קצת מהכל - שיפור קטן באיכות החיים זקוקה לעזרה

טאי סאן

New member
קצת מהכל - שיפור קטן באיכות החיים זקוקה לעזרה

מתיישבת לכתוב אחרי ערב עצבני במקצת, אולי פה אוכל לקבל עיצה לעשות את השינוי אני עובדת במקום עבודה שבדר"כ טוב לי בו, אבל לאחרונה התרבו חיכוכים ביני לבין האחראית עלי. החיכוכים הם על רקע של בקשות מוגזמות (בעיניי) למלא מקום לאחרים . כשאני מגלה התנגדות, היא שואלת למה? (נראה לי שזה לא עיניינה מה אני בוחרת לעשות עם הזמן שלי!) אני מרגישה שהיא מנסה לפלוש לי לזמן ולסדר אותו כראות עיניה, ולא פועלת בגישה שהזמן שלי הוא שלי, וזכותי להחליט מה אני עושה בו. בכל פעם אני נכנעת. משתפת אותה בסיבות. המטרה שלי בכך היא להפסיק את הלחץ אך זה רק מגביר את הלחץ. לא מזמן היא ביקשה ממני לבטל תור לרופא שיניים באותו יום ... לפעמים היא תגיד לי משפט (כמו היום) "אני לא דורשת אני מבקשת ממך, אין לי אופציה אחרת (תמיד יש אופציות אחרות, בסוף נמצא פיתרון שלא כלל אותי, אבל אני מרגישה שהיא פונה אלי מיד כשמתעוררת בעיה, ומציגה בפני את המשפט הזה "אין לי אופציה אחרת". אני מוצאת את עצמי כועסת על עצמי שאני נכנעת פעמים רבות, כועסת עליה שהיא מתייחסת אלי בצורה כזאת. היא כולה מתק שפתיים כשהיא צריכה ממני משהו, וכשלא זקוקה למשהו לא הכי ידידותית. (קרה, עיניינית, קורקטית). כמעט כל שבוע יש לה מקרי חירום, שהיא נתקעה בלי מישהו/ מישהי. אני מרגישה שאין תיכנון מוקדם. (לא שהייתי יכולה לעשות זאת טוב יותר, אבל אני לא האחראית). במקביל יש לי עבודה סמנריונית שאני חייבת לסיים לתואר, ואני מוצאת שתמיד כשאני מתכננת לפנות זמן לזה, היא פולשת לחיי וזקוקה לי נואשות באופן חד פעמי/זמני/ רק היום, כי זה ממש מקרה חירום ואין לה כאמור אופציה אחרת, עד שאני מגיעה למצב שאני עייפה עצבנית מוטרדת וכמובן לא מגיעה לטפל בנושא של העבודה הנ"ל. היו פעמים שהגעתי SOS לעבודה כי היא "ממש היתה חייבת" (לדוג' באתי כמה שעות לפני שהמשמרת שלי מתחילה) ובסוף לא עשיתי כלום, כי הסתבר שבעצם היא יכלה להסתדר , אבל אני כבר הייתי שם, אז נשארתי, כי לא כדאי לי ליסוע ולחזור. תגובתה היתה "אבל במילא משלמים לך על זה - את מקבלת על זה כסף" .העניין הכספי ממש בדיחה, אבל חוץ מזה אני לא מאמינה שזמן שווה כסף. חוסר הזמן שלי, וחוסר האפשרות שלי לקבוע את הזמן שלי בצורה רציפה פוגעת לי באיכות החיים. בכל פעם שאני מנסה להתנגד לעוד משמרת שהוטלה עלי , היא אומרת "נו, אל תהיי מגעילה" (אני מגעילה??? רק כי אני רוצה לקבוע לעצמי את הזמן??) מה אני יכולה לעשות בשביל לשנות את זה? מה יש לסוד להציע? (רציתי גם לכתוב על איזה עניין עם אחותי, אבל זה מספיק ארוך גם ככה).

