קצת מחליא

אייל ר

New member
קצת מחליא

פעם ראשונה שראיתי את הפורום הזה, הוא לא היה לפני נגיד תצי שנה נכון? בכל מקרה, איך כל ההודעות פה עוסקות בלהאדיר ולהעצים את איכות החיים באוסטרליה! זה יוצא מפרופורציה, מה, כולכם פה משכונות מצוקה? איך סידני, העיר בה אני חי כבר 6 שנים, כייפית יותר מתל אביב לדוגמא? (העיר בה גדלתי). מה חסר לכם בארץ שיש פה לעזאזל? ידעתם שהעיר נסגרת בחמש בערב? אלא אם כן אתם מחפשים להשתכר ו/או להסתמם ו/או יחסי מין. סידני היא עיר מעולה ויפה אבל רוב הכותבים פה, קחו בחשבון, היו שם בטיול נחמד והכייף שהיה להם ונגמר, מעורר אסוסיאציות של "איך היינו רוצים להגר". זה עוד מקרה טוב, יש את אלו שמעולם לא היו פה ומוכנים להגר ציק צק, רק תנו להם אזרחות. מחליא. נראה את כל הגיבורים האלו מסתגלים לסביבה, לתרבות השונה הזו ומוצאים עבודה נורמלית (חוץ מלעבוד באיזו מסעדה או בבניין ושאר ירקות), יסלחו לי חבריי הישראלים-אוסטרלים שלבטח יזהו אותי אם יקראו את ההודעה הזו. אני ישראלי בדם ולא מוכן להחליף את תל אביב בשום עיר אחרת בעולם, אני פה קצת בעל כורחי, תמצאו אותי 16 אלף ק"מ צפון מערבית בעוד כשנה מקסימום. מישהו רוצה אזרחות אוסטרלית במחיר מבצע? (אפילו בחינם מצידי) אייל ראובני בונדאי, אוסטרליה

gozala

New member
../images/Emo45.gif חן חן אייל../images/Emo39.gif../images/Emo168.gif

תמיד טוב לשמוע את הצד השני של המטבע.

באיה

New member
מה מחליא? שאנשים לא רוצים

להתפוצץ בשוק הכרמל למשל, או ברח' שנקין או אלנבי? אני גרה בחולון כבר 40 שנה, ונכון, ברוך השם לחולון עוד לא הגיעו, ומה יהיה אם כן יגיעו? כמה זה רחוק מתל אביב? לך קל לדבר ממרחקים של קילומטרים וזמן, ואת כל הזמן הקשה אתה יושב לך בשלווה בסידני, כאשר אנו יושבים פה ודואגים מה יהיה אם סדאם חוסיין ישלח פצצה ביולוגית? בטח, שלפני 6 שנים, תל אביב הייתה כיפית, נראה אותך היום שתהנה בה. זה מחליא, כאשר אני נוסעת צפונה, ונוסעת דרך ואדי ערה, כי אין דרך אחרת, ופוחדת שכל רגע מישהו יתפוצץ לידי? זה מחליא לרצות לחיות? אני לא חושבת. לדעתי, השתמשת קצת במילה חריפה מדי לטעמי. זה פשוט לא הוגן לדבר כך ממרחקים. כשתהיה פה, אז נדבר. גפן תסלחי לי על שהתעצבנתי, לא היה איכפת לי אם מישהו שיושב בישראל ידבר כך, כי הוא פה וזכותו להגן על מולדתו.

