קצת עזרה והבנה...

ציפי25

New member
קצת עזרה והבנה...

אני בת 19.5 כרגע במהלך שירות לאומי וז"א שאינני גרה בבית (זה תחליף לשירות צבאי למיש לא מכיר..) אני צריכה קצת עזרה (נראה לי מאנשים קצת יותר מקצועים אולי מנהלי הפורום או אם יש פה עובדים סוציאילים שמסתובבים כאן...) אמי עזבה את הבית לפני שנתיים בערב אחד- עד היום אף אחד לא יודע מה היה (ז"א המצב לא היה טוב אף פעם בבית... אבל לא היה נראה סיבה מיוחדת ) במהלך התקופה שבה היא לא הייתה בבית (כשנה- אני תושבת הצפון והיא עזבה בקיץ לפני שנתיים וחזרה אלינו במלחמה...) היא באה כל הזמן לקחת דברים מהבית אחל מדברים ששיכים לה (בגדים וכו') ועד דברים ששיכים לבית (ארונות, כלי מטבח, סירים וכאלו..) במהלך התקופה שהיא לא הייתה בבית היא גם הטרידה את אחיותי בבתי הספר שלהם בהגעה לשם באמצע יום לימודים וקריאה לבנות לשיחה החוצה "כי היא לא יכולה לפגוש אותם בבית כלשונה"... בעיקר במהלך סוף השנה (משהו כמו החודשים האחרונים של שנה שעברה) היא ניסתה לתת תנאים לחזרתה הביתה- אני אחזור אם יהיה מנקה 3 פעמים בשבוע, אני אחזור אם יהיה ארוחת צהרים בזמן, אני אחזור אם... כאן המקום לציין שאומנם מחלקת הרווחה הייתה מעורבת בכל חוסר המצאותה בבית אבל המצב בזמנו היה טוב!!! הבית היה רגוע, היה קצת עזרה של אנשים מבחוץ (בנות שירות שנכנסו פעם ביום לעזור בש.ב) וגם הילדים יחסית גדולים (בזמנו 6, 10, 14, 16 ואני ואחותי התאומה בנות 18.) המצב היה באמת טוב וגם הילדים הקטנים למרות שרצו בחזרתה טענו שהמצב יותר טוב שהיא לא בבית (הבעיה הייתה שיא הגיעה לבתי ספר עם גלידות/ קרמבוים, משחקים חדשים וכך קנתה את הקטנים...) במהלך המלחמה כמו דבר ברור ומובן היא הצטרפה חזרה אל הבית (בזמנו אל הבריחה מהבית...) ואח"כ חזרה כאילו כלום. כיום אנחנו ממש מתחננות שהיא תעזוב את הבית- המצב ממש בלתי נסבל. היא מכה אותנו (הבנות הגדולות) וגם את הילדים הקטנים מכות רציניות ממש (לא מכה פה, מכה שם אלא משיכות בשיער, מכות עם חגורה, נשיכות, זריקה על קיר וכל הדברים המזעזעים ששמעתם ולא שמעתם...) והדברים הללו קוראים בלא כל סיבה מוצדקת (בית לא מסודר וכאלה דברים..) אנחנו ממש במצב לא טוב!! היא מתעללת בילדים חסרי ישע כל פניה למחלקת הרווחה שלנו אמנם נשמע ומתקבלת אבל אם לא יכולים לקחת אותי בתור אדם אובקטיבי (לצערי אני היחידה שלא מפחדת לדווח..) ולכן כל סיפור שאני מספרת שואלים את אמא שלי אם הוא נכון (פשוט במחלקת הרווחה מצאו מי הבנ"א האובקטיבי...) וכך אמי מקבלת לגיטמציה להמשיך במעשיה כי בכ"מ היא יכולה לשקר ויאמינו לה כך שע"י מחלקת הרווחה לא נעשה דבר לטוב... גם שמחלקת הרווחה כבר כן מגיעה לשיחות בבית העו"ס פשוט מודיע בבוקר או שעה קודם נגיד שהיא באה כך שלאמי יש שעה להבטיח ארטיקים, גלידות, משחקים, טיול לחרמון ועוד ועוד כדי שהילדים יגידו מה שאמי רוצה לשמוע (את הפרט הזה אחותי סיפרה לי...) כל נסיונתי לשכנע את הילדים להגיד את האמת נתקע במבוי סתום כי אם מבטחים ולא יכולים לעמוד בהבטחות... אין לי למי לפנות. עכשיו היא גם מנסה להוציא לי צו הרחקה מהבית כי אני מסיתה את הילדים נגדה. בנסיון העבר לפנות למשטרה אם בקשו ממני הוכחות וגם אח"כ שהבאתי להם צילומים אם טענו שהצילומים צלמו שלא בהסכמתה ולכן אם אינם קבילים בבית משפט (מי המציא ת'חוק המטומטם הזה???) ולכן אני לא יכולה לטבוע אותה!! מה שכן היא יוכלה להוציא לי צו הרחקה כי זה הבית שלה ואני כבר לא קטינה את המשטרה אל מענין שכך לא יהיה מי שיגן על האחים שלי!!! בבקשה תציאו רעיונות כל הצעה תתקבל בברכה מה עושים???

