קצת סטטיסטיקה, בבקשה

קצת סטטיסטיקה, בבקשה

האם יש נתונים בדוקים (על בסיס בדיקה, לא השערה) של גורמי דליקות בישראל ויחסי אבדן/גורמים בדליקות אלו? (הכוונה לדוגמא, איזה גורם אחראי להכי הרבה נזק, או לקיפוח חיי אדם). האם יש רישום ונתונים בחלוקה של גורמי דליקות מבחינת האחריות? או בהיבט המיקום והנגישות (מקומות לכלל הציבור לעומת פרטיים).

fireman

New member
יש בעיה עם זה

בגלל הפזורה של רשויות הכבאות וההפרדה בין האיגודים כך שנתונים סטטיסטיים מגיעים מכל תחנה בנפרד ונמסרים לנציבות....שם הם כבר מחליטים אם לפרסם את זה (בד"כ בביטאון הכבאים) או לא לפרסם. לחלק מהפרמטרים שציינת אוכל להביא סטטיסטיקה חלקית על שריפות שנחקרו אך לשנים 1998-2000 בלבד. אם למישהו יש נגישות ליותר נתונים סטטיסטיים אני אשמח אם הוא ישתף אותנו כאן בפורום

הנה הנה הנקודה

מה זאת אומרת "הם מחליטים אם לפרסם או לא" ? היכן ריכוז המידע המסודר וניתוחו בכלים מקצועיים-סטטיסטיים, לשם הפקת לקחים ושיפור? היכן הפירסום המתאים? האם הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לא מקבלת מידע כזה באופן סדיר לפירסומיה? כיצד יוכל מערך כיבוי האש להשתפר במקצועיותו אם אין מערכת איסוף וניתוח מידע מובנים ומוכללים, ללא שיקול דעת של "אם לפרסם או לא"? אחד הכללים הבסיסיים שלומד מי שלומד ניהול איכות הוא כלל מעגל ההיזון של מידע. נכון שאין בכך לשפר את מקצועיותו של הכבאי הבודד, מבחינת אופן הנחת סולמות וטיפוס עליהם או מבחינת זוית התזת המים ופיזורם/ריכוזם מעל שכבת שמן/סולר בוער, אבל בהחלט יש בכך לשיפור מערכתי של התקני הבטיחות הנדרשים/מומלצים ע"י מערך הכבאות, הנחיות למקומות עבודה/עסקים בכל הנוגע לבטיחות אש וכד´. ממש מפתיע שנציבות כיבוי אש עוסקת בשיקולים של "אם לפרסם או לא" במקום לעסוק בשיקולים של "כיצד לשפר אחרי שפירסמנו". דוגמא קטנה: בזמנו החלפתי את כל המטפים במחלקה בה עבדתי (בערך 70 יחידות). ההנמקה (בזכותה גם קיבלתי גיבוי תקציבי) היתה סקר הכולל סטטיסטיקה של גורמי דליקה, התאמת מטפים לגורמי דליקה, ונזקים שנגרמו מחוסר בהתאמה כזו או ממטפים שהכזיבו בעת מבחן. כל זאת במתקני עבודה דומים. הוכחתי בקלות שההשקעה קטנה הרבה מאשר התמודדות עם דליקה אחת בלבד, מבחינת הנזק הצפוי בגלל מטפים לא מתאימים ליעודם (גם אם הם תקינים). נתונים כאלו משמפורסמים, בהחלט יסיעו לרבים להתמקד בהשקעה במקומות הנכונים כדי למנוע דליקות, במקום להתעסק בכיבוי לאחר התרחשותן. דרך אגב, אינני כבאי, אבל נושא הבטיחות בכלל אינו זר לי (מוסמך המוסד לבטיחות וגיהות בבטיחות בעבודה)

ואל תתקוף אותי על ההערה של הסולר,

לא התכוונתי להמליץ להתיז מים לתוך סולר בוער........... סתם שלפתי דוגמא, גם אם מקצועיותה אינה כל כך לענין ......

fireman

New member
אין לי משהו אחר לכתוב לך

חוץ מזה שאתה צודק....לצערנו קברניטי הכבאות עוסקים בקטנות במקום לטפל בבעיות האמיתיות ואתה מוזמן לקרוא את ההודעה שלי לגבי עניין הפרסום והדוברות ועניין המתנדבים. בכיבוי יש בעיה שבמקום לצאת לעיתונות ולפרסם על פועלם של הכבאים הם מחכים שהעיתון יפרסם משהו אחר ואז הם ייצאו מהמחילות וישאגו בקול גדול. במקום לכבות את המוקד הם מכבים את השריפות הקטנות בצדדים. כתבת בהודעתך דבר מאוד נכון וחכם...מספרים הם לא מה שישנו את מצב הכבאות ואת אופי הטיפוס על הסולם אלא יוכל לעזור לכבאים במאבקם למען הפיכת הגוף הזה שנקרא "שירותי הכבאות" לגוף חזק איתן שמתוקצב ומנוהל בהתאם אבל לצערנו זה לא מנוצל. שרותי הכבאות בארץ מטפלים בכל שנה בכמות של בין 70-80 אלף אירועים בשנה שזה המון! אם תחשב אתה תגיע למצב שיש לך אירוע בכל 7.5 דקות לערך שזה המון ביחס לכמות הציוד וכוח האדם בכבאות אבל פשוט מאוד לא מנצלים את זה! נדמה הדבר שאנשים בנציבות ישנים בעמידה (ד"א אל תשכחו את זה שאין נציב בכלל) - תחשבו על זה....צבא בלי רמטכ"ל אתה בא מתחום הבטיחות ואני מבין מאוד את הרף דרישות שלכםן בכל הנוגע בעיקר לבטיחות בעבודה ולבטיחות אש (מה שנוגע לנו יותר) והחלפת המטפים שציינת היא נגררת של סקר שהיה מאוד נכון לעשות וציינת גם שתוקצבת בהתאם וכאן נמצא המוקש....לכבאות אין תקציב לשלם משכורות בסוף החודש אז סטטיסטיקה היא מותרות לדעתי. יסלחו לי היום כל אנשי הכבאות על ההודעות הביקורתיות שלי והציניות שלי כי הנושאים שהועלו כאן מאוד מעציבים אותי והכי גרוע שהכל פשוט מאוד נכון! מי שמעוניין לקטול אותי בחזרה מוזמן לעשות זאת, אני בהחלט לא אכעס ואפילו אבין יום טוב

יש גם יש נגישות

יש לי גישה בכל זמן בכל מקום לכל נתון סטטיסטי בשרותי כבאות איגוד ערים איזור חדרה, ככה ערן שאם תרצה איזשהוא נתון אני אשתדל מאוד להביא אותו לפורום!... רק תשאל בספציפיות...

Amitg

New member
לא רוצה לקטול אותך ערן... להפך../images/Emo45.gif

אני חושב על מה שאתה וחתול זקן אמרתם כמה שזה עצוב זה נכון..

למעלה