קצת עדכונים

raven2000

New member
קצת עדכונים

מאז הניתוח (שבועיים ויום) ירדתי כ- 15 ק"ג. זו ירידה של כ- 1 ק"ג ביום שזה יפה מאוד מבחינתי. מן הסתם ירידה כזו לא תמשך עד משקל היעד (להוריד כ- 60 ק"ג) אז אני תוהה מתי הקצב יתחיל לרדת קצת :)

עוד לא רואים את זה כלפי חוץ (ואולי טוב שכך, כי אני ומחמאות על כך שרזיתי לא ממש הולכים ביחד), אבל אני מרגיש משמעותית טוב יותר, עצבני פחות ואישית אני רואה שהבטן (באיזור הפופיק) ירדה משמעותית. כל מיני חולצות שקניתי והייתי "אופטימי" ובפועל הגיעו לי לאזור הפופיק, עולות עלי יפה מאוד.

השרוול מעט משתעשע איתי אבל אני הצלחתי ללמוד אותו. אסור, פשוט אסור לאכול ולשתות ביחד. לא משנה מה. לפני שבוע הרגשתי ממש טוב ואכלתי מעט ירקות מבושלים עם ביצה קשה טחונה. כנראה שבאותו הזמן קפצתי בטעות שלב אחד קדימה (המאכלים היבשים האלה היו צריכים לבוא מספר ימים אח"כ, וזה בדיוק מה שהיה כתוב בדף) והרגשתי לחץ די חזק באיזור הסרעפת. הוספתי מים בשביל "להרגיע" את הכאב ומבחינתי זה היה כמו להוסיף שמן למדורה. הכאבים גברו וחצי שעה די התפתלתי. אחרי חצי שעה התחלתי לגהק במשך כמה דקות עד שהרגשתי שהאוכל עולה למעלה וכמעט הקאתי. זה היה די מפחיד. רק אחרי כשעה כל הסיפור הזה נרגע. מאז אני נזהר...

היום הארוחה שלי כוללת אוכל במנות ממש קטנות ואני נזהר לא לאכול ולשתות ביחד. מכיוון שאין לי זמן למרוח את ארוחת הבוקר לאורך שעה אז או שאני אוכל בבוקר או שאני שותה. אם אני אוכל אז זה חצי סנדוויץ' עם גבינה בולגרית וירק. חצי שעה אח"כ אני יכול לשתות מים. השרוול מתחיל לדבר אליי ב"עברית" ואני הרבה יותר מרגיש את המלאות מאשר את הלחץ וזה הרבה יותר כיף ככה.

מצחיק שאותו סנדוויץ' מספיק לי גם לארוחת הצהריים... חצי ממנו בבוקר וחצי לצהריים. אבל לחם (גם אם בכמות כזו קטנה) גורם לי להרגיש קצת מוזר ועייף ונראה לי שאחפש אלטרנטיבות. גם בדף כתוב שזה אמור להגיע בשלב מאוחר יותר. לפחות זה לא מלווה בכאבים.

יצא לי גם לאכול שניצל, או יותר נכון חצי חתיכת שניצל לארוחת צהריים. אחד הטריקים שלמדתי על בשרי (תרתי משמע) - לקחת מנה קטנה ולטחון אותה בפה כמו שצריך, עד שמרגישים עיסה שאפשר לבלוע אותה. זה נכנס הרבה יותר בקלות וכשאתה מרגיש שאתה מלא, זה בדר"כ לא בא עם הרגשת לחץ כלשהי.

חשבתם ד"א כמה כסף אתם חוסכים על אוכל מהשרוול הזה? אם הייתי מוציא בסביבות 50 ש"ח ביום (לפחות) על ארוחת בוקר וצהריים, עכשיו אני מוציא 20 ש"ח במקרה הכי גרוע.

נראה לי שאני צריך לשתות קצת יותר. בזמן האחרון אני מצליח לשתות הרבה יותר טוב מים שזה מעודד. אני לא אוהב לשתות מרק/חלב/רוויון כתחליף למים. לפעמים אני צריך מים ממש. רצוי לא להגיע לשלב שבו אתה צמא ממש כי אז השלוקים גדולים יותר, אתה לוקח קצת יותר מדי בלי כוונה ואז אתה מרגיש לחץ.

