קצת עזרה

• פותח הנושא weddi
  • פורסם בתאריך

weddi

New member
קצת עזרה

אני ואשתי גמרנו למלא את הטפסים להגירה, ועקבנו לפי הצ'ק ליסט של באפלוץ אם הבנתי נכון כשאני מגיש בבאפלו, אני צריך להגיש להם את כל הטפסים מראש??? אוניברסיטה , עבודה, מבחן שפה??? עד כמה שהבנתי בפורום ,אני שולח רק את הטפסים ואחרי פרק זמן מסויים, הם שולחים לי מכתב לשלוח להם את כל הטפסים, במיוחד התוצאות של המבחן באנגלית. האם זה המצב או הבנתי לא נכון את הצ'ק ליסט של באפלו?

אתה בטוח שכדאי לך להגיש בבאפאלו?

אם יש לך הצעת עבודה, עדיף להגיש בתל אביב. אם אין הצעת עבודה ואתה זכאי להגיש בבאפאלו אז מגישים תיק מלא מושלם מההתחלה. בתיק צריכים להיות כל הטפסים (טופס בקשה רגיל לא מפושט), נספח1 , נספח 3, רקע משפחתי, לפי הצ'ק ליסט של באפאלו, למבקש הראשי ולכל המבוגרים במשפחה. צק בנקאי על האגרה, מסמכי מעמד אישי, מסמכי השכלה, מסמך המאשר תושבות זמנית של מעל שנה בקנדה או בארה"ב המהווה זכאות להגיש בבאפאלו, תוצאות בחינת IELTS או הוכחה קבילה אחרת, ומכתבי מעסיקים, 6 תמונות לכל אדם, וכל שאר המסמכים התומכים ב 67 הנקודות. בערך בעוד 18 עד 20 חודש, אם התיק תקין, תקבל מכתב שבו תתבקש להגיש תעודות יושר מכל המקומות שבהם שהית מעל 6 חודשים, וללכת לבדיקה של הרופא. במיקרים נדירים תצטרך להגיע לראיון. אם אין לך ויזה אמריקאית תקיפה, אתה בבעייה קשה.

weddi

New member
העניין הוא כזה

אני גר בקנדה, האם בשביל להגיש בת"א אני צריך להגיע לשגרירות באופן אישי או אפשר לשלוח לשם הכל? עד כמה שהבנתי בת"א לוקח התהליך לוקח מעל שנתיים. זה תהליך ארוך מאד. חוצמזה , אשתי גרמניה, אם אני מגיש בת"א, תהיה בעיה עם זה?

אם אתה המגיש הראשי, ויש לך הצעת עבודה

בעלת אופי קבוע, העיבוד בתל אביב הוא מיידי, לא מחכים יותר משבועיים שלושה לבדיקות הרפואיות. בבאפאלו מחכים יותר מ 19 חודש. מגישים את הכל בדואר, אין צורך להגיע לתל אביב. אשתך היא חלק מהבקשה שלך, ואין בעיה להגיש בתל אביב. צריך כמובן לתרגם את תעודת הנישואין הרשמית שלכם אם אינה באנגלית לאנגלית אצל נוטריון, אבל זו הבעיה היחידה. אם אשתך המגישה הראשית שלה יש את הצעת העבודה המוסדרת והקבועה, כדאי לכם כניראה להגיש תיק מלא בברלין.

weddi

New member
עוד תהייה

אני בכלל יכול להגיש את הבקשה בת"א כשאני גר בקנדה על ויזת עבודה? כי אני זוכר שקראתי באיזשהו מקום שאם אני גר בקנדה על ויזה כלשהי, אני חייב להגיש את הבקשה בבאפלו, אבל אני לא בטוח בזה. ואני מצטער שאני שוב מציק לך עם השאלה הזו כמו בעבר... אבל מה נחשבת כהצעת עבודה? אני חי בקנדה ועובד בקנדה כרגע על חוזה לשנתיים, האם זו נחשבת הצעת עבודה מבחינתם וזה יעניק לי עיבוד מיידי?

