קצת מודאגת

רעות84

New member
קצת מודאגת

שלום לכולם, שמי רעות, זהו הריון ראשון שלנו, וכמו הרבה מהסיפורים ששמעתי פה, גם אצלנו, בסקירת מערכות (בשבוע 22) הרופא אמר שיש לתינוק קלאב פוט. לנו זה לא היה זר, כיוון שבעלי נולד עם קלאב פוט ועבר ניתוחים וגבסים כשהיה תינוק, אבל אותי זה עדיין הלחיץ. אני חייבת להגיד שבאותו יום של הסקירה הייתי די בהיסטריה וכשהגעתי הביתה נכנסתי לפורום ונרגעתי, אז רציתי להגיד תודה! דבר נוסף, אני כרגע די מבולבלת בנוגע לרופאים, לשיטת הטיפול, האם יש קשר בין הרופא האורתופד שיטפל בתינוק ובין בית החולים בו אלד? כלומר, האם אני צריכה לבחור בית חולים ללידה לפי המקום בו עובד האורתופד שיטפל? ואיך הכל מסתדר עם קופת החולים? אני ממש אשמח אם מישהו גם יוכל להמליץ לי על רופא אורתופד (באזור המרכז, ירושלים), אני אמורה לקבוע תור, אבל אין לי מושג איך להחליט מי עדיף? האם פשוט הולכים למלא רופאים עד שמוצאים מישהו שנראה לנו? הרי כדאי גם לשמוע על הצלחות של הרופא מאנשים בהם טיפל ולא ממנו עצמו... המון תודה,

טאניוש

New member
בשביל זה אנחנו פה ../images/Emo140.gif

אין לי זמן כרגע, אענה בקצרה. יש שתי שיטות טיפול - "מסורתית" ושיטת פונסטי, כאשר רוב הרופאים בארץ מטפלים בשיטת פונסטי (אני מניחה שבעלך טופל בגישה המסורתית). אין קשר בין בית חולים שבו תלדי
לבין בית חולים בו תחליטו לטפל בקלאב פוט. לא חייבם לגבס את התינוק ברגע שיצא מהרחם, אפשר גם שבוע אחרי. כדאי להחליט לגבי אורטופד לפני הלידה, כדי שלא תחפשו ובררו אחר כך בלחץ זמן. אין חובה להגיע לאורטופד לפני הלידה, אבל אפשרי (אם את רוצה לשאול אותו על שיטת טיפול, נסיון וכו'). אנחנו מטפלים בהדסה עין כרם (ירושלים) אצל פרופ' פורת. לא הצלחנו להגיע אליו לפני הלידה, הסתמכנו על ההמלצות מהפורום. עד עכשיו נראה לי שהטיפול הצליח
, הילד בן שנתיים ו-4 חודשים. כדי להתחמק מבירוקרטיה הילד עבר עם אבא למכבי, ואנחנו בביקור בהדסה רק מעבירים כרטיס כמו בקופת חולים וזהו. אם תגידי באיזה קופה אתם יהיה קל יותר לפרט את כל מה שקשור בביורוקרטיה. שתהיה לידה קלה ואנחנו פה לכל שאלה

פרלמנים

New member
../images/Emo140.gifשלום וברוכה הבאה

אני ג'סיקה, אמא לדניאל בן 8 חודשים שנולד עם ק"פ חמור בשתי רגליו (אובחן בסקירה ראשונה). שמחה לראות שמצאת אותנו, ואשמח לעזור ! כרגע אני טיפונת עסוקה עם דניאל כי אלה השעות הכי כיפיות שלנו (אמבטיה, שירים, ציצי וכו'...) כאשר יירדם הפצ'וצ'קה אז אתיישב לכתוב לך בפירוט. (בסביבות 19:30 נראה לי...) בכל מקרה אם אתם ירושלמים אז יש הרבה ממליצות שיתנו לך טיפים על רופאים וכו'... אהיה בקשר אח"כ, ואשלח מסר עם המספר שלי- תתקשרי חופשי בכל שאלה! בהצלחה בהכל! לידה קלה! ג'סיקה

