קצת עיתונות

קצת עיתונות

מיקרו (מקומי) ומאקרו (ארצי); אני תוהה, כבר מזה זמן, האם המינוריות העיתונאית נובעת מכך שאנו בעיצומה של "עונת מלפפונים" ומדובר בסה"כ בשקט שלפני סערת הבחירות, או שקרה משהו לעיתונות המקומית. בעוד "צומת" השתדרג ומיתג את עצמו כ"העיר", "צומת" ו"זמן" שומרים על חיוניות, וקול רענן מיתנו את הנגטיביות שהגעילה כ"כ בעבר והפך למקור אינפורמציה רלוונטי בהחלט, "על השרון" או בשמו החדש ומיתוגו הגראפי הרעוע כ"ידיעות השרון" (ראו גם: http://cafe.themarker.com/view.php?t=78991 - גלגלו לכותרת על עיתון ת"א ולטוקבקים), הפך לדלוח, כמעט מנותק מהמציאות. העיתון, שהיה פעם עיתון העוסק בעיתונות (שיאו היה בימים שעמיר קורץ כיכב בו כעיתונאי מוביל), הפך לעיסת מילים חסרות משמעות. הסיקור השחוק על עלייה במחירי הנכסים בעשורים האחרונים ומי שקנה בפרוטות לפני 30 שנה הרוויח, הא אפילו לא עיתונות. עלון חובבים שכונתי, במקרה הטוב. האייטם שרכזת המערכת מתארת בווינט כמבוסס על הרבה תגובות גולשים, מבוסס על שרשור שנגמר קצת מאוד אחרי שהתחיל. האייטם על התחבורה נראה למי שמעורים במתרחד בעיר כאילו ניפחו אותו בכתיבה סתמית כדי שלא יגמר מהר מדי. אם נתבונן בתחלופת העיתונאים, נתייחס לאירועים שונים, יתכן והבעיה היא ניהולית. קוראי איזור השרון ימתינו כנראה בסבלנות להחלפת העורך. מניסיוני הארוך בחיים - הסבלנות בדר"כ משתלמת. עוד דברים שיכולים לעניין את רעננה: 1. המאמר על מורל-צור במוסף הארץ 2. משהו על קונפליקט העובדים הזרים (יש הרבה כאלו ברעננה - איך אנחנו מתייחסים אליהם?) 3. אל תלכו לים ותראו מחר (מוצ"ש) אחרי חדשות ערוץ 10 את התחקיר על המים. אני שותה רק מינרלים כבר 15 שנה.

מסכימה לשם שינוי.

העיתונות המקומית סתם! סתם ניר מלכלך אין עומק אין תחקירים אין ליווי של פרויקטים אין מלחמה של הצרכנים אין "עובדה" אין "שישים דקות" אין כלום. כל אחד יכול להגיע לעיתון ושיכתבו עליו או על אייטם מטופש. יש כל כך הרבה אייטמים לתחקיר שאף אחד לא מרים את הכפפה. למה? כי יש גם אינטרסים מנוגדים העיתון לא יכול לצאת חוצץ נגד העיריות כי הוא ניזון מהפרסום שלהם. לדוגמא: עוזי כהן לטוב ולרע היה שווה כתבות עומק ולא בליל של ספינים שהוא מוציא לתקשורת כל רבעון. הייתי רוצה לראות מדור באחד העיתונים של כלבוטק עם מעקב ותגובות. לקחת נושא ולא לעזוב אותו עד מיצויו. הית רוצה לראות כתבות על אנשים טובים באמצע הדרך ולא רק כיחסי ציבור. הייתי רוצה להכיר את אנשי העירייה מזוית אישית האם יש עובדים שהם גם משוררים, סופרים וכו' הייתי רוצה שיעזרו למובטלים למצוא עבודה. אני זוכרת שלפני כארבע חמש שנים היה טור בעל השרון שהתעסק עם מובטלים כל שבוע היה מצולם מובטל עם סיפור קטן עליו ומספר טלפון בכדי שיוכל למצוא עבודה. הייתי רוצה לראות סדרת כתבות על מבנים מסחרים שדורשים שיפוץ מידי כמו בית סולל בונה או וילה רמה. שתושבים יזרקו רעיונות שהעירייה תעזור. הייתי רוצה שאומנים יקחו חלק בעיצוב חיינו בעיר. תודה חנה על יריית הפתיחה.

../images/Emo45.gif איזה יופי של רעיונות!!

אם העיתונות המקומית תיקח ולו מעט מהם, נחווה עיתונות מעניינת יותר. אגב, לצומת דווקא יש מדור של כתבות על אנשים טובים באמצע הדרך, על "סתם" אנשים מרעננה, רק שאולי אינו מובלט דיו (רבע עמוד עם מודעות ואייטמים קטנים מסביב שקצת מטשטשים אותו).

למעלה