קצת על אימון פליאומטרי..?

• פותח הנושא i77
  • פורסם בתאריך

i77

New member
קצת על אימון פליאומטרי..?

אהלן, רציתי לקבל קצת מידע על שילוב של אימון פליאומטרי, בנוסף לאימון כוח. הכוונה היא לאימון רגליים שמטרתו להביא לשיפור הניתור. כמה פעמים יש לבצע אימון זה? באיזה סמיכות לאימוני הכוח? כמה תרגילים פליאומטורים רצוי לשלב, כמה סטים וכמה חזרות? תודה רבה.

i77

New member
עוד שאלה בנושא.

האם תוספת של גומיות התנגדות יכולות לגרום לשיפור בתחומים הנ"ל, שיפור הניתור? כוח מתפרץ וכו'.. מה היא הדרך הטובה ביותר לשלב אביזר זה באימון? תודה שוב.

Fit2day

New member
תוספת של גומיות יכולות לעזור

חפש מידע או הדיסק של west side barbell - reactive method בפאוורליפטינג משתמשים בגומיות כדי לשפר את המהירות והכוח המתפרץ ומוסיפים אותם לתרגילים הבסיסיים (סקוואט,דדליפט,בנ'ץ פרס) כאשר יש לפחות 40-50 אחוז מהמשקל המקסימלי של חזרה אחת במשקולות רגילים ו10 עד 25 אחוז במשקל של התנגדות משתנה (גומיות). כאשר עובדים עם גומיות הורדת המשקל (האקצנטרי) תהיה יותר מהירה וכדי להתגבר על זה צריך ללחוץ/להתנגד יותר מהר. בד"כ עובדים עם הרבה סטים בצורה הזאת 9-12 ולמעט מאד חזרות 2-3 כאשר הרעיון לעבוד למשך זמן של חזרה אחת. באופן כללי הרעיון זה להיות מסוגל בתנועות מסויימות לתת את כל הכוח לחזרה אחת ולכן אימוני פאוורליפטינג ו- וייטליפטינג יכולים לעזור או תרגילי עזר שלהם. כמו-כן רק בשביל הפרופורציות לפני שאתה משלב אימונים פליאומטריים , כדאי שהגוף יהיה מוכן לזה עם בסיס כלשהו. אני אתן לך דוג' - למשל ישנו jumping squat - סקוואט עם קפיצה.לשיפור הניתור (אז מעבר לאימפקט הגבוה ולשאר הסכנות בתרגיל) מקובל לעבוד איתו עם משקל של בין 15 ל25 אחוז מהמשקל של סקוואט רגיל. דעתי שבשלב הראשוני כדאי לתרגל את התנועות הבסיסיות ולהכין את הגוף לאימונים של כוח מירבי

חשוב להדגיש

אימון מסוג זה מצריך הכנה יסודית לפני שנגשים אליו. חובה שמאמן ינחה ויבקר את שלב ההכנה והיישום. ניהול פרקי מנוחה והתאוששות חיוניים להצלחה בפרוטוקול עבודה מסוג זה.

Brambling

New member
אה ועוד שאלה,

ניתן לבצע אימון פליאומטרי יום אחרי יום או שצריך מירווח כלשהו?

i77

New member
תודה על התשובה אבל..

קראתי קצת על ה reactive method, מעניין, אך לפי מיטב הבנתי היא פועלת בצורה הפוכה מהוספת גומיות. לדוגמא אם אני אוסיף גומיות בסקוואט הפעולה הקונצנטרית (הדחיפה מעלה) תלך ותעשה קשה יותר ככל שהגומיה תמתח. ובריאקטיב מטהוד מדובר על דבר שנקרא whight releasers, לא שמעתי על זה לפניכן אגב, שאמור להתנתק מהמוט אחרי הירידה למטה והשאיר אותך עם משקל קל יותר בדחיפה מעלה כאשר הגוף עדיין מגיב כאילו יש עליו את המשקל שבו שומש באצנרטרי, דוגמא לכך תוכל לראות פה weight releasers. זו שיטה מעניינת אך אני לא רואה איך אני יכול ליישם את זה, מה גם ששימוש בגומיות יכול להעשות במגוון רב של פעולות כולל האימון הפליאומטרי עצמו ולאו דווקא אימון המשקולות.

למעלה