ציפי25

New member
לא סליחה ולא כלום התכוונתי לכתוב ושכחתי...

אבי לא משתף איתנו פעולה כלל הוא עוד חושב שיש איזשהוא סיכוי להחזיר את אמי לחיים תקינים. הוא חושב שאם הוא יתייחס אליה יפה אז הכל יהיה בסדר. זה קצת יותר מסובך כי היא כבר שנים רוצה גט ובאותה נשימה רוצה את הילדים אליה והיא גם קיבלה מכתב מעו"ס במחלקת הרווחה שמאשר שהיא כשירה ויכולה להחזיק את הילדים. ששאלנו את העו"ס שנתנה לה את האישור איך היא הרשתה לעצמה לעשות זאת היא ענתה שבלי הילדים לאמי לא יהיה חייבים (אין ספק פשוט לא יהיה לה במי להתעלל) ולכן כדי להשאיר אותה בחיים (כביכול) היא חשובת שהילדים צריכים להיות בחזקתה... אבא שלי בעקרון מתנגד לתת לה גט כי הוא חושב שהם יכולים לחזור לחיות חיים תקינים וכהוא רוצה חזקה על הילדים. יותר מזה שפניתי למשטרה אז אבי הודיע שהוא יעיד נגדי שכל הדברים שאני אומר הם שיקרים. ובקיצר אם זה לא היה ברור עד לכאן לא ממנו תבוא הישועה.

secret10

New member
אולי ללכת למשטרה על אלימות פיזית?

ההוכחה החותכת שלך אלו הסימנים של המכות.

ציפי25

New member
כפי שציינתי ניסתי!

במשטרה דרשו ממני תמונות של אלימות וחתימה שלה שהיא מסכימה שהתמונות יצלמו בלי זה הם לא יכולים להוכיח את דברי (ובלי ההסכמה שלה לצילום התמונות אני לא יכולה להשתמש בזה בתור עדות...)

הדסו^ש

New member
יכול להיות שהאחים שלך צריכים להגיע בעצמם

למשטרה, ביחד איתך, כשאת מבקשת להגיש את התלונה נגדה. בסך הכול אני מבינה שהאחים שלך (פרט לקטן ביותר אולי) הם כבר ילדים גדולים יחסית ואם הם יודעים כבר לומר שטוב להם יותר בבית בלי אמא שלך, אולי כדאי שיאמרו זאת בעצמם במשטרה לחוקר הנוער או לעובדת סוציאלית.

mr_lonely

New member
מה עם המועצה לשלום הילד ? עו"ס של בתי הספר ?

אני לא רואה שמהאב תבוא ישועה בשלב זה....

למעלה