קצת עידוד לקראת הכנס...

• פותח הנושא daud
  • פורסם בתאריך

daud

New member
קצת עידוד לקראת הכנס...

אני מתקין עכשיו גירסת מפתחים חדשה של open ofice מדובר בתוכנה שטרם יצאה ואמורה לעשות את כל מה שאופיס עושה רק בחינם!!! הדבר מתאפשר ע"י עבודת מתנדבים!!! בקיצור בקרוב כל מי שלא "גונב תוכנות" יוכל לבחור או לשלם 2500ש"ח ולקנות את חבילת אופיס של מיקרוסופט או להתקין בחינם תוכנה טובה לא פחות!!! ושוב הכל בזכות עבודתה של מתנדבים שמקדישים מזמנם הפנוי המועט (רובם עובדי הייטק עסוקים) לצורך פיתוח כלי שישמש את כולם מבלי לחשוב על רווח או טובה אישית. בקיצור לכולנו חומר למחשבה. לקבל בחינם את

dodo281

New member
סוני - למה צריך עידוד לקראת הכנס../images/Emo35.gif

הכנס - מאז היותו - היה מקור עידוד ושימחה בפני עצמו - וכך יהייה גם הפעם - מפגש חברים חמים ונעים, ומקור ידע מעניין. אז - שנית - ?!?! - למה - לדעתך האישית - מישהו מן החברים זקוק לעידוד לקראת משהו טוב = הכנס
אה, אולי הבנתי ..... כלומר - בתשובה - תסביר לי שלא הבנתי את דברייך...?!

my last sony0

New member
מה הקשר בין הכותרת לתוכנה?../images/Emo41.gif

מה ענין שמיטה להר סיני ובקשר לגניבת תוכנות מוטב שתחריש

mira ker

New member
דאוד, כל הכבוד לך ולחברים שלך

באמת הגיע הזמן שמיקרוסופט תפסיק להיות מונופול. לי יש תוכנת אנטי וירוס חמודה בחינם. ואני כל הזמן מעדכנת אותה. אני מרוצה. היא כבר תפשה לי וירוס אחד. ולמה שבאמת לא תהיה אפשרות ל"אופיס" חינם. כל הכבוד, באמת. בייחוד אנחנו הגולשים הרגילים, שלא צריכים את כל היישומים שאנחנו לא משתמשים בהם בכלל. יהיה טוף מאוד מירה

my last sony0

New member
יש כבר המון תוכנות תואמות לאופיס../images/Emo41.gif

וליתר התוכנות. אין פה שום חידוש וזה הכל קישקוש בלבוש של סוני שיכול למכור את המעשיות שלו למי שלא מבין בזה. ודרך אגב : הגיע הזמן שתפסיקי ללקק לו. פשוט לא מכבד אותך.

daud

New member
ה"חופשה" (חרוז עם תוכנה) היא העתיד.

אז עולם התוכנוךת החופשיות הוא העתיד!!! לפחות ככה אני מקווה מדובר בתפיסה חברתית ומסחרית שונה. ע"פ תפיסה זו מתכנת צריך להתפרנס אבל לא להיות עשיר מאוד (נניח כמו ביל גייטס) והתוכנות צריכות להיות "פתוחות" ז"א בעלות קרנל (ליבת תוכנה) גלויה וניתנת לשינוי!!! ז"א שכל מי שרוצה יכול להתאים אותה לצרכיו ו לתת לאנשים אחרים להנות מהפיתוחים שלו!!! זו התפיסה שעומדת לדוגמה מאחורי מערכת ההפעלה "לינוקס", שאני מקווה שבתוך כמה שנים תהפוך למערכת ההפעלה המובילה בעולם מבחינה מספרית (מבחינת איכות היא כבר כזו מהיום שיצאה הגירסה הראשונה שלה
) כבר זמן רב שלינוקס מובילה בתחום ה"שרתים" ומשעשע אבל עד לא מזמן אפילו השרתים של hotmail ששיכת למייקרוסופט עבדו עם לינוקס. (הם הפכו לאיטיים מאז שהם עברו לחלונות 2000). בקרוב תהיה מערכת לינוקס בעברית וגם מערכת אופיס בעברית מה שיפתור בעיות רבות!!! לדוגמא אז אם אני בונה מחשב אני אוכל לתת אותו לצדקה לכל מי שאני רוצה עם מערכת הפעלה מותקנת עליו!!! היום כדי להתקין את המחשבים של אס"ף הייתי צריך לגייס מחבר מערכת חלונות ישנה וחוקית שהוא לא משתמש בה. ו מה יקרה אם פתאום יתרמו עוד 10 מחשבים לאס"ף מהיכן אני אוכל למצוא 10 מערכות הפעלה ??? בקיצור נכון להיום אם מישהוא רוצה מחשב שיש בו רק מערכת הפעלה חוקית ואופיס אז עליו להוציא כ500 ש"ח למערכת ההפעלה ועוד כ2500 ש"ח לאופיס!!! 3000 ש"ח וזה בזמן שהיום מחשב חדש ומעולה עולה כ1600 ש"ח ו בדיוק כפי שציינתי אין סיבה שילד שלומד בבית הספר וההורים קונים לו מחשב יהיה צריך לשלם כפי 2 ממחיר החומרה למונופול!!! ככה נוצר הפער הדיגיטאלי ו לכן המון אנשים ישריעם שלא יחשבו אפילו על לגנוב גונבים תוכנות!!! ו חבל כי מערכת מבוססת לינוקס או free bsd כמו שלי יש בבית עולה בדיוק כלום!!! ו אותו דבר open ofice
בקיצור מירה בקרוב אצלך
(ומצטער על האורך אני לא מאשים את מי שלא הגיע לסוף)

