קצת מד"ב: רוזוול וארכאולוגיה אסורה

זיקוקית

New member
קצת מד"ב: רוזוול וארכאולוגיה אסורה

שלום לכם אנשים יקרים וחכמים האם מישהו מן הנוכחים יכול לספר לי קצת על תקרית רוזוול
האם ידוע על דגימות די אן איי שנלקחו
האם זה שחוצניים אינטליגנטיים יהיו כל כך דומים דווקא לבני אדם הינו צרוף מקרים
האם יתכן שמדובר בהונאה
שמעתי טענה על אבולוציה קודמת, לפיה לפני 27 מיליון שנה היו על כוכבנו יצורים דמויי אדם שפיתחו תרבות מתקדמת ובעקבות שואה כלשהי נחרבה תרבותם והם נכחדו. בעל הטענה מספר שהותקף מכל עבר, ולפיכך מכנה את מחקרו בשם "ארכאולוגיה אסורה". יש כאן מישהו

22ק ו ס ם

New member
תקרית רוזוול

בתור אחד שקצת קרוב למקום וקרה על מספיק על הנושא אני יכול לומר לך שמדובר בקישקוש. אני מניח שאת מכירה את הסיפור הבסיסי. חשוב לזכור שהסיפור בכלל לא היה בכותרות כשהוא התרחש ורק באמצע שנות ה70, או אז החליטו יופולוגיים להשתמש בו כדוגמא מייצגת להסתרת מידע מהממשלה. הסיפור הוא שזה היה בלון מזג אוויר שכנראה לא רצו לספר עליו בזמנו. אם את רוצה לקרוא עוד על הנושא את יכולה כאן: http://skepdic.com/roswell.html עכשוי בקשר לדברים האחרים שקראת, העובדה שחוצנים תמיד דומים לבני אנוש מראה שהמוח האנושי כנראה מאוד מוגבל באיך שהוא מדמיין חוצן. היינו מצפים מחוצנים לעבור אבולוציה שונה ולהיראות שונים לחלוטין. יש הרבה טענות של כל מיני אנשים, וכמובן כולם טוענים שמצנזרים אותם כי אף אחד לא מעוניין לשמוע מה יש להם לומר אבל הם לא מספקים שום הוכחה רצינית. קרל סאגאן כתב בסיפרו המעולה "עולף רדוף שנים" שטענות יוצאות דופן דורשות הוכחות יוצאות דופן (אנלוגיה לנס של יום). איזו סיבה יש לאנשי מדע לא לרצות לדעת אם יש חיים בכוכב אחר? העובדה היא שיש את פרוייקט סטי ואחרים עושים הכל לחפש סימני חיים. סוד כזה גדול, אין סיכוי שהממשלה תצליח להסתיר כי בסופו של דבר הכל נחשף.

זיקוקית

New member
../images/Emo45.gif, אך קשה לי לחבב את תחושת

הביטחון המוחלט שלך. גם אני חושדת שמדובר בעורבאים פורחאים, אך אין לי הוכחה לכאן או לכאן. גם הדברים שהבאת לא הוכיחו דבר מעבר לזה שאתה חושב שזו שטות. הנימוק הפסיכופתולוגי "מחלת רדיפה" אינו שולל את טענתו של הפרנואיד אלא רק מגדיל את הסיכוי הסטטיסטי שהיא מוטה. אני שותפה לדעתך ש"בסופו של דבר הכל נחשף", אך הסוף טרם הגיע. ובלי קשר לביקורת שלי, אני מעריכה את זה שענית ומודה לך.

22ק ו ס ם

New member
צריך להפעיל חוש סינון מסוים לא?

