קצת עזרה בבקשה...

קצת עזרה בבקשה...

יש לי דליפה באקווריום. האקווריום עטוף בסיליקון מבפנים,והסיליקון נקרע באזור הפינתי של האקווריום,יש מים בקרקעית שאי אפשר לנקות(יש 2 שכבות,זה בין הראונה לשניה בקרקעית)מה צריך לעשות?אשמח אם תפרטו לי שלב שלב! תודה מראש!
 

m70

New member
תרוקני את המים מתחת לגובה

הדליפה,תחכי שיתיבש,ובינתיים תקני סיליקון מתאים לאקוריום[שלא יהיה רעיל לדגים-זה צריך להיות רשום עליו].
 

aqualogic

New member
רעילות הסיליקון

משה שלום, סיליקון רגיל מפריש מעט חומצת חומץ בתהליך המיצוק (פולימריזציה)שלו, משום שהמים שלנו מיוצבים (BUFFERED) מאוד (מכילים הרבה קלציום), כשעושים תיקון קטן וממתינים 12 שעות, אח"כ שוטפים מעט את האקווריום כמויות החומצה שמופרשות כל כך קטנות שהן לא ישפיעו על ה pH באקווריום כי התנד יספג בקלציום שבמים. לעומת זאת סיליקון ללא הפרשות הוא סיליקון נאטרלי וככזה הוא יקר ובלתי זמין כמו כן חוזק ההדבקה שלו הוא רק כמחצית מזה של החומצי וגם זמן המיצוק שלו כפול אז חבל לטרוח. מה שמאוד כדאי להקפיד בשרוכשים סיליקון לתיקון שזה אינו סיליקון המכיל חומרים מונעי עובש - כי זה באמת רעיל לדגים. בהצלחה, ארנון.
 

aqualogic

New member
סיליקון זה בעיה

שליירית, יש שתי אפשרויות לתקן, בכל מקרה האקווריום חייב להיות יבש לחלוטין כי סיליקון לא נדבק למשטח רטוב. אז אין ברירה רק לשטוף את האקווריום טוב, להפוך אותו לייבוש (או לייבש עם פן). הכי טוב לפרק עם סכין יפנית את התחתית מהדפנות, לנקות את שאריות הסיליקון ולהדביק מחדש. לחכות לפחות 48 שעות לפני שממלאים מים מחדש. אפשר לנסות לכסות את אזור הדליפה בשכבה עבה של סיליקון ואז לחכות 12 שעות לפני שממלאים מים.
 
תודה רבה לכם!עוד משהו..

הפליפה היא מלמטה,(האקווריום מרובע,אז איפה שהמשטח,בדפנות..)שם הסיליקון שאטם בהתחלה ירד,רוקנתי כבר את כל המים,והאקוריום בייבוש,ניקיתי אבנית עם חומץ,והקרקעית לא ממש יכולה להתייבש(נראה לי)ואבא שלי מתעקש לחכות עד שזה יתיבש!יש דרך ליבש אותה מהר?או שלא צריך ליבש?צריך להתחשב בדג המסכן שלי שהוא חי כרגע לבדו בקופסה! אני אודה לכם מאוד אם תעזרו לי!
 
תודה!אז אני צריכה לקנות סיליקון

שהוא מיוחד לא רעיל לדגים? ולא הבנתי בדיוק,(היה קצת בלאגן..)כמה זמן אני צריכה לחכות אם אני שמה סיליקון מיוחד? תודה רבה לך!
 
למעלה