יש הבדל בין חייב לרשאי

אתה רשאי להגיש בבאפאלו, אבל לא חייב, אתה רשאי ויותר כדאי לך בתל אביב, כי העיבוד שם לוקח כמה שבועות, והעיבוד בבאפאלו לוקח 19 חודש, ואתה רוצה שהזמן ייספר במלאו לאזרחות.... אבל יש תנאי: כדי שתקבל בתל אביב עיבוד מיידי, המעסיק הנוכחי (או בתנאים מסויימים מעסיק אחר) צריך לתת לך מכתב שאומר, שאם תקבל PR הוא ישמח להעסיק אותך במשרה שאינה זמנית, ואינה עונתית לתקופה שאינה מוגדרת בזמן. (למעשה עבודה קבועה, הרי אין בקנדה "קביעות" במשמעותה הישראלית ההסתדרותית). למרבית המעסיקים אין בעיה לתת את המכתב כי אם אתה עובד טוב, הם יפסידו אותך בלי מכתב כזה כי אי אפשר להאריך רישיון עבודה ליותר מ 3 שנים. אם אתה לא יכול לקבל מכתב כזה תוך חצי שנה עד שנה, עדיף לך לחכות באמת את התור של ה 19 חודש בבאפאלו.

weddi

New member
הנתונים האלה מאד מעודדים

רק עניין אחד, ושוב כבר דנו בזה בעבר, אבל לא ממש הבנתי את התשובה, אז אני מתנצל מראש שאני חוזר על זה. אני כרגע עובד על חוזה לשנתיים, כשלמעסיק יש אפשרות בסוף השנתיים להאריך לי את החוזה או להעסיק אותי למשרה מלאה כעובד חברה מן המניין. לדעתי המכתב היחיד שהם יכולים לתת לי זה שאם אני מקבל את ה -PR זה להמשיך להעסיק אותי לפחות עד סוף השנתיים של החוזה. מעבר לכך הם לא יוכלו להתחייב. האם מכתב כזה נחשב או יתפוס בת"א בתור הצעת עבודה ויקל עלי את התהליך?

לא. הם צריכים לתת מכתב בלשון ברורה

שהם מרוצים מעבודתך ושבכוונתם אם תקבל PR להעסיקך במשרה בעלת אופי קבוע. מכתב כוונות כזה כזה לא מחייב אותם לכלום אבל אם החברה הזו היא כמו חברה ישראלית גדולה מסויימת שלא אנקוב בשמה, ומשחקת משחקים עם העובדים שלה יש לך בעיה, ואולי עדיף שתגיש בבאפאלו ותחכה. הם יודעים שלמכתב הזה אין משמעות חוקית כי מותר לפטר עובד גם אם הוא עובד "קבוע", אבל מעדיפים להשאיר את העובדים כבולים לרישיון עבודה מוגבל ומגביל. זו לא התנהגות ראויה לעובדים.

alena176

New member
גם לי יש שאלה

אם אני הגשתי בקשה בתל-אביב במאי 2006 ולבעלי יש הצעת עבודה בקנדה אבל לא במקצוע ישיר שלו (כי הוא צריך לעשות ראשיון חשמלאי) אלא בתחום קרוב (או לא כל כך קרוב) האים זה יכול לזרז תהליך קבלת בדיקות רפואיות?

אני מניח ש מאי 2006 יקבלו בקרוב, ברגע שיתקבלו

מכסות ולא יאוחר מנובמבר הקרוב, אבל בהחלט שווה לנסות הרי לבקש AEO לא עולה למעסיק גרוש. אם תקבלו טוב, ואם לא לא מזיק. אם הצעת העבודה ראויה גם לרישיון עבודה, ואפשר לארגן לה LMO, תוכלו לעבור לקנדה מייד בלי לחכות לבדיקות הרפואיות. גם זו דרך. אבל LMO קצת יותר קשה לקבל.

למעלה