קצת מיואשת ומאוד מתלבטת

דמלזה

New member
קצת מיואשת ומאוד מתלבטת../images/Emo4.gif

היי לכולם/כולן... רציתי להתייעץ אתכן. אני בימים אלה "סוגרת" שנה של הזרעות. אני קונה את מנות הזרע בבית חולים, ורופא פרטי עושה לי את ההזרעות, וזה רופא מקסים שמלווה את התהליך ומאוד תומך. אחרי כמה פעמים שלא נקלט עשיתי צילום רחם, והכל יצא תקין. הכל על פניו נראה ממש בסדר, והביוץ תקין ומתוזמן ע"י איקקלומין וכוריגון, אבל חוץ מציסטות שקיבלתי כבונוס- יוק. הקיצר אני די מבואסת. הרופא שלי חושב שכנראה הבעיה היא בזרע המוקפא, שהסיכויים הם ממש נמוכים, ובבית החולים המליצו לי לחשוב על IVF... ראשית- אני בכלל לא יודעת מה הפרוצדורה לאישור מקופת החולים כי בעצם עד עד עכשיו עשיתי את זה פרטי- האם יאשרו לי מיד או שאני צריכה לעבור ועדה? אני חברת קופת חולים מאוחדת- מישהי יודעת? וחוץ מזה- האם מישהי עברה הפריה חוץ גופית וממליצה לי להמשיך לשם, או שכדאי לנסות עדיין את ההזרעות? סליחה שאני מפילה עליכן כזה תיק ארוך, אבל אני ממש בדילמה ובמעין משבר עקב כל הכשלונות :(

דבורי

New member
קודם ספרי לנו עוד כמה פרטים...

למשל: בת כמה את, איך נקבע זמן ההזרעה (את עושה מעקב זקיקים?). מה עם תרופות כמו פרגונל? יתכן שיש עוד כמה שלבים שצריך לנסות בדרך לפני שקופצים ל-IVF. האם הרופא שמלווה את התהליך הוא מומחה לפוריות או גינקולוג רגיל? בכל אופן, הייתי ממליצה שתבקרי בפורום פוריות כאן בתפוז. שם יש הרבה מומחים ומומחיות בנושא - זוגות ונשים רווקות שמנסים כבר הרבה זמן.

TWEETY =^.^=

New member
ראשית ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

אז ככה, על מנת שנוכל לעזור, חסרים כמה פרטים,,, 1. איזה קופ"ח את? 2. כמה הזרעות עברת? 3. כמה עם איקקלומין? וכמה עם דברים אחרים אם בכלל? לגבי IVF תצטרכי לעבור ועדה, אין מה לעשות, וזו הפרוצידורה. אבל אם עברת את מניין ההזרעות שהקופה שלך דורשת, ויש לך מכתב מהרופא המטפל בך, אין שום בעיה, והועדה זו רק חותמת הגומי. עניין הציסטות, זה לא נורא, זו תופעת לוואי מאוד מוכרת ולי באופן אישי מופיעות ציסטות אחרי כל טיפול. בדרך כלל זה עובר אחרי חודש וזה באמת לא נורא. וניתן גם לקחת גלולות חודש, כדי שהן בטוח יעלמו, למי שחוששת לתת להן לעבור לבד. זרע מוקפא הוא באמת לא כמו טרי, והסיכוי להיכנס להריון הוא בסביבות ה-15%-25% .הסטטיסטיקה אומרת שיש סיכוי להיקלט בהזרעה השלישית או הרביעית - גם אני כבר לא עומדת בסטטיסטיקה הזו לצערי. אין לך מה לחשוש מהפריה חוץ גופית, זו עוד דרך לקראת הגשמת החלום. ולסיום, מצטרפת להמלצתה של דבורי במידה ואת רוצה עוד תגובות מבנות שבתוך התהליך.

דמלזה

New member
תודה על התגובות, ועוד קצת פרטים...

אני בת 32, ואני נמצאת כבר שנה בהזרעות- כלומר לפחות 11 מחזורי הזרעה, כאשר בכל מחזור עשיתי לפחות 2 הזרעות, לפעמים גם 3. הרופא שלי עושה לי מעקב זקיקים צמוד, ובנוסף בדיקות פרוגסטרון. חלק מההזרעות עברתי בביוץ טבעי, וכשזה לא הלך (למרות שהיה ביוץ תקין לפי בדיקות הדם שאחרי)- עברנו לאיקקלומין ולכוריגון שתזמן בדיוק את זמן ההזרעה. בעצם הוגדל מספר הזקיקים אבל לא עזר כלום. אפילו שיניתי תורם, בבחינת משנה תורם משנה מזל- ונאדה. ההתלבטות שלי היא לגבי הפרגונל- מפני שלדעתו של הרופא שלי אין טעם סתם להעמיס על המערכת שלי מבלי לעשות הפריה חוץ גופית במקביל. לדעתו סתם להגדיל את מספר הזקיקים זה לא יעזור מבלי התערבות נוספת- בגלל מספר ההזרעות הגדול שכבר עברתי. כלומר- אם כבר אז כבר או במילים אחרות- אם כבר הנאחס של הפרגונל, בהתחשב שהמדובר בזרע קפוא שמקטין את הסיכוי- עדיף לעלות כיתה ישר לחוץ גופית. אני חברת בקופ"ח מאוחדת, וחששתי מהעובדה שבגלל שעשיתי את זה אצל רופא שאינו מהקופה- הם לא יאשרו לי רק על סמך המלצה שלו. מה דעתכן? ושוב- אני ממש מודה לכן על התגובות וקבלת הפנים וסליחה שאני מפילה עליכן ישר ככה את כל התיק

