קצת מוזר לי איך יש להם כאלה בתים

קצת מוזר לי איך יש להם כאלה בתים

בית כזה בינוב - האמא מורה לריקודי בטן ואבא מאמן כדורגל - כמה משכורת זה?? דירה כזו חדשה וענקית במוצקין, טלויזיות מסך דק שטוח, רהיטים יפים - רק הבעל עובד בעסק משפחתי - כמה משכורת זה?? סליחה שאני נכנסת להם לארנק - אבל ממה הם חיים?? איך מצליחים להחזיק בית כזה?? אולי יש לנו מה ללמוד מהם?? אולי הם יכולים ללמד אותנו משהו?? כל התכנית הזו היא במטרה ללמוד לא???

incognito1980

New member
נו, באמת...

אנחנו לא יודעים מה מצבן הכלכלי של המשפחות שלהם - יכול להיות שיש הורים עשירים מאד, יכול להיות שהבתים נקנו ע"י ההורים או עברו בירושה. עסק פרטי יכול להיות מאד מכניס. החבר'ה מינוב היו קצין צה"ל בקבע ועובדת משרד פרסום - משרות מאד מכניסות. סביר להניח שהיו לם חסכונות. סביר להניח שהן מכרו בית/דירה במקום יוקרתי יותר ועברו למושב...

keren alfasi

New member
עובדות כלכליות מעניינות

זהב טהור שלום אז הבית שאנחנו חיים בו הוא בשכירות. המהלך שעשינו בחיינו היה מאוד קשה כלכלית ולקחנו סיכונים רבים. פעם (לפני כ- 4 שנים) שוחחנו אני וקובי על מה היינו רוצים. קובי אמר שהיה רוצה לעשות משהוא אחר בחיים אבל ההוצאות המשפחתיות שלנו היו כל כך כבדות וגדולות שלא היו הרבה אפשרויות וגם לא היה מקום לחודשים של חופש בלחפש גם ללא עבודה או בשכר מינימום. אז החלטתי לרדת לעומקו של עיניין. חשתי שכל הדברים בחיינו ש"צריך" או "חשוב" ראויים לבדיקה מחדש. לצורך העיניין נעזרתי בספר מדהים ששינה את התפיסה הכלכלית שלי לחלוטין והוא נקרא "your money or your life" (יש ספרים דומים בעברית אבל לא בדיוק את זה). הספר מראה איך הרבה מאוד מהדברים שאנו צורכים הם תוצר של אמונות מפעילות שלמעשה אנחנו כבר לא מאמינים בהם או אמונות שהבסיס שלהן הוא פחד וכן תוצר של "פיצוי" על חוסרים ריגשיים/אישיים וכדומה. ככה הרבה אנשים מוציאים כספים על תארים באוניברסיטה כי זה "טוב לביטחון" ושיהיה, או מבטחים כי הם בעצם פוחדים שיקרה משהוא לרכוש או אדם יקר וגם קונים בתים כי ככה כולם עושים וגם "זה ביטחון כלכלי". אבל אם חושבים על כל הוצאה לעומק מגלים שבעצם הרבה דברים לא באמת צריך. מעבר לזה יש היבטים אקולוגיים בצרכנות שמכלים את כדור הארץ. בכל מקרה בתשומת לב רבה ובנחישות הצלחנו לצמצם את הוצאות הבית בכ- 50%. גם השינוי הכלכלי הזה גרם לנו לשנות את אורח חיינו. אני חשתי צורך להיות חופשייה (ככל הניתן במסגרת האחריות שלי למשפחה) מחפצים ומחוייבויות חומריות - הרגשתי שזה שיעבוד, יותר רכוש יותר דברים לטפל ולדאוג להם, חשתי שאין גבול לרצון לקנות עוד ועוד. חשתי ש"צריך" מביא עוד צריך וזה כובל אותי מלהגשים את עצמי. מקווה שעניתי לשאלתך שלך קרן

תיקי ד48

New member
כל הכבוד לכוח הזה

גם בצפיה בפרק, ואני לא רואה בדרך כלל את התוכנית (בתי הבכורה שהיא בת 25, המליצה לי...) התרשמתי מהכוח שיש לכם והיכולת להכיל את הילדים. זה ממש בלט ויצר פער ענק, בינכם לזוג השני. אם הייתי ילדה הייתי רוצה לגדול אצלכם כמובן ולרגע לא בבית של גילת. אבל אני לא ילדה וגם גידלנו 4 ילדים, בבית רגוע בלי מתח ודרמות של פחד והישגיות... שיהיה לכם טוב תיקי

למעלה