עבודה נורמאלית

אז אמנם אני לא באוסטרליה, אבל בכל זאת אני רוצה להגיב על עניין ה"עבודה הנורמלית" שציינת. זה, למשל, אחד ההבדלים בין ארץ הקודש המקסימה שלך ובין ניו זילנד. שכל עבודה שמפרנסת את בעליה, והיא חוקית כמובן, היא מכובדת. להיות גוזם דשא זה לא פחות מכובד מלהיות עו"ד (ואני לא בטוחה שלא יותר רווחי גם
). להיות מוכר בחנות זה בהחלט מכובד. להיות מוכר פלאפל זה מכובד. להכין סנדוויצ'ים זה מכובד. למה לעבוד בבנין זה לא עבודה נורמלית? בן אדם קם בבוקר, עובד קשה, מרוויח כסף כדי שהוא ובני משפחתו יוכלו לחיות בשקט ובשלווה. הוא לא עובר על החוק, הוא לא מפריע לאף אחד. למה זה לא נורמלי? העניין הוא שבארץ העבודות האלה לא מפרנסות בכבוד. לכן ישראלים לא עושים אותם בארץ. אם אפשר היה לפרנס משפחה בארץ ממכירת סנדוויצ'ים, תהיה בטוח שהרבה יותר ישראלים היו עושים את זה. לא נעים לי להגיד לך, אבל גם בת"א יש אלכוהול וסמים ואפילו מין פרוע (קשה להאמין, מין וקדושה?) למה זה מחליא אותך שאנשים רוצים להחליף את האזרחות הישראלית שלהם באזרחות של מקום אחר? האם זה בגלל שהם לא ביקרו במקום, או בגלל שהם לא אוהבים את ת"א, עיר הפלא המושלמת? ומה זה "קצת בעל כורחי"? למה הכוונה ב"קצת"?

stone monkey

New member
עבודה עד 5

נכון העיר נסגרת ב- 5. זה אומנם מעצבן בהתחלה, אבל אז התחלתי לעבוד (בהיי-טק) ובאה אלי ההארה: גם ממני לא מצפים לעבוד מעבר לשעה 5! 6 שנים בהיי-טק בארץ ולא חלמתי לצאת לפני 7 (בזמנים רגועים) ולא ראיתי שקיעה, כאן אני בבית בזמן לארוחת ערב לפני החדשות של 6. שינוי מרענן לא? דבר נוסף, לגבי "עבודה נורמלית". כאן מרכיב עלות העבודה הוא גבוה מתוך עלות המוצרים, כי המשכורות מאפשרות לחיות בכבוד. כמו כן לרוב לא מעודדים שעות נוספות. למה שבן-אדם אחד יעבוד כמו שניים? במקום אחד אומלל מעודף עבודה ואחד אומלל מובטל, לא עדיף שניים עובדים ורגועים?

billy milligan

New member
נכון אני חי בנ"ז

ונכון אחרי 5 בד"כ אין מה לעשות בחוץ. ואני זוכר מהטיול באוז שחיפשנו מקום לישון. נכנסנו לאכסניה ואמרנו שאנכנו רוצים להסתכל בחדרים. אמרו לנו בסדר, אבל מהר כי אנחנו סוגרים עוד מעט (ב 5 ). אז הלכנו לבניין של החדרים וראינו כי טוב. חזרנו למשרד וראה זה פלא הדלת הייתה סגורה, חמש וכמה דקות... דפקנו בחלון כי הם עוד היו בפנים ואנחנו רצינו מקום לישון. אבל לא האוסטרלים האלה, להם היה חשוב ללכת הביתה ולא איכפת להם לוותר על המאה דולר שהיו מקבלים מאיתנו על הלילה. ואלה היו בעלי המקום. אז נכון שזה לא חוש עסקי מפותח, אבל... אחרי שנה וחצי בנ"ז אני מבין אותם. יש פה ערך לזמן הפנוי של הבנאדם ויש פה ערך לעבודה. אנשים שעובדים מרוויחים מספיק כסף בשביל לחיות ולא משנה במה הם עובדים. בארץ (ופה רואים את זה בעיקר אצל המהגרים) עובדים נונסטופ כי אפשר לעשות עוד גרוש. שנה וחצי ואפפ'ם לא קראו לי לבוא לעבודה בימי חופש שלי. אופס אני חושב שקצת נסחפתי מהנושא, תזכירו לי על מה דיברנו... אה העיר נסגרת מוקדם, כן אני מירושלים ואני רגיל לצאת לבלות כל הלילה אז פה באוקלנד העיר הגדולה של נ"ז זה קצת בעייתי לפעמים, אבל היום שאני יודע איפה לחפש יש פה הכול ומקומות בילוי במרכז העיר פתוחים עד השעות הקטנות של הלילה. נכון קשה להסתגל ואני עדיין לומד ומנסה. אבל למה לעזזל אתה קורא "עבודה נורמלית"? אני עובד בבית מלון במסעדה, (סליחה עבדתי עד שלשום - היום אני על תקן של בין עבודות
) במה שאני אוהב ונכון שלא הרווחתי מליונים, אבל מספיק בשביל לחיות בכבוד, לבלות ואפילו לחסוך. אה כן ואני לא חושב שכל מה שאנשים כותבים זה על להעצים את אוסטרליה לעומת ישראל, ואני בטוח שיש נושאים שבהם האיכות בארץ עולה על אוז ועל נ"ז so what?. ואם כל כך רע לך בחו"ל, אז מה אתה עושה שם ולא בארץ????? הא???? שיו, באמת שכתבתי הרבה ועדיין אין תמונה שלי בשער הפורום
(לגפן תירוצים
)