פרלמנים

New member
הנה חזרתי, קצת תשובות ממני../images/Emo13.gif

הי רעות, אנ ירואה שבינתיים קצת ענו לך... אז הנה התשובה הטיפונת ארוכה שלי- אני מניחה שאפשר קצת "לחסוך " לכם את ההקדמה על ק"פ כי יש לכם היסטוריה משפחתית ואת מבינה בזה, קראת, חקרת וכו'... בכל מקרה הנה קישור לאתר של דר' פונסטי, השיטה שלו, כמו שכבר הסבירה טניה, המקובלת כיום ברוב העולם והוכיחה את עצמה לאורך שנים. פונסטי היום בן 94 (טפו טפו) בערך ועדיין מטפל בילדים-באתר יש הסברים מאוד מפורטים להורים טריים... אין "חובה"ללדת בביה"ח שבו תטפלו בק"פ, שימי לב שבאסף הרופא (נראה לי שזה באזור שלכם) לא מטפלים בשיטת פונסטי אז בהחלט מומלץ לדעת מראש מי יהיה המטפל, ואיפה, ואחרי הלידה להרים טלפון ולקבוע תור- הגיבוס הראשון יכול בהחלט לחכות כמה ימים (יש שמחכים אפילו אחרי הברית) ברוב המקומות מספיק טופס 17 מקופת החולים. אנחנו, ילדנו את דניאל בקיץ בבילינסון (ממליצה בחום) מטופלים מאז שדניאל היה בן יומיים בביה"ח שניידר לילדים. יש שם מרפאת ק"פ מצוינת עם 4 אורטופדים מעולים- בנו מטפל דר' דניאל וייגל- הטיפול מקצועי והתיקון של הרגליים מושלם, היחס שלו מאוד אישי ומרגיע-ממליצה מאוד. כמו כן, באזור שלכם יש המון המון המלצות על דר' פנסקי, אם לא תרצו להתרחק לפ"ת. יש גם הרבה המלצות על דר' שנידלר בתל השומר. המלצה חמה חמה: בתיאום מראש לקפוץ ל2-3 מרפאות שנראות לכם ולהכיר את הצוות, פגוש מטופלים ולהתרשם. זו באמת הדרך הכי טובה להחליט. זהו בינתיים, תהני מההריון, ומהלילות שעדיין אפשר לישון בהם... את צפויה ללדת בסביבות אוגוסט אם אני לא טועה? התל"מ שלי היה 14.8.06 והיה חם חם חם... אז תהני מהאביב עד כמה שאפשר
אנחנו כאן, ברוכים הבאים למשפחה! ג'סיקה, אסף ודניאל פרלמן

באלי23

New member
שלום רעות!!!

אני מבינה שאת לא רגועה כיוון שאת לא יודעת לקראת מה את הולכת. אצלי הסיפור הוא דומה.הריון ראשון עם ק"פ ,גם בעלי נולד עם ק"פ לפני כ-30 שנה ועבר ניתוחים וגבסים והיום הוא מתפקד רגיל ובכושר מעולה.אני ילדתי לפני שבוע וחצי ואני רוצה לומר לך שברגע שאת רואה את המלאך שלך את פשוט שוכחת מהכל ,והכל מקבל אור שונה לחלוטין. את פשוט יודעת שתעשי הכל בשביל הדבר הקטן והמדהים הזה.ד"א אין שום קשר בין בי"ח שבו את מחליטה ללדת לבין הרופא שיבצע את הטיפול. אני ילדתי בבי"ח פוריה בטבריה, ואת הטיפול אנחנו עושים בבי"ח העמק בעפולה.לצערי אני לא יכולה להמליץ לך על רופא באזורך. אבל כדאי לברר מה האופציות שעומדות לפנייך ולגשת לפגישת ייעוץ לפני שתחליטו . שיהיה בהצלחה......

שלום וברוכה הבאה

לגבי מיקום הלידה ומקום הגיבוס. אין צוך שתהיה חפיפה. המלצה שלי. אם אתם לא יולדים ומגבסים באותו מקום אל תתנו ב ש ו ם א ו פ ן שרופא במקום הלידה יעשה את הגבס הראשון. כדאי וחובה אפילו שמישהו שאתם סומכים עליו, שבחרתם אותו כטוב ביותר לכם, יראה את הרגליים קודם. יעשה את ההערכה שלו למידת החומרה וכו'. יש הרבה חומר בנושא גם באתר שלנו (כתובת בחתימה). כמו, אילו שאלות לשאול רופא וכד'. אני למשל ילדת בבית ואחרי יומיים נסענו לגיבוס הראשון. לגבי בירוקרטיה, תבחרו רופא ואז תיראו אם יש צורך לעבור קופה וכד'. בהצלחה

למעלה