קצת מעצבן

daneil6776

New member
קצת מעצבן

תראו אני לא יוצאת נגדכם אני רק אומרת שראיתי את ההודעה שלכם שזה חלק מהטקס לקחת סמים.. מה אתם מעודדים אנשים לקחת סמים... זה נשמע כיאלו את אומרים לה קחי סמים או תעופי במיוחד בטקס הזה אני לא יודעת אני לא חושבת שבן אדם צריך לקחת סמים לא בשביל שום דבר וזה קצת מעצבן

אף אחד לא אמר לה לקחת סמים

אפילו נכתב לה שאפשר להגיע לתוצאות בלי שימוש ב"פיאוטה". השואלת שאלה מה זה פיאוטה ומה ההשפעות של זה. נטילת חומרים מעוררי הזיות היא פרקטיקה שמאנית עתיקת יומין אשר רבים בעולם משתמשים בה. אין מדיניות פורום רשמית לגבי זה, אך אף אחד לא *ממליץ*, אלא אם מישהו כבר החליט לקחת על דעת עצמו, מן הראוי שיהיה מודע לתוצאות האפשריות (וכאשר ההגמון כתב על תוצאות אפשריות של פיסיכוזות, הרי שזו אפילו המלצה לא הכי מוסווית למה *לא* להשתמש בפיאוטה). אני מציע שתקראי שוב את השרשור, כי נראה לי שלא שמת לב לרוח בה נכתבו הדברים.

daneil6776

New member
..

אני לא יודעת ככה נראה שזה כתוב אני אישית לא יקח סמים אבל תודה שהארת את עייני ^^

עקרון מנחה בפגניזם הוא אחריות אישית

זה אומר, שאם מישהו עושה משהו, צריכה להיות לו את האחריות לדעת מה הוא עושה ולהתמודד עם התוצאות וההשלכות. במקרה הזה, מי שצורך פיאוטה צריך להיות מודע להשפעות האפשריות ברמה הפיסית, המנטלית (והמאגית) ולהשלכות החוקיות והחברתיות של השימוש בצמח. ואם מישהו החליט להשתמש בסופו של עניין בפיאוטה, אחריותו להתמודד עם כל מה שהשימוש הזה ישא עמו.

gwizard

New member
פאגאניזם ?

אני חושב שאתה לא יכול לומר את זה כך כי פאגאניזם הינו מונח מטרייה, כידוע לך, ולא בא לתאר דת זו או אחרת. יותר מדוייק היה לומר וויקה, לדוגמה. עכשיו שאלה לכל חברי הפורום: האם אתם מכירים דת פאגאנית אשר לא דוגלת בעיקרון של האחריות האישית ?

RainBird

New member
ברור- יש מספיק דתות שאומרות שהאלים אחראיים על כל שינוי- וכל גחמה שלהם מתגשמת בזמן שהאדם הוא עלה נידף ברוח הגורלות.

Raidho

New member
דומיני

כי ההת'ניזם היווני הקלאסי הוא כזה. תפיסת הגורלות הייתה מוחלטת. למדנו את זה בשיעורי ספרות בבצפר כשלמדנו את "אנטיגונה".

ההגמון

New member
גם בתרבות הקלטית

וגם בתרבות היוונית, שראידהו ציין, ישנה תפיסה של "האלים אחראים להכל" ו"הכל ברצון האלה". אני חושב שהעיניין של אחריות אישית מופיע יותר בפרקטיקות ובפילוסופיה של הכישוף והמאגיה. אנא, עשו הבדלה בין זה לבין דת.

RainBird

New member
"סמים" זה קבוצה גדולה. אני יכול לומר לך לקחת אקמול- גם זה סם בכמות מסויימת. המשתתפת שוקלת ליטול סם בטקס- אם היא לא מוכנה להתמודד עם ההחלטה הזו ועם התוצאות שלה- עדיף שלא תעשה את זה הלא כך? ואם היא כן רוצה להשתתף בטקס (שהוא סביב הפיאוטה והחזיונות שלה אגב) עדיף שתשקול את המקרה בעיניים פקוחות. למיטב ידיעתי אין חוק המונע סחר ושימוש בפיאוטה ולכן אין "עידוד" לנטילת סם או עשייה לא חוקית אחרת. להפך- אם יש רצון להתנסות בפיאוטה צריך להכיר אנשים ושאמנים שמכירים ומשתמשים על בסיס קבוע. ארדן.

daneil6776

New member
אמממ

מה פיאוטה זה סם חוקי יש דבר כזה סם חוקי? אתה צודק אבל ככה זה הרגיש לי שקראתי תודה שהסברת

RainBird

New member
כמו שאקמול זה סם חוקי. מישהו רוצה לפתוח מילון? אוקיי אני אעשה את זה- ותודה לוויקי(פדיה) "סם הוא חומר המשנה את תפקודו הרגיל של הגוף. גם תרופה היא סוג של סם, אולם סמים בהקשרם הנפוץ הם חומרים שאינם משמשים לריפוי מחלות אלא לשינוי מצב הרוח, המרצת הגוף, הרדמתו וכדומה. הם עושים זאת על ידי הצפת המוח והשפעה על התהליכים שבו. סוגי הסמים השונים משפיעים על אזורים שונים במוח, אך רובם ככולם משפיעים (בצורה עקיפה או ישירה) גם על המערכת המזולימבית (מערכת התגמול). מערכת זו מכילה כמה אזורים במוח, והיא האחראית להרגשת התגמול המתקבלת בעקבות סיפוק דחף ראשוני (כגון מזון, שינה ומין). הסמים מפעילים את המערכת ביתר שאת על ידי הצפתה בנוירוטרנסמיטור בשם דופמין, ובכך מביאים לתחושה מתגמלת בעקבות השימוש, ולחיפוש כפייתי אחרי מנת הסם הבאה. מזון אינו נחשב כסם, אך ישנם סמים כמו אלכוהול וקפאין שיכולים להוות מרכיב במזון. הסמים יכולים להיות חומרים כימיים (סינתטיים) או טבעיים (המופקים מצמחים)."

ההגמון

New member
פאיוטה

והחומר המופק ממנו הנקרא "מסקלין" נכנס ב-1970 לפקודת הסמים המסוכנים והאסורים על פי החוק, בינלאומית . למעט באזורים שמאניים מוגדרים וטקסים מסויימים המקבלים אישור מיוחד כחלק מהזכות החוקתית לחופש דת בארה"ב.

RainBird

New member
צטט לי בבקשה. בהמון פטריות יער יש מסקלין אבל אני לא חושב שצריכה שלהן היא לא חוקית.

את החוק המלא

תוכל למצוא כאן (אם ילך כמו שצריך, הקישור יגיע ישר להודעה תשס"ה-2004 - 10) שם יש מסקאלין.

ההגמון

New member
הלו? קראת את השירשור בכלל?

אני אמרתי וציינתי בבירור שזה יכול לגרום למוות, פסיכוזה ושעליה לחשוב עם עצמה טוב טוב אם היא באמת רוצה לקחת את הסיכון. אפילו ציינתי שאני נגד. אך להגיד לה "תהי בטקס בלי לקחת תפיוטה" אני לא יכול להגיד, כי אז מה הטעם שהיא תהיה בזה בכלל? היא יכולה להראות את התמיכה לידיד שלה בדרכים שונות, בלי להסתכן ובלי סמים, ואני, שוב, בטוח כי הידיד שלה יבין. אז איפה העידוד של לקיחת סמים?

למעלה