White Dragon

New member
RE: קצת מחליא

אני לא חושבת שרוב הכותבים פה הם אנשים שטיילו באוסטרליה וחזרו הביתה, אלא אנשים שגרים כאן, חלקנו מבחירה וחלקנו נשלחו ע"י העבודה וכו'. לומר שהערים פה נסגרות בחמש??? מה נסגר בחמש? משרדים, וכו'. בתי-קפה, מסעדות, סופרמרקטים, פאבים וכל מקומות הבילוי נשארים פתוחים עד שעות מאוחרות. קניונים, חנויות בגדים ומכולות נסגרות - כי כאן שלא כמו בארץ יש סופשבוע של יומיים בו הכל פתוח - בארץ אתה לא יכול לסגור את הכל בחמש משום שהכל סגור בסופשבוע!!! אין לך ברירה - אתה לא יכול לנסוע לקניון בשבת או לקנות בגדים - כי סגרנו את המדינה ליום וחצי. ואני לא אומרת בכלל את דעתי פה - אם זה טוב או רע או... פשוט עובדות. ואני יכולה גם לומר לך שאם אתה בסידני כבר שש שנים יכול להיות שתקבל שוק כשתחזור לחיות בת"א - פתאום הרחובות נראים כמו מדינת עולם שלישית, הזבל נערם ברחובות, עובדים זרים ממלאים את הרחובות, בחלקים של העיר תראה את הזונות יוצאות מהמכונים ומנסות לשדל גברים להכנס איתן, ולפעמים הם נכנסים. ילדים בני חמש עשרה יגשו אלייך בתחנה המרכזית ויבקשו כסף לאוכל (והכסף הזה ממש לא הולך לאוכל ידידי, כשאמרתי לנער כזה שאני שיבחר מקום ואני אקנה לו אוכל הוא סרב ואמר הוא רוצה את הכסף לקנות לבד, הם לא רוצים אוכל - הם קונים אלכוהול וסמים). בישראל כיום יש בעיות מאוד קשות - טרור זה לא הכל.... יש פשיעה גבוה, סמים, זנות, סחר בבני-אדם, אחוז עצום של מובטלים, אלכוהוליסטים, עולים חדשים שלא מוכנים וחלקם לא רוצים להשתלב בחברה הישראלית, השד העדתי שנכנס ויוצא מהבקבוק שלו בלי הפסקה... יש לנו את כל הבעיות שיש בכל העולם - רק שאין לנו כסף לטפל בהן - הרחובות של ת"א נראים כמו הרחובות המוזנחים של ערים במדינות עולם שלישי, כי לעריות אין כסף לטפח את העיר, הבניינים מתפוררים ומתקלפים... כשצילמתי במצלמת הוידאו את ת"א כדי להראות לחברים פה פתאום ראיתי איך העיר נראית... ואן גדול חונה על אחת המדרכות - לאף אחד לא איכפת, המדרכה מרוצפת בשלושה סוגי מרצפות + אספלט פה ושם, המוכרים יושבים ברחוב על כסא שהוציאו מהחנות כי אין לקוחות - בוהים בעוברים ושבים ומעשנים... ישראל חולה בכל תחלואי העולם - סמים, סקס אלכוהול וכל השאר לא מאפיינים את סידני, הם חלק ממנה בדיוק כמו שהם חלק מת"א. רק שפה לפחות יש למדינה כסף להלחם בתופעות האלו, לנו אין - אנחנו מוציאים את הכסף שלנו על צבא, בטחון, דוסים, מובטלים... אני לא יוצאת נגד ישראל - שיהיה ברור, אבל ת"א לא מושלמת - ואולי אתה רחוק כ"כ הרבה זמן ששכחת, או שאתה עושה אידיאליזציה של המקום.

anyanka1

New member
מחכה לך התפכחות כואבת בעוד שנה...

