קצת מירמור על הבוקר (טכנית צהריים)

GalaxyVoice

New member
קצת מירמור על הבוקר (טכנית צהריים)

יש לי הרגשה שלא משנה מה אשנה בעצמי, או כמה אנסה להפגין ביטחון עצמי אף אחת לעולם לא תימשך אליי כל עוד אני לא אהיה בסדר עם עצמי.
אני רואה בכל מקום חבר'ה ואפילו חברים שאני מחשיב פחות אטרקטיביים ממני (נראים פחות טוב, לא עובדים , לא לומדים וכ"ו) והם יוצאים לדייטים, יש להם הרבה ניסיון ויותר טוב להם בכלליות מלי.
אני יודע שזה נורא אנוכי, ולא יפה לחשוב את זה אבל אני אנושי וגם אני נוטה לקנא באלו שטוב להם יותר מלי.
אני מניח שיש אנשים שמסתכלים אליי ומקנאים בי, בלי לדעת שאני כל- כך שונא את מה שאני שהייתי מעדיף להיות כמעט כל בן אדם אחר.

-סוף מירמור-

אני מניח שאחזור ללמוד ואנסה להפסיק לחשוב על דברים שכנראה לא בשליטתי.

טום גיא

New member
ובכיוון ההפוך

אולי גם האנשים האלה שאתה מקנא בהם מרגישים רע או אפילו שונאים את עצמם, ואתה בכלל לא מודע לזה.

והנה עצה שכנראה לא תועיל כי אתה כבר מודע לזה בעצמך, אבל בכל זאת: תסתכל על הדברים החיוביים שבך - אתה נראה טוב, אתה עובד, אתה לומד. אז מה אם אתה לא יוצא לדייטים ואין לך נסיון, יש דברים אחרים בחיים שלך שאתה יכול להיות מרוצה מהם - תהנה מהם. יש פתגם שאני מאוד אוהב שאומר שהעשיר הוא זה ששמח בחלקו. אז במקום להשוות את עצמך לאחרים בדברים שחסרים לך ולקנא, תהיה שמח ממה שכן יש לך.

GalaxyVoice

New member
זה מה שאני אומר לעצמי

ואומר גם לאחרים אבל יש פער עצום בין להגיד ללעשות .

ditto

מה שעצוב שאותה קנאה שאתה מדבר עליה אופפת אותי רוב היום. כן אני יודעת שזה נשמע מוגזם, ואני בן אדם הכי מפרגן.
בעיקר לחברות קרובות, ואני באמת שמחה כשמישהי מכירה מישהו והולך לה, כשזה אנשים פחות קרובים,זה רק מגביר אצלי את החוסר חיבה בוא נגיד ככה כלפיהם.
במיוחד אם הם בכללי ביחסים אדישים או פחות מזמינים...

שאלה לי אלייך כשאתה אומר שאתה לא בסדר עם עצמך, וזה מה שמונע ממך להתחיל לצבור את אותו ניסיון, אתה מתכוון שזה עניין הקנאה? העובדה שאתה מקנא חוסמת לך מבחינה רגשית את אותם קשרים?

והאם אתה יוצא ומנסה להתחיל עם בנות? או סתם להתחיל שיחה עם מישהי בלימודים ב"ענייני לימודים" (בתור התחלה,כן?..חח)

(אני לא אחזור פה על מילים של אחרים ודברים שאתה יודע. להעריך את מה שיש לך ואת כל הבולשיט הזה חחח....
)

הצעד הראשון

זה לזהות את הבעיה שיש לנו.

הצעד השני זה לטפל בזה.