אני לא יודע מה ההכשרה שלך בדרך החקירה המדעית וספקנות היא חלק אינטגרלי ממנה, אבל מצד שני שני לא צריך לקבל כל דבר כנכון עד שהוכח אחרת. מעבר לתיאוריה זו או אחרת חייבים להבין כמה דברים בסיסייים: מאוד קל לחובבים לקום עם תיאוריות הזויות אלו או אחרות שנראות למי שלא מכיר את התחום כנכונות. צריך קצת להבין יותר בתחום על מנת לשלול אותם בצורה מוחלטת. אפשר ללמוד מהפירסומים של האיש. האם פירסם בכתבי עת שעברו הערכה של עמיתים או בכתבי עת שאינם כאלה? מעבר לזה, אם הטענות שלו או של כל אחד אחר אחרות, למה הקהילה המדעית לא מקבלת אותם? אחת משלוש אפשרויות עולות בדעתי: יתכן שיש קונספירציה נגדו בקהילה המדעית, יתכן שכולם טיפשים ולא מבינים והוא החכם היחיד, או שפשוט לא מצאו בטענות שלו ממש. סוג הטענות שלו ממוטט לחלוטין את האבולוציה כפי שאנחנו מכירים אותה ולכן הוא צריך להביא הוכחות יצוקות בבטון שאכן זה כך. אם אף אחד לא משתכנע כנראה שאין בהן ממש. אל תשכחי שהמדע כבר עבר אי אלו מהפיכות עם קופרניקוס, גלילאו, דרוין ואיינשטיין וקיבל אותן כנכונות מהר מאוד (בניגוד לחברה שלקח לה קצת זמן). את צודקת שאולי יש סיכוי של אחד למיליון שהוא צודק. אי אפשר לשלול במאה אחוז שהוא לא. אבל עבורי הסתברות כזו היא זניחה. אני מכיר מהתחום שלי, פסיכולוגיה אבולוציונית, עד כמה קל לבוא עם כל מיני טענות שונות ומשונות של אנשים שמכירים את התחום בשטחיות ולכן עד שאני לא משתכנע לגמרי שמשהו נכון ושיש הוכחות לזה אני מחשיב אותו כלא נכון. אגב, את יכולה לחפש תחת השם Michael Cremo, זה האיש שבא עם התיאוריה. תערכי חיפוש בגוגל ולמשל תקראי חלק מהביקורות באמאזון על ספרו ועל הממצאים שהוא מביא ואולי תשני את דעתך. אני לא אומר שאת לא חייבת לחשוב בצורה ביקורתית אבל חוץ מהתיאוריה שהזכרת את שמה, מה עוד את יודעת עליה ועל ההוכחות כביכול שהיא נכונה?

זיקוקית

New member
../images/Emo45.gifכך אני אוהבת.דעה מנומקת ומסודרת

מרגיעה את דעתי. תודה. על מיכאל קרמו וסיפורו שמעתי אתמול באקראי. חיפוש בגוגל העלה הרבה חומר שלא ידעתי איך לסנן. לכן ביקשתי דעות של החברים כאן בטרם אחליט אם להתעמק בו. מראש אני אומרת שקשה לי להיות בעדו מן הסיבה שמאובנים של חיות שנכחדו לפני 65 מיליון שנה נתגלו ומתגלים בלי סוף ואילו מן המאובנים שהוא מחפש, בני 27 מיליון שנה, לא נמצא אפילו אחד. אבל מצד שני, כפי שהדינוזאורים למדו להצמיח כנפיים אולי הם גם פיתחו תרבות עניפה וקרמבו החביב פשוט לא מחפש ברובד הנכון

22ק ו ס ם

New member
קשה לסנן חומר ברשת

ואין ספק שקל מאוד לכל אחד להציץ במאמרים ארוכים באנגלית שאף אחד לא יטרח לקרוא. כשאני מנסה ללמוד על נושא שאני לא מכיר את עושה חיפוש ראשוני ונכנס לאתר הבית של המחבר. אפשר ללמוד הרבה נימת הדברים שהוא כותב, מה ההשכלה שלו, איפה הוא פירסם וכו'. אחר כך אני מחפש אנשים שמתנגדים לו ורואה מה הטענות שלהם ואם הם נשמעות הגיוניות. ישנתם אתרים טובים, כמו מילון הספקטים, שנחשבים מאוד אמינים והם לא מטעם אדם זה או אחר. יש להם גם הפנייה למקורות נוספים, בדרך כלל מאמרים אקדמיים מסכמים ככה שזה לרוב אחד האתרים הראשונים שאני בודק.