TWEETY =^.^=

New member
בכייפפפ חומד, ../images/Emo24.gif

11 מחזורי טיפול עם איקקלומין???????????? את בטוחה שאת אצל מומחה לפריון? או שהוא גניקולוג????? לי יש את הרושם שהוא גניקולוג, ולא מומחה לפריון, כי עם איקקלומין, לא עושים יותר משלוש מקסימום - 4 טיפולים איקקלומין פוגע ברירית של הרחם ולכן לא מרבים להשתמש בזה. חוצמיזה, שאחרי 11 מחזורים, ומכתב סיכום שלו + מכתב הממליץ על מעבר ל-IVF , אני לא מאמינה שיעשו לך בעיות בקופה. תראי, אני עברתי 3 מחזורי טיפול, עם איקקלומין, ואחד עם פרגונל, ואני לקראת הסיבוב החמישי עם פרגונל. כך שיש לי את הסיבוב הזה ואולי עוד אחד, ואם אין הריון, אז אני עולה כיתה. שורה תחתונה, הריון יהיה זה בטוח, רק שלפעמים זה לוקח קצת יותר זמן,,,מה שבטוח אנחנו צריכות המוןןןןןןןןן המוןןןןןןןןן אורח רוח. אני מצרפת לך קישור לפורום של פרופ´ זיידמן, הוא מומחה לפריון, ועונה כמעט מידי, כך שתוכלי להתיעץ גם איתו.

דבורי

New member
עוד תגובות..

אני עכשיו בהריון לאחר מחזור של פרגונל + הזרעה - כך שלפעמים זה דוקא אפשרי, אבל אני לא רופאה ולא מתמצאת במקרה שלך. אני עשיתי כ-6 הזרעות של ביוץ טבעי, ולאחר שזה לא עבד עברתי לפרגונל (או בעצם מנוגון). נקלטתי כבר במחזור הראשון, כאשר הפרגונל יצר לי 5 זקיקים. בקופ"ח תצטרכי קודם להיפגש עם רופא פוריות של הקופה, אבל אני מניחה שאם תביאי אישורים מהרופא שלך למסלול שעברת, זה שהוא אינו רופא של הקופה לא צריך לשנות.

TWEETY =^.^=

New member
דבורי - שאלת סקרנות../images/Emo3.gif

סתם מתוך סקרנות,,,,,6 סיבובים על ביוץ טבעי , היו מתוך בחירה שלך? אני שואלת, כי בדרך כלל עושים 2 מקסימוםםםם 3, ואם לא אז עוברים לאיקקלומין, ורק אחר כך לפרגונל ושות´. לי תמיד היו בין 3 ל-6 זקיקים גדולים, אבל הריון - נאדה
אבללללללל הוא יבוא מתי שהוא
אין לי בכלל ספק,,,,הממממ טוב נו רק לפעמים.

diruli

New member
שאלה של אחת שלא מבינה....../images/Emo57.gif

מה זה ביוץ טבעי? בכלל כל התהליך שאתן עוברות נשמע לי קשה ומתיש. זה נשמע ממש מתאים ל..."בצער תלדו בנים..." אני קוראת על ההתלבטויות והקשיים וממש מורידה את הכובע. הלואי ויכולתי לעזור במשהו. שבת מחוייכת לכן.

TWEETY =^.^=

New member
על ביוץ טבעי ושות´

טיפולי פוריות אפשר לעבור על ביוץ טבעי, ז"א ללא התערבות של הורמונים, ואפשר לעבור עם הורמונים וזריקת כוריגון שגם תומכת ברירית של הרחם, וגם מוודאת שיהיה ביוץ תוך 36 שעות. ישנן נשים שהמזור אצלן לא סדיר, או שהן אינן מבייצות כל חודש, ואז זריקת כוריגון בתוספת של הורמונים לגידול הזקיקים ועיבוי הרירית, היא פתרון עבורן. למי שאין בעית במחזור או בביוץ, מנסה כמה סיבובי טיפול על ביוץ טבעי - ז"א ללא התערבות של הורמונים וכו´. וכן, התהליך ארוך ומתיש אבל מי כמוך יודעת, שהתוצאה שווה כל מהמורה בדרך הארוכה הזו

דמלזה

New member
ועוד קצת על ביוץ טבעי...