The fact that you haven´t been living in Israel for the past 6 years is the main reason why you cannot understand why we left. Six years is a lifetime! When you´ll come back you wouldn´t recognise the country and the people. Coming for a few weeks visit each time is not living there. I am not talking only on the terror, but on every aspect of life. The Religious extorsion has gone beyond any proportion, the corruptions, the hatred the health system is "On the Gantim" unemployment is rising its ugly head and the sad, sad fact that you can no longer live a decent QUIET life and raise a family. I come from Jerusalem, and it is nothing like it was six years ago, do you know that for example Jaffa Street is all block with armed Magav forced? The street looks like a war zone and not a shopping city centre area. It became a ghost city, so it doesn’t matter if everything is open after 5, no one goes out anymore, you stay at home thanking god that you are still alive. None of us saying that Sydney is better in all matters, but look at your worries; places open after 5… it is just to show you that you have got nothing else to worry about; err goes, you live happy normal life here and not worrying all the time what terrible thing will happen in the next few minutes. BTW we live here… "אל גן העדן האבוד אני חוזר אל תוך השקט הקרוי - נוסטלגיה"

V a r d i t

New member
אייל... אני פשוט חייבת להגיב!

קודם כל בוקר טוב לכולם מתל אביב ה"כייפית"...! נכון שעכשיו אני אולי אחזור על דברים שנאמרו, אבל אני פשוט חייבת להגיב. אני ורדית בת 22, גרה בישראל ומבלה את רוב זמני בת"א. אז מה שלום עירך? רוב תושביה מפוחדים וחולמים על שקט, צופים בטלויזיה ומתייאשים, רוצים דבר בסיסי- ש-ק-ט. כל כך יקר המצרך הזה, אין לך מושג. אני מתחתנת בקיץ ומפחדת להסתובב בדיזינגוף, אתה מאמין? איזו כלה לא מסתובבת שם??? תושביה של ארץ הקודש הצביעו השנה ברגליים: אחוז ההצבעה הנמוך מקום המדינה. זה כבר צריך להדהד בראשך. קל לחיות שם, ולנפנף בפטריוטיות שלך, כשאתה לא נמצא כאן. אייל, גם אני ישראלית בדם, מגן דוד, ה-סמל שלנו תלוי לי על צווארי כדרך קבע, וגם אני אוהבת פאלאפל, מכירה את כל הסלנג הצבאי, נדחפת בתורים ומואסת בפוליטיקאים. אבל אני רוצה שקט, אני רוצה לחיות, לטייל, לא לדאוג למחר, לא לחשוב כמו עכשיו- כמה כואב לי שאורח החיים כאן מאלץ אותי, לעת עתה לרצות להיות במקום אחר. אז לכתוב שזה קצת מחליא אותך...קצת קיצוני לדעתי.

ruza

New member
ורדית

אין לי מילים לתאר כמה את צודקת בעייניי ומה התוכניות שלך לגבי אוסטרליה?

Gefen

New member
אני יכולה להבין

את אייל. מי שחי כל כך רחוק מהארץ ולא טוב לו, והוא גם לא יכול מכל סיבה שהיא לחזור... סביר להניח שיתרגז למקרא חלק מההודעות שיש פה בפורום. אני את ההודעה הזאת קראתי כמה פעמים , ובין השורות, ואחרי שהסרתי את כל ה"קוצים" החיצוניים, מה שראיתי שם זה מישהו שחי פה באוסטרליה ולא מתעלף מהתלהבות (בלשון המעטה), ולכן גם לא מבין על מה הרעש והמהומה ואיך זה שיש כל כך הרבה אנשים שמוכנים מחר להחליף את ת"א בסידני, מבלי שהיו בה קודם אפילו פעם אחת. אני מבינה אותך אייל כי גם לי יש לפעמים רגעים שבהם אני חושבת רגע... הארץ שלנו נפלאה ואני מתגעגעת, גם פה יש חסרונות כמו בכל מקום אחר, לא הכל מושלם אתם יודעים, והחיים זה לא שחור ולבן יש כל כך הרבה גווני אפור באמצע. אבל גם אני לא חיה בארץ כבר קרוב לשלוש שנים, כך שמאוד יכול להיות שזה הגעגוע שגורם לי כך לחשוב, שגורם לי לעשות אידיאליזציה של דברים שפעם מאוד הפריעו לי ודירבנו אותי לצאת לחיות בחו"ל. כי ככה זה, אחרי תקופה ארוכה בחו"ל נוטים להתגעגע לטוב ולשכוח את הרע, ככה זה אצלי לפחות. גפן

