קצת מביך לי

נעמשהיא

New member
קצת מביך לי

לכתוב כאן כמו להודות באולי בעיה שקיימת. נראה לי שאני מתמכרת למשקה. אני שותה כל יום, לא יכולה בלי, פוחדת לסיים את היום בלי להיות שתוייה. אני קונה בקבוקים ומחביאה אותם, משקרת לאנשים בנושא ושותה כמויות שהן ממש לא הגיוניות לבחורה רזה בת 22. אני כבר בטיפול פסיכולוגי (בגלל הפרעות אכילה) והנושא עולה לפעמים אבל לא באמת מטופל. אני רוצה לעשות עם זה משהו. אני מרגישה שהגעתי למצב שמפחיד אותי מאוד. אני לא רוצה לבזבז ככה את השנים היפות שלי, צמודה לבקבוק. לאן אפשר לפנות? מה באמת יכול לעזור?

shanhen

New member
זמן חשבון נפש

אין טוב מערב יום כיפור לחשבון נפש ואין טוב ממנו להתחלת הגמילה, לפחות למי שמקפיד על הצום... מבוכה זו דרך רומנטית משהו ושקטה כדי להודות בפגמים שלנו וגם הזדמנות לשנות. על פי התיאור שלך יש לך בעיית אלכוהול. לא רק בגלל השתייה עצמה אלא גם בשל העיסוק שלך באלכוהול גם לא בזמן השתייה. הצורך לשקר, להסתיר, לחיות בסוד. רווק שמנהל רומן עסוק באהבה, נשוי שמנהל רומן עסוק בלהסתיר את האהבה. ושם את נמצאת. את מציינת הפרעות אכילה ובלי להכנס לפרטים שאיני יודע עליך, אני יכול רק לקשר בין השניים. הנטייה לאבד שליטה, הנטיה להשתמש בגוף ככלי למבוכות הנפש, כל אלו רק מדגישים את עוצמת הבעייה וחריפותה ומחייבים את השינוי. מכל שכתבת אהבתי את המשפט שלפני האחרון. בו ציינת שאינך רוצה לאבד את השנים היפות שלך צמודה לבקבוק. צריך הרבה כוח, הרבה שמחת חיים ואמונה כדי לבטא רצון ותקווה שכזו, ואני מקוה שאת יודעת ומכירה בחיניותך ובכוחך הרב. מה עושים? כמו ברוב הבעיות, קשה להתמודד ולפתור אותן לבד. לא בגלל חוסר כשרון, אלא מהטעם הפשוט שאנו יודעים כבר לענות על השאלות שלנו, וצריך לתת צ'אנס לאחרים להתמודד ואולי להפתיע אותנו בתשובה אחרת. בקיצור, כמו בבעיית הפרעות האכילה, כדאי לפנות לטיפול. מאחר ואת כבר מטופלת, רצוי לעשות זאת בתיאום עם הפסיכולוגית שלך, שלא תמצאי עצמך עם "נשיאים ורוח וגשם אין". מאחר ולא ציינת את אזור מגוריך, אני ממליץ בפניך לפנות למשרד הראשי ברמת גן (03-6733228) מיד לאחר יום כיפור ולבדוק מהו המרכז הקרוב למקום מגוריך ולקבוע פגישת ייעוץ. לאחר הפגישה תחליטי וימליצו לך המטפלים במקום מה הדרך הטובה להמשך. את מכירה ודאי את המשפט הבנאלי שאומר שהכי קשה זה לעשות את הצעד הראשון. אז הנה עשית אותו, עכשיו הכל פתוח לפניך. אשמח לקבל ממך תגובה על שקורה לך, בהתנצלות אחת. אני יוצא לאחר יום כיפור לשבוע בחו"ל. תשאירי הודעה אחזור אליך לכשאחזור. חג שמח, נחום

נעמשהיא

New member
תודה יקירי

ולצערי אני קוראת זאת טיפה שויה ולא בכל התשומת לב הראויה א-ב-ל המילים הללו חודרות אלי בסופו של דבר. מחלחלות ואם הודיתי בבעיה או לא, היא קיימת כרגע ועזרת לי לאשר אותה. לא רוצה לחיות בצל יותר! זה די נמאס... ואגב, לפורום הזה יש פוטנציאל ענקי שיהפוך לפורום תמיכה ועידוד בזמנים קשים. חבל על המקום שפה ועל האנשים המדהימים. כנס אלינו להפרעות אכילה ותראה שזה - "מזה פשוט.."

למעלה