קצת סדר ועזרה

waseemfd

New member
קצת סדר ועזרה

שנה שנייה עם המשפחה במניסוטה. הגענו על תקן ויזה J-1 לאשתי ויתר בני המשפחה כולל אותי על תקן J-2. קיבלתי גם אישור עבודה למשך שנת הויזה השנייה שמסתיימת בסוף חודש יולי. שתי שאלות כלליות: א. מה עושים מי מכם שמקבל ויזה שמוארכת כל שנה מבחינת רמת האי ודאות בחיים בארה"ב והסיכוי לחזור או לא לחזור לארץ בכל שנה? ב. אני מחפש עבודה מזה חודשיים. עו"ד ישראלי עם ותק של 20 שנה בתחום אך ללא רשיון עריכת דין בארה"ב. מאוד מתקשה למצוא עבודה. האם זה רק עניין של זמן או שזה באמת קשה בתנאים שלי ואני צריך להוסיף תעודות או תארים כדי שיהיה לי סיכוי למצוא עבודה? אחד הקשיים זה עניין הויזה שהוא למשך שנה ואיני יודע מה יהיה בשנה הבאה ולכן נראה לי שזה פוגע בסיכויים למצוא עבודה. מה עצתם של מביני העניין ובעלי הניסיון כאן?
אגב, אנחנו מתלבטים לגבי השנה הבאה. בינתיים בודקים אפשרויות עם מחשבה כללי לגבי גרין כארד אך איני יודע מהם הסיכויים שלנו ואם שווה את המאמץ.
תודה מראש.

Midriff

New member
השני סנט שלי

א. מציאת עבודה לוקחת זמן גם לאמריקאים, וגם לאלה שבנינו שכבר עם אזרחות ונסיון בעבודה בארה"ב. המצב שלך לא טרוויאלי, אבל אין לי תובנות באיזור עריכת דין, לא יודעת מה אתה מחפש ומה אתה יכול לעשות. אולי בינתיים לעשות יעוץ משפטי בארץ (אונליין)?
ב. לגבי אי הודאות, תחפש עבודה כאילו אתה תהיה שם לנצח, נושא הויזה לא צריך לעלות עד שלב די מתקדם בראיונות. כל עוד אתה אומר שאתה eligible to work for any employer, וגם את נושא האי בהירות לגבי העתיד לא הייתי מעלה בשום שלב. גם לאמרקיאים פתאום יכול להיות שינוי במשפחה, או בעבודה של בן הזוג והם יצטרכו להתפטר כי הם עוברים shit happens
למיטב ידיעתי זה לא טרוויאלי לעבור מויזת J לתהליך של גרין קארד (אבל אפשרי בתנאים מסויימים)

debby12

New member
מנהל
מוסיפה כמה גרושים....

א. נדמה לי שאין פה הרבה (או בכלל) משתתפים הנמצאים במצב הזה מבחינת ויזתית/הגירתית. על כל פנים, אני הייתי בו פעם לפני שנים בתור סטודנטית לתואר גבוה, וזה היה באמת מורט עצבים (וזה עוד היה בלי שהיו לי ילדים....). אין כל כך תשובה. נראה לי שצריך פשוט להנות מהרגע/לחיות את הרגע. בנוסף, להסתכל על חצי הכוס המלאה - יש מקומות הרבה הרבה (הרבה...) יותר גרועים לחזור אליהם מאשר ישראל

ב. מעדיפה במסר. אשלח לך מסר

למעלה