קצת נחת...

gmillet

New member
קצת נחת...../images/Emo9.gif

ביקורת שחבר טוב שלי דורי כתב על ההופעה של בתי (תנחשו מי גרר אותו לשם...). זה אמור להתפרסם באתר gogay (בקרוב אני מקווה). תהנו
=-=-=-=-=-=-= האמת היא שלא רציתי ללכת להופעה, לא שיש לי משהו נגד הופעות חיות, אלא שבזמן האחרון יש לי משהו נגד הכל. את בתי אני מכיר כבר תקופה יחסית ארוכה דרך החבר שלי. אני כהרגלי לשנוא כל דבר בהתחלה, שנאתי אותה מייד כשירון הכניס אותה לבית שלי עטופה בציפוי הפלסטיק, וכמו אליסה בארץ הפלאות מתגרה בי בכותרת "נסה אותי". ניסיתי. לא הייתה לי ברירה – ירון החליט להפוך אותו רשמית לדיסק הזיונים שלנו. אחרי כמה פעמים ששכבנו כבר הספקתי להכיר את האלבום בע"פ. כבר הספקתי להתאהב. הגדולה של בתי, גירסת הדיסק, היא הטקסטים הרכים-שורטים שלה. זה רוק נשי רך שבשמיעה ראשונה נעים מאוד לאוזן, אבל בהאזנה רצינית בועט לך ישר לפנים. זה עוד כלום לעומת ההופעה. להופעה לא רציתי ללכת בהתחלה, כי הבטחתי לירון שאני אלך איתו בפעם הראשונה. מתקפת שכנוע מאסיבית והתירוץ שהוא מבלה בניו-יורק בזמן שאני תקוע כאן, הצליחו לגרור אותי החוצה. הגעתי להופעה מלווה באקס שלי, ובשני חברים טובים.הם כבר הספיקו למלא אותי ציפיות ובירה. בתמונע כמו בתמונע ההופעה התחילה טיפה באיחור ולבמה עלתה בתי קצת אחרת ממה שזכרתי מהתמונה על הדיסק. הבלונד עדיין ניכר בה, אבל עם סימנים של שחור בצבצו מתחתיו, אתי אלון שיק. חמושה בג'ינס וגופייה סקסיים, ובחיוך כובש בתי נתנה הופעה פשוט מעולה. את כל הצבע שהיה חסר לה בשיער היא הוציאה בשירים שלה. בניגוד לזמרים אחרים שעומדים קפואים כמו גוש מלח על הבמה, היא גם לא שכחה קצת לרקוד, וקצת לפלרטט עם הקהל המאוהב. ההופעה כללה שירים משני האלבומים שהוציאה עד כה – "פרפרים" הראשון, ו-"נסה אותי" המעולה. ובין השירים הטובים יותר שלה – "מהפכה קטנה" ו-"יום-הולדת". היא מצליחה לתת לכל שיר את הקצב הייחודי לו, ונעה בין בלאדות מלטפות, לבין רוק. "מלכת הפופ" מקבל אפילו אפילו קצת פאנקי יותר. במהלך ההופעה בתי התחילה לשיר שיר מוכר. לקח לי כמה שניות להבין שהיא שרה את "עד שתבין אותי" (של שירי מיימון). פופ-אפ שהגיע אליי מכיוון חבר במהלך ההופעה הסביר לי שבתי כתבה, הלחינה ועיבדה את השיר עבור שירי מיימון. היא גם מבצעת אותו יותר טוב. לבתי יש שיר אחד, שאהוב עליי במיוחד, שהיה לי כל כך חסר בהופעה – "אומץ לב" קוראים לו. אומנם פתיחת ההופעה מלווה במיקסוס של השיר, אבל חבל לי שהוא לא זכה לגירסת במה אמיצה משלו. יש המון יוצרים (לא זמרים) שמצליחים טוב כשהם מגיעים ארוזים על גבי דיסק. יש מעט יותר יוצרים שמצליחים להעביר את המוזיקה והשירים שלהם אל הבמה, ותוך כדי לתת להם טעם חדש. בתי היא אחת מהם. - דורי לוי

למעלה