22ק ו ס ם

New member
ואגב הסתברויות

גם אני יכול לומר שחללית נחתה אצלי בחצר אתמול, אבל אני צריך להוכיח מעל לכל ספק שזה קרה. אם אין מידע לגבי דבר מסוים זה לא הופך אותו לסביר ב50%. יכול להיות שלא הבנת את הרעיון שעומד מאחורי הנס של יום: ככל שהטענה שמישהו משמיעה סותרת את הידע הקיים (ורוזוול וארכיאולוגיה אסורה הם דוגמאות מובהקות לכך), ההוכחות צריכות להיות הרבה יותר חזקות מהרגיל. הרי אם אומר שכאשר אני לוחץ על מתג החשמל הנורה נדלקת, זו טענה סבירה ולא סותרת שום דבר קיים ולכן הסיכויים לנכונותה רבים. אפריורית, טענה יוצאת דופן סבירותה נמוכה ביותר, ועל מנת להפוך אותה לטענה סבירה יותר צריך הוכחות חזקות מאוד וזה רחוק מאוד בשני המקרים שציינת (יצאו הרבה ספרים על תקרית רוזוול, תערכי חיפוש ברשת).

זיקוקית

New member
../images/Emo51.gifהבנתי, אך תמיד טוב לשמוע שוב

דברים שנאמרים ביישוב דעת ובהנמקה מסודרת

קוסם, בקיצור לעצלנים: מה ההוכחות

של רוזוול ושל המדען ההוא? מה עם התאוריות על הפירמידות ושדות החיטה? מה היה ברוזוול?

22ק ו ס ם

New member
לא עניין של הוכחות

פה נעוצה הבעייה. לך תוכיח שאירוע מסוים לא התרחש במציאות. מה שאנשים טוענים קרה ברוזוול מעולם לא קרה ואם יש להם הוכחות הם מוזמנים לפרוש אותן. בנוגע לשדות החיטה, כבר הראו שדי קל לשים כל מיני צורות בשדות חיטה, וגם אלו שעשו את זה לראשונה באנגליה הודו לפני כמה זמן שהם עשו את זה בתור מתיחה.

מה היה?? אני לא מכיר את הסיפור

על מה כולם מדברים.
יהיה משהו פיקנטי לשבת.
אני אוהב סיפורי מד"ב.

דמיון חיצוני בין מינים אינטליגנטים

לדעתי יכול מאד להיות דימיון כזה. אם אנו מניחים שהאבולוציה "חותרת" ליעילות, ואם נניח שהמבנה של היצורים האינטליגנטים של כדור הארץ (דרך ענוותנית להגיד "אנחנו") הוא היעיל ביותר האפשרי בגומחת הנדונה, ואם נניח שהאבולוציה פועלת בכל היקום אותו דבר (את ואני כבר הסכמנו שהדרוויניזם הוא מודל מתמטי
), אז דווקא סביר שיהיה דמיון חיצוני רב, גם אם החומר התורשתי יהיה על בסיס שונה.

זיקוקית

New member
אם הדמיון הגדול מתחייב מן האוניברסל

יות של הדרוויניזם, הרי שגם מספר האצבעות בכל יד צריך להיות חמש. אבל ליצורים ההם יש ארבע אצבעות בכל יד. האם יתכן שהם יוצרו באולפני וולט דיסני

יש ספר מעולה שכדאי לקרוא

Wonderful Life של גולד. בספר הוא בוחן את השאלה האם האבולוציה שיצרה בין השאר אותנו היתה צפויה- והתשובה החד משמעית, מגובה בתוצאות אמפיריות, היא לא. היצורים החיים היום הם תוצר של היסטוריה ארוכה, רחוקים מאד מהתאמה אידיאלית לתנאי הסביבה כמו שאולטרה- דארויניסטים אוהבים לדמיין. אפשר להמציא כמה סיפורים שרוצים על למה 4 גפיים זה מספר אידיאלי לחולייתן תבוני- אבל העובדה היא שיש לנו 4 גפיים פשוט מפני שלאבות אבותינו הסרקופטריגים היו 4 גפיים. מה שהייתי מהמר שיהיה לכל בעל חיים תבוני שנפגוש אי פעם: 1) ריכוז תאי עצב (מוח) בקדמת הגוף. 2) סימטריה בילטרלית. 3) איברי חישה בקדמת הגוף. 4) כושר תנועה. 5) אמצעי תקשורת באמצעות סמלים. 6) חום גוף קבוע. 7) איברים לנשימה מחוץ למים.

למעלה