אייל ר

New member
אולי הכית בראש המסמר

אולי געגועים זוהי סיבה מספיק חזקה אך יש הרבה יותר מעבר. כשלאנשים רע בארץ ואני מסכים, מבין ומפנים שיש מצבים כאלו, הם נוטים לירות שטויות בצרורות מהמותן. נכון - אוסטרליה ארץ שקטה וכמו שמישהו אמר למעלה יש להם את אותם בעיות של ארץ מפותחת כמו שלנו יש רק שלהם יש יותר כסף וזמן לטפל בבעיות, מיותר לחלוטין לציין גם למה. מצד שני, לא כ"כ בא לי להדגים בשתיים וחצי בלילה למה אוסטרליה היא מדינת העולם השלישי ליד ישראל בהמון תחומים. ההגזמה הפראית של אנשים אלו מוציאה אותי מדעתי, אני יודע שזו הגזמה כי אני פה אבל סתם עוברי אורח בפורום הזה מקבלים רושם של הנה גן עדן עלי אדמות, עם טיעוןזול כמו "תראו איזה טרור משתולל פה" לא פלא שנערמים פה מעריצים פאנאטים. מישהו שאל את עצמו למה יש טרור? אנשים נותנים כוח בבחירות למנהיגים דבילים שמבצעים טעויות בטחוניות חמורות ולאחר מכן אותם מצביעים מתלוננים על כך שיש טרור ושאין ברירה אלא לברוח מהארץ, לא נשמע לכם דבילי? מה לעשות? מכל המדינות בעולם, דווקא ישראל הקטנה צריכה לחיות בין טרור למלחמה וזה יוצר לנו בעיות כלכליות וחברתיות. אז מה נעשה? נסגור את המדינה? נכון, אני ציוני, יש בזה רע? ברור לי שאף אחד לא האשים או הקניט אותי על זה אבל זהו? מתה האחריות הלאומית? מה הפלא שפתאום אנשים גם מתחילים לתהות אם צה"ל הוא צבא מוסרי בכלל?? היו כאלו פה שמיד טענו "אבל אתה באוסטרליה ומדבר כאילו מינימום הרצל, נדבר כשתבוא". זה טיעון זול ולא מרשים, אני מחובר למדינה באינפוזיה ויודע הכל, הובאתי לאוסטרליה בגיל 23 אחרי ארבע וחצי שנים בצה"ל, לא בקרייה וגם לא בסביבתה או בדפוס "ג´ובניקיותה" אז אל תנסו ללמד אותי על הארץ. אני חוזר כל שנה לארץ ועושה מילואים כמו טאטל´ה, שום דבר לא ישבור אותי כשאחזור לארץ - זו קונטרה מטופשת ברמת הגנון. אני רוצה שיעמוד פה מישהו ויגיד לי בנחישות מתי היה "טוב" בארץ לדעת כולם? מתי המצב לא היה "בלתי נסבל"? את/ה רוצה לרדת? רד/י, תהיה בריא וכל טוב, מקווה שיהיה לך טוב. מה לעשות שאני מכיר את החיים? אני יודע מה צריך בשביל להצליח בחו"ל ומה צריך לעבור, אע"פ שלא ממש עברתי זאת בעצמי. כמה אנשים אני רואה פה שחוזרים לארץ מיבבים ועם הזנב בין הרגליים, מאשימים את כל העולם ובפרט את הארץ חוץ מאת עצמם... אין לי טיעון של ממש, טוב לך במצרים אפילו? לך למצרים, זה אינדיבידואלי אבל הנהירה הבלתי פרופורציונאלית הזו של הישראלים זו תכונה שתמיד השתדלתי לתפוס ממנה מרחק. סוף מעשה במחשבה תחילה זו קונספציה בהחלט ברת ביצוע. בברכה!

gozala

New member
ד"ש עם שיר לאייל../images/Emo168.gif

חטפת "על הראש" מכל המתוסכלים שתקועים כאן בארץ! הנה שיר הבטחה מריקה זראי "בכל מקום תמיד אשא איתי זיכרון ימים וטעם של ביתי" בסופו של דבר השורשים תמיד יהיו בארץ הזו ולא שחסר לי מה לומר ותוך כך להצטרף למקהלת המתוסכלים, אני יותר ממסכימה איתם.

למעלה