הי טאי

אם לגבי אחותך, זה נוגע לנושא כלשהו שהיא מפעילה עליך לחצים לפעול בצורה מסויימת וקשה לך עם זה - יש פה תבנית. אני מאוד שמח שהבאת את הדוגמה הזאת, כי אולי זה נראה לך בעיות מעצבנות, ואת מחפשת נואשות דרך לפתור אותן, למעשה אלה סימנים מאוד ברורים מהיקום, על דברים שעליך לעשות כדי להתקדם לקראת המטרות שלך. ברבה פעמים אנחנו מסתכלים על קושי כמצב של חוסר ברירה שנקלענו אליו, והרבה פעמים הקושי הוא דווקא האפשרות שלנו להתקדם. תנסי לראות לאיזה כיוון הקושי מקדם אותך. קחי דף נייר ותתחילי לשאול שאלות בכתב ולענות עליהן, וקחי את הזמן, זה תהליך שיכול לקחת קצת זמן, אבל אחרי משהו כמו רבע שעה חצי שעה של שאלת שאלות ורשימת תשובות, יהיה לך קשר עם התה מודע שלך, שתוכלי לנצל קדי לקבל תשובות טובות לשאולות וכיוני התקדמות. יכול בהחלט להיות בנוגע לעבודה למשל, שהיקום רוצה לעזור לך לפתח אסרטיביות. במקרה שלי קרו דברים דומים כשהייתי צריך להחליף עבודה. לא היתה חסרה לי אסרטיביות, העבודה פשוט לא היתה מספיק טובה בשבילי באותה עת, היא לימדה אותי מה שהייתי צריך כדי להתקדם הלאה, והייתי בשלב שכבר נתתי מספיק. יכול להיות שהבעיה עם אחותך היא רמז שאת צריכה לחפש יותר עצמאות, ואולי לצאת מהבית של ההורים. אל תקחי את העצות שלי מפורשות, אני פשוט אומר שאלה אפשרויות שמאמן היה מעלה, ועוזר לך לבחון אותן לעומק. קרוב לודאי שהקשיים האלה באים דווקא עכשיו, כדי לאפשר לך חיים הרבה יותר טובים בהמשך. לכן, התמקדי במה את יכולה ללמוד מהן. מה שמאוד משעשע, שאתמול בדיוק הקשבתי שוב לפודסט הנהדר הזה של סטיב פוולינה, שמדבר על אייך להתיעץ עם התת מודע בעזרת כתיבה או שימוש בדמיון, נראה לי שזה יעבוד בשבילך מעולה. פה את יכולה לשמוע את זה: http://www.stevepavlina.com/audio/ וזה החלק שרלוונטי: Pavlina-003-Consulting-Your-Intuition מקווה שעזרתי, בברכה שפי

טאי סאן

New member
תודה רבה לך, קצת פירוט.

לגבי אחותי , אנחנו לא גרות ביחד. בזמן האחרון (כ - 3 חודשים), היא מחפשת על עצמה בעיות רפואיות, ומתקשרת אלי בהיסטריה גמורה. אני מבינה שזו היא וזו נק' המבט שלה על החיים, ועם זה היא צריכה להתמודד, אלא שאני רוצה קשר ומערכת יחסים איתה בלי ההיסטריה, בלי שהפסימיות והלחץ יהיו 95% מנושאי השיחה. קיבלתי ממנה אימייל (כרגע היא בביקור בחו"ל) שבו היא מפרטת לי את הבעיה הרפואית הכי חדשה שלה , והיא בסה"כ בחורה בריאה בת 23 כך שאניי בתחושה שהיא מגזימה ושהכל בסה"כ בסדר אצלה. בנושא של העבודה. אני מסכימה לחלוטין שאני צריכה ללמוד להיות אסרטיבית, כבר שבועיים שאני קוראת ספר על אסרטיביות, ואומרת לעצמי שמותר לי שיהיו לי גבולות לרצונות וצרכים מחוץ לעבודה, ואני מרגישה שאני מסתובבת סביב הזנב של עצמי, מולה אני מתקפלת ונכנעת. אני גם מרגישה מאוד מאוד צבועה. כי אני יכולה לכעוס ולצעוק ולהתעצבן עליה, אבל כשאני מדברת איתה אני רגועה ו"נחמדה" ומבקשת אם אפשר שתתחשב גם בי, וברגע שיורדת מהקו, אני מבעבעת מכעס. אין לי רמקולים למחשב, וממה שראיתי אין חומר קריאה באתר שהמלצת רק חומר שמיעה, נכון? השאלות שאני צריכה לשאול את עצמי קשורות למה שקורה בעבודה? שאלות שמאמן / פסיכולוג ישאל? אני פתוחה לאפשרות, אם כי לא בדיוק בטוחה מה צריך לקרות בתהליך, וממה התהליך בנוי. אשמח לפירוט (אפילו במסר, אם זה יותר נח) אם זה אפשרי , בזמנך החופשי.

חיפשתי, אבל לא מצאתי את זה כתוב

לגבי השאלות, את צריכה לשאול שאלות שרלוונטיות לבעיה שאת מחפשת לה פתרון. למשל: - למה אני כל כך מתעצבנת כשאני מדברת עם הבוסית שלי - אייך אני יכולה לנהל את השיחה איתה כך שאני אקבל את התוצאה הרצויה לי - למה אחותי מספרת לי כל הזמן על המחלות שלה - מה אני צריכה לעשות כדי להיות אסרטיבית יותר - כיצד אני מונעת מצב שיקראו לי לעבודה כשלא נוח לי - מה הדרך הטובה יותר לסיים את התזה שלי - למה אני מרגשיה צורך להיות נחמדה תמיד לאנשים וכן הלאה, כתבי את השאלה, ואז עני לעצמך בכתב, השתדלי לא לעות באופן מודע אלה לתת לתת מודע כמה שיותר לשלוט בתשובה, גם אם בהתחלה יוצאים לך סתם רעיונות שנראה שאין קשר ביניהם, המשיכי עם התהליך, עד שתרגישי שבאמת יש קשר לתת מודע, ושאת מקבלת תשובות מאוד עינייניות מצד אחד, ומצד שני תשובות שהן לא תשובות של הצד המודע שלך. בברכה שפי

למעלה