הקיצר, אני והשרוול מתקשרים עכשיו טוב יותר :)

אני רק מקווה לסיים את שלב ההמנעות ממאמצים (צריך להמנע 6 שבועות לפי הוראות הרופא) ואז ארשם לחדר כושר.

יאללה, לעבודה.

raven2000

New member
רק דיברתי

הסנדוויץ' היחיד שהיה בשעה הזו היה סנדוויץ' עם חציל רומני.
אמרתי מה כבר יכול להיות? כהרגלי אכלתי חצי ממנו, אך אבוי, נתקפתי באותה הרגשה גרועה כמו שסיפרתי קודם.
פדיחה להקיא בעבודה...
לקחתי לי שעה הפסקה, הסתובבתי כמו סהרורי כשאני שומר על הושט ששום דבר לא יצא ממנה החוצה. הייתי קצת בשרותים ועכשיו חזרתי לעצמי.
אסור לאכול "שטויות" כשמרגישים טוב, למרות שמה אכלתי? חצי סנדוויץ עם חציל?
כנראה שאסור בשלב הזה. והפעם זה היה עם לחם לבן כי זה מה שהיה בקפיטריה, אז בכלל...
בפעם הבאה אני מביא מהבית וזהו (או שלוקח איזה סנדוויץ' שאני רוצה על הבוקר).

חנה101010

New member
סליחה על השאלה, אבל

אתה לא קצת רץ קדימה עם השלבים שלך?
כמה זמן אתה אחרי ניתוח?
אני חושבת שאתה קצת מעמיד את הקיבה הדנדשה שלך בנסיונות קשים מדי לגילה הצעיר. לאט לאט ובסבלנות עם דברים חדשים. עוד יותר לאט עם דברים תעשייתיים / מטוגנים / טובלים בשמן.
אמנם נדמה לך שזאת אותה קיבה של פעם, רק קטנה יותר, אבל זה ממש לא ככה. היא חדשה לגמרי, ואתה כבר הבנת נראה לי, שצריך ללמד אותה ללכת מחדש צעד צעד ובזהירות. ובכלל לא לחזור להרגלים של פעם. תפנק אותה באוכל איכותי, אמיתי, והיא תודה לך בהרגשה טובה ובמשקל שיעוף.
בהצלחה.

raven2000

New member
זה מה שאני עושה :)

הדברים שאני אוכל כמעט ולא טבולים בשום שמן. לדעתי אני אפילו אוכל מעט מדי. אני משתדל לאכול עוף טחון ובדר"כ אוכל יוגורטים ומרק.
היום בטעות קצת נסחפתי. מצד שני, זה הדבר היחיד (חוץ מקפה ובקבוק מים) שהכנסתי לפה.

ורשמתי את הכל בפוסט המקורי - אני שבועיים ויום אחרי הניתוח עם 15 ק"ג פחות.

חנה101010

New member
לא דיברתי על כמות

דיברתי על איכות ומה שאתה אוכל. זה נראה לי מוקדם מדי. אבל אני באמת לא קובעת. אני מקווה שאתה מתייעץ עם דיאטנית. לא התכוונתי לחפור.

raven2000

New member
אני מודה שעדיין לא יצא לי להתקשר

מסכים שזה מוקדם מדי. זה היה מעין דחף. הבעיה היא שאני לא יודע לגוון ולא יצא לי להתקשר. אני מקווה לסגור את הנקודה הזו מחר.

חנה101010

New member
צעד נבון

זהו שלב חשוב ביותר בתהליך. ההיכרות המחודשת וההדרגתית עם המאכלים. חשוב מאוד שיתבצע בליווי מקצועי. ליבי נתנה לך רעיונות גיוון, אם אתה צריך עוד, אני בטוחה שיוסיפו לך כאן החברים. שבועיים מניתוח - הכל כל כך טרי, פגיע ורגיש, שלא כדאי לשחק עם זה.
בהצלחה רבה.

ליבי3617

New member
זה עדיין לא השלב ללחם

לחם חי (וסנדוויץ' או חצי סנדוויץ') באים בשלב מאוחר יותר.
קודם כל פתית עם ממרח, ביצה מקושקשת עם גבינה, ירקות מאודים, קציצה עם רוטב - זה מה שצריך לאכול כרגע.
ברגע שאתה אוכל לחם אתה תוקע את עצמך להרבה זמן ולא מסוגל לאכול עוד ארוחות כמו שצריך.

למעלה