קצת עידכונים

geviaz

New member
קצת עידכונים

ככל שהעונה מתקרבת הסבלנות נגמרת... לאור היובש נראה לי נכון להעלות את הדברים הבאים: 1. ג'ייסון טיילור (DE מיאמי) מיועד לתפקד בתור שחקן הגנה יותר כללי- הוא לומד לתפקד במס' רב של תפקידים בתוך ה"ריבוע". במיאמי מאמינים שכך יוציאו ממנו יותר (כולם כבר יודעים איך להתמודד איתו כשהוא משחק רק DE ימני/שמאלי) והמאמן החדש נוטה לכיוון הגנת ה 3 - 4 שבה צריך DE יותר גדולים. לפי מה שהבנתי יש עוד שחקנים שמתפקדים בצורה דומה (מספר תפקדי הגנה שונים לפי צרכי הקבוצה). 2. אדרין ג'יימס ושון אלכסנדר (רצים מעולים) מאוד לא מרוצים מהחוזים שלהם (נתנו להם את התואר- Franchise Player). למה מיאמי לא לקחו אחד מהם שכבר הוכיח את עצמו והעדיפו להתמקד ברוקי רוני בראון? 3. הסיבה האמיתית להודעה- המאמן הגדול האנק סטרם נפטר מסיבוכים של סכרת. הוא אימן את הצ'יפס בסופרבול הראשון (נראה לי), המציא מלא דברים בפוטבול ואחראי על אחד מהציטוטים הכי מפורסמים בפוטבול (לפחות אצל אוהדים): "sixty five toss power trap". אם אתם בארוע בארה"ב ואתם לא מכירים אף אחד תגידו את זה ולפי התגובה של האנשים תדעו עם מי כדאי לדבר.

ESPN

New member
2

היי, אני לא לגמרי סגורה על איך עובד כל עניין הFranchise Player אבל נראה לי שהרעיון הכללי זה שברגע שקבוצה שמה את התואר הזה על שחקן אז קבוצה אחרת לא יכולה להחתים אותו או לנהל איתו משא ומתן בכלל. כלומר, בשביל להשיג אותו מיאמי הייתה צריכה לעשות טרייד ולתת לשחקנים, שמחפשים חוזים ארוכים (נדמה לי שמה שיש כרגע לשניהם זה חוזה לעוד עונה אחת או שתיים, אבל אני ממש לא בטוחה בזה) הרבה מאוד כסף. אז א) יכול להיות שהם ניסו לחסוך ב) העדיפו שחקן צעיר ובריא (לג'יימס היו כבר כמה פציעות) וג) ויכול להיות המניע העיקרי זה שהדולפינס ובעיקר ניק סייבן עדיין להוטים להחזיר את ריקי ויליאמס. אם הם יצליחו השילוב עם רץ צעיר שצריך עוד להשתלב לאט לאט יהיה טוב יותר מאשר עם עוד סופרסטאר עם מניירות. (למרות שלריקי בעצמו בטח תהיה תקופת הסתגלות מסויימת, בכל אופן הוא לא שיחק נצח... ועוד יהיה בהשעייה לא קצרה) אם מישהו יוכל להגיד בדיוק מה זה אומר Franchise Player זה יהיה מעולה.

yBm555

New member
בתוך הריבוע זה אומר גם ליינבקרים או

רק דפנסיב ליינמנס?

geviaz

New member
תשובות

ה"קופסה" היא הליינבקרים + הליינמן. 3 - 4 = 3 לינמנים 4 ליינבקרים. שון אלכסנדר היה קרוב לשבור שיא של Rushing Yards עונה שעברה (לא זוכר איזה) והיה חסר לו יארד אחד!!!!!!! (או משהו כזה). בקיצור, הוא לא מסתדר עם המאמן ועם השיטה שלו ובנוסף התג של Franchise רק גורם לכך שהוא מקבל מעט כסף ולא יכול לעבור קבוצה. הוא כרגע מאיים לא לשחק וכנראה ירגע ברגע שיראה $$$.

geviaz

New member
ועוד משהו

שמעתם על הדיבורים על העיסקה TO (פילי) תמורת Porter (אוקלנד)? זה לא ממש ריאלי, אבל עדיין מעניין. למרות שהריידרס זקוקים יותר לליינבקר שיודע לתקל.

yBm555

New member
תודה ו למה שפילי יעשו כזה דבר?

TO גם עם האגו בטוח יותר משתלם

Amir BA

New member
רק שמועה...

שלא מבוססת על שום דבר. כנראה שזה הסוכן של TO שמפיץ את השמועות כדי להחזיר את TO לכותרות ולהראות לאיגלס שיש לו שוק.

