לבנה, והעלות של חלב הסויה ממנו מכינים אותה היא 12-13 ש"ח לכמות של 330 גר' גבינה. זמן ההכנה כ-10 דקות.
4. הנה כמה דברים שבטוח יעזרו לך:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4441737,00.html
http://www.youtube.com/watch?v=GmGA5jrLUXc

למעלה