קצת עזרה עם נחש גופר

קצת עזרה עם נחש גופר

שלום, כפי שאני מבין יש לי נחש גופר, שזה לא אומר לי הרבה כי אני חדש. הנחש באורך של חצי מטר בערך, אולי טיפה פחות, הבחורה(כפי שהבעלים הקודם אמר) ממש בישנית. ברגע שקיבלתי אותה, היא הייתה דבוקה לידיים והיה ממש כיף איתה, אחרי שלוש ימים היא החליטה שהיא לא רוצה לידיים והתחילה להתנהג רע על ידיים, אז שמתי אותה בטרריום, גם הבאתי לה לאכול עכברון, מאז היא לא רצתה לצאת בצורה קיצונית, עכשיו חלק מזה כנראה היה גם העובדה שהנחש החליף אור לפני יומיים(אך אני עדיין לא מבין למה איזה שבועיים הוא לא הלך לידיים). אני פשוט לא יודע להתנהג עם נחשים, ואני לא יודע אם אני יכול לקחת אותה לידיים או לא, ואיך לעשות את זה מבלי להלחיץ אותה. אני גם רוצה להוציא אותה ע"מ לנקות לה ת'טרריום אך בלי להתידד איתה זה בלתי אפשרי, יש מצב שהיא שכחה מגע של אנשים? אם אפשר אז גם תנו לי ת'דרוך קצרצר, איך לטפל בה כי אני חדש בזה וממש צריך עזרה. השאלה האחרונה, הטרריום נראה קטן על הנחש ודי משעמם, כמה עולים טרריומים מתאימים(נחש גופר) ומאיפה שווה להביא, אני מב"ש. תודה לכולם! אורי

tesnake

New member
בזריזות

התנשלות הנחש( החלפת העור) לא גורמת לו להיות יותר תוקפני או פחות. "להתיידד" איתה משמע להרגיל אותה לנוכחות ולריח שלך, לגרום לה לא לפרש את זה כאיום, זה לוקח זמן... יותר מחודש חודשיים לפעמים. בקשר לטמפרמנט: אף פעם אל תפחד להרים את הנחש! זה גופר בייבי הנשיכה שלו כמעט לא מורגשת, הוא 99% מהפעמים רק "עושה את עצמוו" נושך ורק מכה עם הראש ונושף כלפי האיום( שהוא מבחינתו, היד שלך). השיטה הטובה ביותר היא פשוט להרים אותו מייד ללא חשש לתת לו לזחול על הידיים ( בלי לאחוז בו כאילו הוא חבל שמםפסים עליו) בחופשיות כשאתה רק נותן לו תמיכה, פעמיים בשבוע למשך חודשיים שלושה כאלה ואני מבטיח לך שהוא ינשוף הרבה פחות. לא לפחד, ו תזכור גם לתת לו מנוחה של כמה ימים אחרי האוכל! טרריומים אתה יכול לבדוק אולי יש להם בקניון לחיות (גם אני מב"ש) . בכול מקרה אני יודע שלי "בית החיות" בכפר הנגידיש חנות מפעל לייצור טרריומים וזה יחסית זול שם. יכול להיות שלמישהו אחר יהיו רעיונות יותר טובים זהו בי.

שאלה נוספת

יש סיכוי שתסביר לי שלב שלב איך מרגילים אותה, כי נראה כאילו היא נלחצת כשאני מכניס את היד לטרריום(כמו שאמרת). הבעיה הנוספת, היא כל הזמן מנסה לעלות לחלק העליון של הטרריום ולרוב נופלת, מה אפשר לשים לה ע"מ שתוכל לעלות עם זה. איפה אפשר לקנות גוף חימום שהוא לא סלע?

tesnake

New member
צריך לעוף לשיעור אבל בגדול

פשוט תכניס את היד בלי לפחד תרים את הנחש ממרכז גופו תניח את היד השניה לתמיכה כשהו ימשיך לזחול לך מיד ליד ופשוט ירגע תוך כמה דקות כשיבין שאתה לא איום. שוב , לא לפחד מהנשיפות זה סתם רוח וצילצולים. טוב? הנחש לא ארסי ביס ממנו (וזה באמת נדיר) לא כואב יש לי נסיון עם הסוג הזה. אני מפנה אותך ברשותך למעלה, בחלק העליון של דף הפורום יש רובריקה של " שאלות נפוצות" כנס לשם ל" בחירת הנחשהראשון שלי" או משהו כזה... יש שם כתבות נורא מעניינות שחובה עליך לקרוא לפני קניית הנחש. אחרי שתעיין בכתבות האלה בעיון ויו לך עוד שאלות הפורום ישמח לענות ביי בהצלחה!

עוד שאלה :)

איפה זה "בית החיות" שבכפר הנגידיש..? קניון לחיות לא מוכרים טרריומים, ויש רק בעיר העתיקה, בחנות המזעזעת שבה מתעללים בבע"ח, באמצע המידרחוב. אבל אני לא מוכן להוציא שם שקל!

tesnake

New member
התכונתי ש-

"בכפר הנגיד -יש חנות מפעל..." חיברתי בין נגיד ל"יש" כי אני ממהר קצת . בכל מקרה אני לא יודע מי אתה אבל אני כבר מחבב אותך, החנות הזו נוראית!!! לא נכנסתי אליה שנים ותמיד שומע על מקרי התעללות. פעם ניסיתי לקנות ממנו כרכן תירס של25 ס"מ שלד חי, סמרטוט, מיובש שמוציא חצי לשון. מתוך רחמים רציתי לקנות אותו למרות שידעתי שרוב הסיכויים שהוא לא היה שורד למרות הטיפולים. בעל הבית לעומת זאת ניסה לימכור לי ב250 ש"ח את אח שלו שמת ימים קודם (המרה התפוצצה לו כבר) והוא יעשה לי את שניהם ב400 . או שניהם או כלום...בכדי לא לעשות עברה פלילית יצאתי משם מהר ולא חזרתי. אני אשלח לך את הפרטים של כפר הנגיד במסרים כי כאן אסור.

למעלה