dodo281

New member
הי סוני - כמובן - שתכנות חופשיות

שימושיות וחוקיות הן דבר שכל אחד יברך עליו . אני מניחה שתכנות כאלו גם יאיצו פיתוח תוכנות מיוחדות - נוחות וטובות הרבה יותר - למגזרים הכלכליים/עסקיים - שיהיו מוכנים לשלם עבורן, ולהרוויח מתרומתן הכלכלית, ויהייה מי שיתעשר מפיתוחן, ואין לי כל דבר נגד היוזם -מפתח- מתעשר ......אדרבה - שיפתחו, יתעשרו - ויגרמו להחדרה לשוק של דברים - שטובים לשימוש הכלל - שגוררים אחריהם - בסופו של דבר - גם נגישות לדברים אלו - בחינם - גם לקהל הרחב - כמו בעניין התוכנות החופשיות. בסה"כ - אלו לא היו עומדות היום לרשות הציבור - אלמלא פותחו תחילה - ע"י אותם אנשים מוכשרים- שהתעשרו מהן ...... ובאשר לדילמה - מה יקרה אם מישהו יתרום לאס"ף - 10 מחשבים..... ומניין תשיג להם תוכנות הפעלה וכד'...... אתה - תשיג, אס"ף תיפתח כיתת מחשבים, ותהפוך לעסק כלכלי
הבעייה האמיתית היא שאם ייתרמו מחשבים חדשים - בוודאי יתרמו עם כל הנדרש - ונראה לי שלא לאס"ף - ואם ייתרנמו ישנים - לא כ"כ סביר לפתוח כיתת מחשבים.....

mira ker

New member
דאוד, קראתי על מה שאתה כותב באחד

המוספים של העיתונים על כך שיהיו המון תוכנות חשובות בחינם. וכל אחד שיודע לתכנת יוכל לתרום לפיתוח שלה כמו שעושים בלינוקס. אני מקווה שבחנויות יתחילו למכור מחשבים עם מערכות הפעלה חינמיות. אני חושבת שאם יאמרו לאנשים שאותו מחשב יעלה להם 2500 שקל פחות, הרבה יקנו אותם. מקווה שרוב המחשבים בעולם יפסיקו להיות המונופל של ביל גייטס. אמרתי כבר שמצאתי תוכנת אנטי וירוס חינמית בטוכאוס ואני מרוצה ממנה. יהיה טוף מירה

daud

New member
בעולם זה כבר קיים....

אבל בארץ עדיין לא גם כי מייקרוסופט מ אוד אגרסיבית בשיווק גם בגלל שמשרדי הממשלה לא מאפשרים שימוש בתוכנות שאינן מייקרוסופט לשליחת מסרים ו גם קצת בגלל שאין תוכנת אופיס בעברית מה שעכשיו נפתר

אם הורדת נא ספר אם יש תאימות לעברית

למיטב זכרוני עד לפנני מספר חודשים היתה בעיה עם התאימות לעברית אם ישנה התאמה נא צרף לינק

למעלה