ראשית שוב תודה על התגובות, ובעיקר ההרגעה לגבי הוועדה (הייתי בטוחה שלפני מלחמה עם הבירוקרטיה של קופת החולים, מלחמה שאני לא בטוחה שיש לי כוחות כרגע להילחם בה). אצלי עשו 7 (!!) מחזורים עם ביוץ טבעי, ורק 4 עם איקקלומין וכוריגון. מכיוון שאני מבייצת סדיר ורירית הרחם שלי מאוד מבטיחה, נעשו יותר נסיונות מהרגיל ללא הורמונים, וגם לבקשתי. כמעט כל חודש יש לי 2 זקיקים מובילים באופן טבעי (יש לנו נטייה לתאומים במשפחה- בלי טיפולים)- כך היה אפשרי לתת צ´אנס. אבל זה לא עזר, וכך גם האיקלומין והכוריגון. אכן התהליך מאוד מתיש- לא רק פיזית אלא בעיקר נפשית. השבועיים של הציפייה בכל פעם (ביחוד בפעמים הללו שהכל הלך כ"כ בסדר שממש אין סיבה שלא ייקלט) ופתאום ההרגשה של מעין מוות קטן או אבל, עד הפעם הבאה.. לא צריכה לספר לכן, אתן בוודאי יודעות. הרופא שלי באמת מקסים- הוא גם רופא פריון ויודע מה הוא עושה- אבל הוא הלך איתי יד ביד והתחשב ברצונות שלי- ונראה לי שכל חודש הוא לוקח את הכישלון קשה לפחות כמוני.. בכל מקרה- כנראה אחרי החודש הזה אני אשקול את המעבר להפריה חוץ גופית, למרות שזה תהליך פולשני הכרוך הברדמה מלאה. אבל- כאמור- הכל שווה את התוצאה
תדוה לכן, ואשמח להמשיך ולעדכן מה קורה, ובהצלחה לכולכן!! אני

diruli

New member
קראתי בעתון על שיטה ......./images/Emo57.gif

אתמול קראתי נדמה לי במעריב אינטרנט על זוג הומוסקסואלים שעשו ילד עם אישה שרצתה ילד לבדה ובסוף התחברה אליהם, הם נכנסו לחדר, עשו מה שעשו והיא נכנסה אחריהם. בחדר חיכה לה מזרק עם זרעים (אוף זה נשמע נורא גם עכשיו כשאני כותבת את זה) היא הזריקה לעצמה ואחר כך עמדה על הראש כדי שיכנסו טוב טוב..... חשבתי שזאת בדיחה....אבל כנראה שזה אמיתי. עובדה יצא ילד מזה.

דבורי

New member
ביוץ טבעי

לא, הרופא שלי לא חשב שיש סיבה לעבור מהר להורמונים, מכיוון שבהריון הראשון שלי (עם אביחי) נכנסתי להריון בנסיון הראשון בביוץ טבעי. הוא העלה את האפשרות לעבור ישר לפרגונל כאשר לאחר 6 נסיונות שאלתי אותו בעצמי אם הגיע הזמן להיות יותר אגרסיביים. הוא אמר שאם אני רוצה, נעבור ישר לפרגונל, מכיוון שהוא לא רואה סיבה אצלי לנסות גם איקקלומין, כי הביוץ הטבעי שלי תקין. לקחתי חודש חופש למחשבה ואז עברתי לפרגונל.

יובל2

New member
אז כולן מתחילות עם ביוץ טבעי?

ולמה בעצם לא להתחיל ישר עם ה"אגרסיבי" ? האם זה לא מעלה את הסיכוי להריון?

מירית א

New member
הוספת תגובה

אני מכניסה כאן תגובה על מנת לעודד את המנסות להכנס להריון דרך בנק הזרע, על ידי הזרעות. אני מנסיוני האישי יכולה להעיד שניסיתי 6 פעצים עד שהצליח. אחרי 4 פעמים עשיתי צילום רחם שהתברר כתקין. אז החלפתי תורם, ובפעם השנייה איתו זה הצליח. סה"כ 6 פעמים, זאת ללא אקקלומין או "עזרים טקטיים) אחרים (ביוץ טבעי). לפני הפעם האחרונה הלכתי לטיפול הילינג (ואני רוצה לציין שאני אדם מאד רציונלי) כי לדעתי אי הצלחה להכנס להריון הוא יותר בראש מאשר משהו פיזי, ואם לא מוצאים משהו פזיולוגי לא תקין, צריך פשוט אורך רוח. סליחה על החיבור הארוך, שיהיה בהצלחה לכולן. אגב, אני בת 36.

למעלה