קצת מעולמם של המשכירים

קצת מעולמם של המשכירים

בפורום שלנו דנים בעיקר (אם כי לא רק) על הסוגיות מנקודת המבט של השוכרים. בהמשך לדיונים האחרונים בנושא ערבויות, קבלו כתבה העוסקת במקרים בהם בעלי דירות נאלצו לספוג הפסדים עצומים בגלל שוכרים שגרמו לנזקים בדירה.

נכון, אלו מקרים קיצוניים, ורובנו לא שייכים לסוג האנשים האלו - אבל עבור בעלי הדירה כל משכיר הוא אדם זר, ומדובר בסיכון משמעותי. בנוסף, ניתן לגרום לנזקים משמעותיים לנכס גם אם לא גונבים רהיטים ועושים גרפיטי על הקירות. אני למשל גרתי בדירה שהדיירים הקודמים גרמו לנזקים במערכת האינסטלציה, מה שדרש תיקון יסודי לא זול, בדירה אחרת השוכרים העוזבים השאירו את הדירה מטונפת ועם נזקים שנוצרו ספק מהזנחה ספק מזדון, מה שהוביל לכך שהיא נאלצה לבצע שיפוץ לאחר העזיבה שלהם, מה שכלל גם הפסד של שכ"ד של חודש בתקופה בה הדירה שופצה.

חברת פורום סיפרה בעבר שבעלי הדירה שלה דורשים שכ"ד גבוה מהמקובל, בטענה שהשוכרים הקודמים גרמו לנזקים וגנבו מוצרי חשמל, והם נדרשים לכסות את זה - במקרה כזה אמנם יש חשד לחוסר תום של המשכירים, אבל בפועל מצב של ערבויות מספקות היה יכול לפתור את הבעיה, אני יוצאת גם מנקודת הנחה ששוכר שמודע לכך שבעל הדירה מחזיק בערבון שלו שניתן למימוש, לא ימהר לגרום נזקים או לגנוב רכוש של בעל הדירה שלו.

קלייטון.ש

Well-known member
עסקת שכירות מסוכנת לשני הצדדים

גם השוכר נוטל סיכון משמעותי, והייתי אומר אפילו שסיכון גדול משל המשכיר, שהרי עבור השוכר מדובר ממש במקום המגורים שלו. אם יש בעיה ואי אפשר לגור בדירה - כפי שקורה הרבה - מה יעשה השוכר? יגור ברחוב?
באשר לערבויות אני לא לא יודע מה זו ערבות מספקת. הרי אדם שנמצא בדירה יכול לבוא עם פטיש 5 קילו ולשבור קירות ורצפות ולגרום נזק של מאות אלפי ש"ח. אז מה, כל שוכר יביא ערבות בנקאית על מאות אלפים? מה עוזרת ערבות של שלושה חודשי שכירות? אפילו את עלויות הפינוי במקרה שלא מפנים היא לא מכסה.
ואיזה ערבויות מקבל השוכר? השוכר עומד מול אדם אחד, שהוא שילם לו עבור שכירות לשנה שלמה, בדרך כלל מדובר בסכום עתק עבור רוב האנשים, ואין לו שום ערבים שהשוכר יעמוד בהתחייבויות שלו.
אני אומר שעסקת השכירות מסוכנת לשני הצדדים. אני כשוכר מקבל את הסיכון בלי ערבים ובלי בטחונות. המשכיר שייקח את הסיכון גם. יש סיפורי זוועה אבל בדרך כלל הכל בסדר עבור המשכיר (יש הרבה יותר בעיות עבור השוכרים מאשר עבור המשכירים).

ה דיווה

New member
הדברים שאתה כותב לא חכמים בעליל

ברור שצריך שטר ערבות, לא מדובר פה על לקחת פטיש ולהתחיל לדפוק את קירות הדירה, מדובר על אנשים שעוזבים דירה עם חובות לחברת החשמל, הגז, המים, מדובר על דיירים שאומרים שישלמו בסוף החודש וכד' בזמן שהוא בא ורואה דירה ואם היא מתאימה לו הוא שוכר אותה בתנאי שיעמוד בתנאי של המכשירים ואם לא מתאים לו שיחפש משהו כלבבו.

למעלה