קצת סטטיסטיקה

TheBlueOne

New member
זה בעיה

ישנם שלא מגדירים עצמם כניאו-פאגנים...או שמא אתה במכוון מתייחס ספציפית לניאו פאגנים?

תמיר302

New member
אההם...

אני מדבר על מאמיני וויקה,אסאטרו,כנעניות,דרואידיות וכו'...(הרשימה עוד ארוכה אני מניח...),בלי קשר אם הם קוראים לעצמם ניאו-פגאנים,פגאנים, או בכינויים שונים.

P o M i K i

New member
אני חושב שזה היה מאוד קשה לדעת

כי אין גוף שמרכז את כל האנשים האלו. ויש כאלו שלא משתייכים לדת מסויימת אבל כן רואים את עצמם כ"ניו-פגאנים", זה די מסובך כל הקטע אם ההגדרות כי כל אחד יכול להגדיר את עצמו בצורה שונה. וגם יש ניו-פגאנים שבכלל לא מודעים שיש עוד בארץ אנשים כמותם ואף אחד אחר לא מודע לזה שהם גם ניו-פגאנים. אין שום דרך לדעת כמה אנשים יש.

מורגיין

New member
אני פעם ניסיתי לברר לגבי ארה"ב

לאיזה הרצאה...
ולא הצלחתי... מסתבר שזה נושא ממש בעייתי...
קשה אפילו לתת אומדן...

אורי רז

New member
אולי יש מספרים לבריטניה

יש לי זכרון שעשו שם סקר לפני שנה-שנתיים, כרקע לקוריוז שקראו לאנשים להרשם כבני דת ה Jedi כדי להגיע ל'אחוז החסימה' בו הדת הופכת למוכרת ורשמית.

Thanos

New member
אי אפשר לדעת

הם לא רוצים שידעו כדי שהחרדים לא ירביצו להם

L e s t a t

New member
עברנו את גן חובה

מקסימום הארגון הלבבי "יד לאחים" יארגן ערב הצתות וישתמשו בקשרים שלהם במקומות עבודה שונים כדי לגרום לפיטורים אם סיפורים דומים המתרחשים בקהילות נוצריות שונות בארץ ושאר חשדות לגבי פעילות פלילית מצד הארגון הם נכונים, אולי אפילו הוכח כך - ואני לא אתפלא.

תמיר302

New member
וואו

זה הכל??!! איך בתור חברה שמחקה כל דבר מארה"ב, נותרנו כ"כ מאחור בתחום הזה?

Nizzan Cohen

New member
כי אנחנו מדינה יהודית

וביגלל שפה, להבדיל מבארה"ב הזהות היהודית היא נושא חשוב ורגיש שבן כה וכה נתון נורא לוויכוחים וכאלה... שאין הרבה אנשים שימהרו לחפש להם דת אחרת, רוב הישראלים היהודים יבחרו מקום על הסקאלה בין אתאיזם ליהדות.

suki da yo

New member
כי נאו פאגאניות היא לא בהכרח

הפיתרון הנכון, למרות מה שרוב הניאו פאגאנים מספרים לעצמם, וככה מה שנראה אולי, כ"להישאר מאחורי התרבות האמריקאית הנאורה" (as if...)זה בעצם הבחירה, בין אם המודעת ובין אם לא של מי שגר פה. הביטוי "נתורנו מאחור" יוצר תפיסה מאוד שגוייה לטעמי, שאם זה לא ניאו פאגאניות זה כנראה פחות טוב, ובתור מי שעד לא מזמן דיי חשבה ככה בעצמה, אני יכולה להגיד שאין ספק שזו תפיסה גרועה לא פחות מזו של הדתות המונותאיסטיות של "אני יותר טוב" אני חושבת שזה בלתי נמנע שמאמינים בקבוצת הדוד איזוטריות, שהיחס אליהו מזלזל ומטה, אין ספק שתחושת ה"אני יותר נאור, מוצלח, פתוח לעולם וכו'" תופיע- בטח ובטח היות שזה הרבה ממש הווקה מנסה לעודד באמינים, אבל תריך לזכור שכל מאמין בכל ד צריך להאמין בזה אחרת האמוה שלו לא קיית, בעצם.

Justin Angel

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

לא יודע איך זה קשור למשהו, אבל את צודקת. תחושה של עליונות דתית מולידה רק פאנאטים.

מורגיין

New member
זה ניסוי בלשון?

א. אני מסכימה לחלוטין! ב. יש מצב לקבל שוב את הפסקה האחרונה עם כל האותיות החסרות?

למעלה