מזל טוב כבר אמרת לי? סוף סוף יש לי מאמנת אישית שעוזרת לי במטרה שהגדרתי
{אמנם המטרה לא קשורה לזוגיות וכיוב}

אבל לזהות משהו שתוקע אותנו
ולפתור אותו עם אדם מקצועי
זה צעד גדול מבחינתי
כי
ניצחתי את עצמי

את האגו המנופח שאמר "אני אסתדר לבדי"

GalaxyVoice

New member
לא אמרתי מזל טוב

עכשיו אני אתקן את זה- מזל טוב

מקווה שהמאמנת תעזור לך להתגבר על תבניות חשיבה שליליות שאני מניח שלכל אחד ואחת בפורום הזה יש .
ואם היא באמת תעזור, אל תשכחי להמליץ לנו עליה

anima25

New member
מבינה אותך

גם אני כל הזמן רואה אנשים מסביבי שהם פחות אטרקטיביים שמוצאים זוגיות ובאופן כללי יותר מאושרים בחיים. אם היה לי ראש כמו שלהם היה לי הרבה יותר טוב.
המסקנה המתבקשת היא עבודה עצמית, אין ברירה. לא קל אבל בסופו של דבר שווה את זה

stam45

New member
ממליץ בחום

להיפטר מרגשות הקנאה והמסכנות כמה שיותר מהר, הם רק מחמירים ומעצימים את הבעיה. תתרכז במה אתה כן יכול לעשות כדי לשנות את המצב.

GalaxyVoice

New member
צודק במאה אחוז , אחי

אני גם בד"כ לא ככה אבל מה לעשות, אני גם בנאדם.
לא תמיד אפשר להיות אדון לרגשות שלך, לא משנה כמה מנסים להדחיק אותם.

iba90

New member
חחח קח לי את הניק וזהו...

בדיוק מה שרשמת זה מה שהרגשתי עד לפני שנים בודדות (לפעמים עדיין מרגיש אבל ממש ממש בקטנה). גם אני לא הבנתי (לפעמים עדיין לא מבין) איך אנשים שנראים פחות טוב ממני נמצאים בזוגיות...אני רואה אותם ברחוב ובקניון ובעבודה ולא מבין מה דפוק בי?!. כמו שרשמת אני בטוח שיש אנשים שמקנאים בך ואולי היו רוצים להיות ולהראות כמוך. מה שאני עשיתי עם תחושות הקנאה שלי, פשוט כי הן ממש ממש מפריעות למהלך החיים, פשוט הפכתי את הכל למוטיבציה! אתה רוצה להיות כמוהם? תנסה להיות כמוהם! אם זה מבחינת מראה (בעיקר). יכול להיות שבנות הזוג של אותם אלה שנראים פחות טוב ממך פשוט היו סבלניות דיין בשביל לגלות אות האופי שלהם או משהו כזה או שזה פשוט מה שהן אוהבות. בכל מקרה הזדהתי מאוד עם מה שרשמת!!! שיהיה לנו בהצלחה

GalaxyVoice

New member
הקטע הוא

שכשאתה לא שלם עם עצמך, גם אתה תראה כמו דוגמן ותרוויח כמו עובד הייטק עדיין רק תראה את החסרונות שבך .
אפשר גם לא להיראות משהו ואפילו מכוער ולאהוב את עצמך.
אחד מהחבר'ה שדיברתי עליהם הוא בחור ממש שמן ושעיר בצורה מוגזמת אבל יש לו חברה ממש יפה שאוהבת אותו (אני מניח שכן. היא איתו 3 שנים).
והקטע בו שהוא ממש אוהב את החיים שלו ושלם עם מי שהוא. הוא לא צריך להוכיח לאף אחד כלום וואלה - כל הכבוד לו. הלוואי עליי להיות כזה.

iba90

New member
אז תתנהג כמוהו!

תאהב גם אתה את החיים :) אין שום קשר בין לא לאהוב את החיים לבין המצב שלנו (ואני אומר שלנו כי אני בטוח שאנחנו דומים.)

sanaya7

New member

אין לי איך לעודד אותך לצערי. מבינה לחלוטין.
רק רציתי להוסיף שעם הגיל ככול שעברים שנים שאת לא מוצאת את הזוגיות, את מתחילה לחשוב שזוגיות זה בכלל סוג של fairy tale
משהו בגדר חלום לא מציאותי... למרות שאצל אחרים הוא כן מצאיותי

למעלה