קצת עזרה...

DakaBoaz

New member
קצת עזרה...

קשה... כל-כך הרבה אנשים מעוניינים ללמוד עוד ועוד על טנטרה. יש לי מעט זמן והרבה לעשות... מה גם שאני בקושי תלמיד (למרות שאני מנחה סדנאות ומעביר מפגשים אישיים... עוד מידע ב- www.2be.co.il ). והנה, אני ממש רוצה לקבוע תאריכים לסדנאות, אבל בין יום העצמאות, פסטיבלים למיניהם, אירועים משפחתיים, מבחנים ועבודה רגילה (כן, אני גם סטודנט בנוסף לכל) עולות שתי שאלות גדולות: 1) מתי?! 2) מה אורך הסדנה? אז חשבתי לארגן סדנאות יום... מצד שני, זה נראה לי מעט... ואם זה מעט זמן, אז נשאלת השאלה: "על מה מוותרים?" אז חשוב לי לדעת, לשמוע מכם, מה חשוב לכם בסדנה? מה הכי לחוץ לכם לדעת? מה הכי הייתם מעוניינים ללמוד? המון תודה, ובאהבה רבה, בועז.

למה???

New member
בתקווה שזה יעזור..-

אהבתי את ההשתתפות הזאת בעשיה. השתתפות של חלקים "אחרים". את העשיה עצמה, עשיה שלא יכולה להעשות דרך החשיבה. פשוט אין קשר בינה לבין החשיבה... התחברתי למקומות בי שאני לא מכירה, פתאום לעבוד מתוך מקומות אחרים. זה פתח המון! העשיה הזאת פתחה את עצמי בפני עצמי... גילתה לי מה זה לא לחשוב על מה שאני עושה. וזה שווה! זה שווה המון...! אני לא זוכרת מה העברת בסדנאות(אני לא זוכרת כי לא הייתי במקום הזה, הייתי בעשיה, נכנסתי לחוויה ומשם קיבלתי המון.)... כך שאני לא יכולה להגיד לך "כשעשינו את התרגיל X הרגשתי שזה תורם/לא תורם לי. אז תוותר על התרגיל הזה". אז לכוון אנשים לעשיה, ל"טוטאליות" (ואני מרשה לעצמי להניח שעל זה אתה לא תוותר
) ומשם להניח להם לבטאות את החלקים שלהם... על זה לא הייתי מוותרת.

DakaBoaz

New member
תודה, ועדין אשמח לעזרה נוספת.

אז דבר ראשון, תודה. על טוטאליות אין וויתורים, גם לא על עניין החוויה. מאוד חשוב לי להבהיר שטנטרה היא דרך של חוויה. באותו עניין, קשה לי להודות לך מספיק על רעיון שרשור התרגילים. תבורכי
אני גם לא ממש מחפש תרגילים מסוימים - תרגילים יש. יותר נושאים כללים: * עבודה על גבולות * קבלה עצמית / קבלה של האחר (אי-שפיטה) * נוכחות ברגע * יצירת אינטימיות עם בן/ת זוג ועם עצמנו * שחרור ציפיות * ללמוד לבקש ולקבל. .... יש עוד מליון נושאים, אבל אני מנסה להבין... איפה הכי כדאי להתחיל? זה לא באמת משנה, כל הדרכים מובילות פנימה, ולכן השאלה מופנית לקהל - על מה את הכי היית רוצה לעבוד?

למה???

New member
לא כ"כ הבנתי- (+תשובה)

כתבת: "אני גם לא ממש מחפש תרגילים מסוימים - תרגילים יש. יותר נושאים כללים: * עבודה על גבולות * קבלה עצמית / קבלה של האחר (אי-שפיטה) * נוכחות ברגע * יצירת אינטימיות עם בן/ת זוג ועם עצמנו * שחרור ציפיות * ללמוד לבקש ולקבל. .... יש עוד מליון נושאים, אבל אני מנסה להבין..." מה שכתבת פה קשור לשרשור של התרגילים? (הייתי מעדיפה שתגיב לשרשור מסוים בשרשור עצמו ולא בשרשור אחר- כי זה מבלבל... אותי לפחות.) או שזה קשור לשאלה שלך בנוגע לעבודה עם אנשים אחרים בסדנאות? לגביי מה הייתי מעדיפה- בהתחלה חשבתי שאני מעדיפה את כולם- אין לי העדפה מסוימת... אבל אז גיליתי שלמשל "עבודה עם גבולות" זה נוח לתרגל בסדנא כי זה מרגיש יותר כמו מקום בטוח... זה מין הכנה נורא טובה לעולם עצמו ל"לשים גבולות לאנשים אמיתיים". ולמשל: "יצירת אינטימיות עם אדם אחר"- קצת מרגיש לי פחות נוח ליצור אינטימיות עם אדם אחר שאני לא מכירה מול 20 אנשים... אבל זה לא ממש מדויק... כי כשהאנשים האחרים גם הם עסוקים בשלהם... בקיצור, מצד אחד זה נשמע נפלא, מצד שני פחות... ולגבי כל השאר- הכל נשמע "יאמי" בערך באותה מידה.

DakaBoaz

New member
יאמי... ../images/Emo13.gif

הייתה לי מורה לטנטרה שהייתה אומרת "יאמי"
אז תודה. מה שכתבתי בקשר ל"תרגילים יש", נוגע לשאלה על התכנים לסדנאות הבאות... אמר יונתן גפן "אני נותן לזה לקרות"... אולי פשוט לשחרר, לתת מן שם כללי שלא אומר כלום כמו "מבוא לטנטרה" ופשוט ללכת עם הרגע... בכל מקרה, תודה על התגובות
אוהב, בועז.

מדיטציות..טכניקות...

אני חושב שאחד הדברים החשובים שכדאי שאנשים יצאו איתם מלבד הידע התאורטי , הם הטכניקות של הטנטרה, חשוב מאוד היישום לדוגמא, טכניקות למתן תשומת לב, התבוננות בנשימה ועוד טכניקות כאלו שהדגש הוא שימוש ביום יום תוך כדי דברים אחרים. תירגול יחדיו של המדיטציות השונות...

DakaBoaz

New member
בהחלט (ועדין מעוניין בעוד דעות)

אני מסכים איתך לחלוטין. צריך תמיד לזכור שטנטרה זו דרך של חוויה, גילויי ויצירה. כל-כך קל לפעמים פשוט לתת תשובה... אבל זה נשאר כל-כך מעט זמן. אז חוויה, תרגול ובעצם, משהו שמסתתר שם, אבל מאוד חשוב - שיעורי בית
תודה, בועז.

למעלה