קצת מסקנות מירידים אחרונים..

קצת מסקנות מירידים אחרונים..

לאחרונה שמתי לב לתופעה שאולי גם אתם הדוכניסטים נתקלת בה??? בכול פעם ששילמתי טבין טקילין על דוכן בפסטיוולי רחוב למינהן לא עבדתי כלל וברוב המקרים יצאתי כלעומת שבאתי כאשר כולי נוטפת זיעה חמה וזועמת על העובדה שאין התעניינות במוצרים איכותיים. אז המסקנה שלי לגבי המוצר שלי ואולי זה נכון גם לגבי מוצרים אחרים שהם גם מותגים: האוכלוסייה לא אוהבת לקנות מותגים ברחוב ונוצר הרושם שברחוב קונים רק מוצרים ירודים באיכות ובמחירי שווקים יפים לכול נפש. כמובן ההכללה היא לא גורפת אך מניסיוני זה המצב . נסו להיזכר כרגע...מה אתם מוכרים לציבור? כמה המוצר מושקע מבחינתכם ? איך המוצר שלכם יחסית למתחרה שלכם? בכמה נמכר המוצר שלכם לעומת מקומות סגורים וממוזגים ? אולי כאן טמונה התשובה להצלחה. שתיהיה לכולכם שבת שלום ופרנסה טובה , יציבה, לכולם.

toybiz

New member
זה נכון

רוב האנשים יעדיפו לקנות מוצר פושטי וזול ביריד לאומת משהו איכותי ש"עולה" יותר אני רואה את זה אצלי בצעצועים בעוד לי יש מוצרי איכות אמנם בזול, הם פונים למוצרים הפשוטים הסינים שנהרסים מהר בעשרה שקלים כמובן שבמקרה של ילדים זה עוד מעט מובן כי גם ככה מפרקים עליהם את הארנק אבל במקרה של תכשיטים משקפים בגדים שעונים זה דיי מצחיק שככה זה עובד והכי אבסורד זה שכל הירידים עשו הסבה ל"ירידי אומנים" דוכני איכות של עבודות יד כשזה המוצרים הכי יקרים וזה עצוב כי כשאתה מרים את הרמה ויחד איתה את העלות אתה מוכר הרבה הרבה פחות ולפעמים בכלל לא. כואב לי כשאני רואה את זה. לאומת ירידי שוק בהם הכל הולך וזה נראה כמו מלחמה. חשוב שיהיה איזון בין היקר לזול ולשמור על רמה גבוהה של דוכנים מבחינה אסטטית. צריך לתת מענה לצרכן הישראלי מבלי להוריד את רמת היריד והפיכתו לשוק המתחרים שלי שמגיעים ליריד, הדוכנים שלהם גורמים ליריד יוקרטי להראות כמו שוק רמלה ואותי זה מזעזע וזה גורם לאנשים גם להתנהג ככה ולהתפלא כשמוצר איכותי עולה יותר מעשרים שקל. וזה חבל.

ועל תשובתך הנכונה אני מוסיפה ...

מניסיוני בירידים מכול הסוגים אני חושבת באופן אישי שצריך לקבוע רמת יריד מסויימת ולתת ערך מוסך לפריטים שנמכרים. לדוגמא; אם יש יריד מיוחצן יש להביא לשם מותגים ברמה שמתאימה למקום, לסוג האוכלוסייה ולסוג האירוע..בשום אופן לא להביא מוצרים שמוכרים בשוק רמלה ליריד שבו ישנם מותגים או מוצרים שפונים לאוכלוסייה טובה יותר. זה מפיל את רמת היריד לשפל והקונה מרגיש מרומה. מנהל יריד טוב הוא מנהל שיודע להביא את המוצרים הנכונים לאוכלוסייה הנכונה מיבלי להתחשב רק בכיסו. יריד ממושמש..הופך מהר מאוד למפוספס!!! לתשומת לב מנהלי ירידים , אנו הדוכניסטים בעלי הניסיון יותר ממנהלי היריד שכן לא תמיד וברוב הזמן לאחר ששילשלו את כספי הדוכן לכיסם הם הולכים כלעומת שבאו וברוב המקרים לא רואים את התנהלות העניינים בשטח. דוגמא נוספת: מוצר כפול ביריד אחד ..ולזה אני קוראת אותה גברת בשינוי האדרת. מיותר וחסר כול טעם. שבוע טוב לכולנו והמשך קייץ נעים ובריא מהשמש.