Yo-man

New member
לא רק זה

TO רצה לפתוח את החוזה שלו כדי להגדיל את שכרו והנהלת פילדלפיה לא רצתה. בשביל זה יש חוזים הרי, כדי שמה שהוסכם ישאר כך עד סוף התקופה שנקבעה. ההד התקשורתי הוא לא סתם על מעבר של TO לאוקלנד, אלא על הפיכתה של אוקלנד לקבוצה בילתי ניתנת לעצירה, עם 2 הרסיברים לא רק הכי טובים בליגה, אלא 2 מהטובים הכל הזמנים. אין הגנה בליגה שיכולה לעצור את שניהם בו זמנית וגם להשאיר מישהו אחד אפילו לחכות לריצה. יכול להיות שזה רק רעש כדי להגדיל את שכרו, אבל אם לא - מצטיירת כאן תמונה מפחידה של התקפה של 5 TD למשחק בממוצע עונתי !

דנייייי

New member
יש רק דבר אחד שלא יהפוך

את זה למציאות---תקרת שכר ! עם כל הכבוד, להעיף את פורטר מהקבוצה בעצם יאיץ את מענק החתימה שהוא קיבל ויסגור חלק גדול מהתקרה. מה גם שאואנס ידרוש שם חוזה חדש, ומוס ועוד כמה שחקנים של מקבלים הרבה $$$ ובאוק עוד משלמים לשחקנים שכבר לא שם. ואל תשכחו שקבוצת פוטבול מורכבת מ-53 שחקנים, ואף קבוצה לא יכולה להרשות לעצמה ששתי תופסים יתפסו 30% מהתקרה, זה לא ישאיר הרבה בשביל שאר השחקנים . מה גם שאני לא כזה בטוח שאואנס היה רוצה לשחק ליד מוס...וכמובן ההיפך, בסוף מדובר בשני אגומניאקים שממש לא יסתדרו ביחד, לא על המגרש ולא מחוצה לו. לא יקרה בחחים זו סתם שמועה....לעניות דעתי...עד כמה שהיא נחשבת

דנייייי

New member
תג פרנצ'ייז זה רחוק מלהיות מעט כסף

נהפוך הוא.... ואני אגיד את זה באנגלית כי זה הרבה יותר פשוט מאשר לתרגם את זה A club can designate one franchise player in any given year. The player must be offerd of the average of the top five salaries at the player's position, or 120 percent of the player's previous year's salary, whichever is greater. אז ככה שזה ממש לא כסף "קטן"

דנייייי

New member
ועוד דבר קטן לגבי התאג הזה

וכמו התאג השני שנקרא טראנזישינאל יש חלונות למשא ומתן בין השחקן לקבוצה ותקופת צינון די ארוכה...באם יגיעו להסכמה מתי שהחלון לא פתוח כרי תקופת צינון וחוזה ארוך יחתם התג ישאר על השחקן לאורך כל החוזה...

royassis

New member
לא הבנתי כלום

מזה פרנצייז פלייר ? שחקן פעיל כאילו ? ולמה אתה מתכוון ב designate ?

דנייייי

New member
פרנצ'ייז פלייר

קצת קשה לתרגם את זה לעבירית אבל הוא חייב להיות שחקן פעיל בקבוצה. בכל מקרה שחקני מפתח שלא הגיעו איתם להסכמה על חוזה חדש, יש לקבוצה שלהם אופציה לשם עליהם תג פרנצ'ייז או טראנזישן. בעיקרון ברגע שיש פרנצ'ייז על שחקן יכולים לקרות שתי דברים 1. חתימת חוזה חדש לעונה אחת בלבד 2. חתימת חוזה חדש ארוך טווח במקרה והחוזה הוא רק לעונה אחת והוא מוגדר כחוזה פרנצ'ייז אזי השחקן יקבל או ממוצע על 5 השחקנים עם המשכורות הגבוהות בעמדה שלו או תוספת של 120% ממשכורתו הישנה, הדבר יקבע לפי מה שיהיה יותר גדול מבחינת תוספת שכר. טראנזישן תאג זה כמעט אותו עיקרון רק טיפה הבדלי שכר. הממוצע לחוזה חדש יקבע לפי 10 שחקנים מאותה עמדה שמובילים בטבלת השכר מקווה שזה טיפה הבהיר את הנושא

royassis

New member
שניה אז תבהיר לי

כאילו שהקבוצה שמה את הפרמצייז טאג על הבן אדם זאת אומרת שאף קבוצה לא יכולה לחתום איתו חוזה. ובעיקרון הוא מקבל יותר בגלל זה ?

דנייייי

New member
כן

ברגע שיש תאג אף קבוצה אחרת לא רשאית לקשקש עם השחקן...ואם השחקן כן חותם בקבוצה אחרת בזמן שיש תאג עליו...הקבוצה תקבל פיצוי מאוד גבוה (בחירת דראפט סיבוב ראשון+שלישי) הוא מקבל יותר $ בגלל שככה זה מוגדר בחוקי הליגה ובהסכם הקיבוצי שבין אירגון השחקנים ובעלי הקבוצות...

למעלה