תשובה חשובה לשאלות החשובות ../images/Emo8.gif
היי, שאלה חשובה אשר תינתן לה גם תשובה שתהייה מאוד חשובה והכרחית לכל הגולשים שמשתתפים בפורום. לאחרונה יצא לי להיתקל במספר קטן יחסית של מעוניינים מאוד בספורט הקייטסרפינג אך ממש לא מעוניינים בקורס, העניין מאוד מציק לי ואני חושבת שכדאי שתתנו תשומת לב מלאה בדעה האישית שאציג בפניכם. בצורה הכי ישירה - קורס קייטסרפינג חובה! החשוב בספורט הקייטסרפינג הינו ללמוד את השליטה הנכונה עם המצנח, הגלשן יחסית בספורט הקייט הוא פחות הכרחי כמו שהשליטה במצנח חשובה ביותר ויכולה למנוע המון תאונות בחוף, פגיעה באנשים בחוף, פגיעה בגולש וזה מספיק כדי להבין. אין מה לנסות לעלות על הגלשן כאשר אין הגולש מרגיש שליטה מלאה במצנח והכוונה: 1. הטסת המצנח מצד לצד (שמיניות) 2. גרירות במים 3. הנפות והורדות במים 4. בטיחות חשוב לזכור שלמצנח יש עוצמה וכוח רב ומספיקה חוסר תשומת לב קטנה כדי כשהמצנח יהפוך את האדם ל"בובה על חוט". - בקורס מקנים את הידע הבטיחותי והתיאורטי לגולש. - במידה ועדיין יש את אלו המתעקשים ללמוד לבד אז אני מציעה שילמדו בחוף שריק מאדם ולא יצפו לעזרה מאף גולש בחוף. - חשוב להבין - ללא קשר לנושא הבטיחות שהוא קודם כל, בנוסף השיפור בין אם לעשות קורס או בין אם לוותר על קורס הוא משמעותי ביותר בהתקדמות. בשביל לעשות את הטעויות ולהבין שהן בכלל טעויות ולנסות ללמד את הגוף הרגלים מגונים ולאחר מכן להבין שלמדת הרגלים מגונים ולמדת שעשית טעויות כל הנ"ל יגרום לך להתחיל הכל מחדש וכל הנ"ל לוקח בסביבות 60-80 שעות ובדוק!! ובמהלך הקורס ב- 10 שעות הראשונות אתה תדע את כל מה שאתה צריך לדעת ותרכוש הרגלים טובים ובטוחים אשר ייבנו על בסיס מקצועי של גולשים בעלי ניסיון ולאחר מכן תוך 10-15 שעות אתה כבר תגלוש חופשי. בנוסף צריך לזכור שהייעוץ המקצועי ממשיך גם לאחר הקורס. לגבי ציוד - בדרך כלל כל בית ספר מקנה את הציוד במשך הקורס, אין מה למהר בקניית ציוד עד שאתם לא מרגישים שזהו התחום בו אתם מעוניינים להשקיע ולהקדיש לו מזמנכם. תודה על השאלות, מקווה שהתשובות יתרמו ויצרבו בזכרונכם, חגית עוז