HayaBee

New member
../images/Emo55.gifואני לא הבנתי כלום......

לא הבנתי מה הסיבה שטענתן שגורמת למוצר לא להימכר מלבד....מחירו היקר, מחיר יקר לא מעיד על איכות. יריד מעצם שמו הינו מקום בו מוכרים מוצרים זולים, מיוחדים, שונים, לרוב שאין להשיג בחנויות - עבודות יד, עתיקות ולעיתים נוגעים גם באומנות. מה אנו מוצאים ביריד? מוצרי עודפים שניתן להשיגם בזיל הזול אצל האחד (או ברשתות) ,ואצל האחר במחיר מופקע . עבודות יד שאצל האחד - במחיר יקר מאוד, אצל השני (שרוצה להרוויח ולגלגל מחזור,מה שנכון לעשות , לפחות לדעתי) במחיר מאוד זול. לא כל עבודת יד היא אומנות - זו מיומנות טכנית וטכניקה, מבוצעת ביד , לא כולם חושבים שזה שווה את המחיר המבוקש שהינו יקר בדרך כלל. לצערי אני מוצאת מוצרים מקבילים ברשתות באיכות טובה מאוד במחיר זול בהרבה ממה שנמכר ביריד ובפרט כשיש מבצע ברשתות. נמכר יבוא מסין , כאשר מתח הרווחים הינו לפחות500% ואצל השני אותו מוצר ימכר במחיר מופקע וברווח של 5000% , תאמינו לי שזה נכון, בדקתי ומצאתי שזה כך. לכן אין פלא שהרוכשים והלקוחות קצת יותר סקפטים ובודקים, מתווכחים ומתמקחים ולרוב מוותרים , זו זכותם המלאה. והדבר החשוב מכל הוא כשרון המכירה, אם אין את הגישה הנכונה לא תהיה מכירה ואפילו המחיר נכון והמוצר נחמד.......למכור בחיוך, להזמין את הלקוח בחיוך, לשדר חביבות, סבלנות ואמפטיה........ לדעתי זו כל התורה. מוכר חביב ונעים ימכור קרח לאסקימואי. לסיכומו של דבר , לא חשוב מה אתה מוכר, כשרון המכירה הוא החשוב....... (אבל תמכרו בזול, זה עוזר........מחזור גדול יוצר רווח גדול)

../images/Emo128.gifחיה זה לא כישרון מכירה צר לי זה לא נכון

אין מצב שבמקום איקס אני יפוצץ 0בסטנדרט מסויים) ורק בירידי חוצות אני לא ימכור כלום, אז זה לא כישרון מכירה. חיה היום אין אמנים זה הכול שטויות כול מי שקונה תכשיט בשקל ומוכר ב 2 שקל הוא אומן? פעם היו אומנים בלבד...היום זה נדיר למצוא אומנים . אני דיברתי על מצב כזה: מכירה של מותג יוקרתי ברחוב מורידה את הערך שלו נקודה!!!!! נוצר הרושם שברחוב מוכרים רק זול! לכן אני יכולה להיות עם הכישרון הכי טוב ואפילו לחלק ארטיקים לקונים ומסטיקים בחינם...הם לא יקנו מותג ברחוב נקודה בדוק בדוק ואני חייה את זה הרבה מאוד זמן!

HayaBee

New member
../images/Emo55.gifהאמיני לי....זה כשרון ומצב רוח....

ואם לא הולך כנראה גם אצלך הבטריה התרוקנה וזקוקה למילוי ורענון, אנחנו רק בני אדם. וכפי שכבר הזכרנו , אסטטיות וסידור נאה שמושך את העין בלי לעייף אותה. אבל כל זה בהכללות ולא מחייב, יש לקוח שאוהב את הבלגן ומרגיש בו טוב.....כמו בשוק רמלה לוד. יש לקוח שאוהב שסחורה איכותית גם תיראה כך ולא נוח לו בבלגן של שוק. ויעדיף לקנות מוצר יוקרתי במקום ממוזג. בקיצור, שיהיה בהצלחה וכל אחד יבחר את דרכו.

למעלה