קצת על הבורות בתחום ה-IVF גם בקרב

• פותח הנושא kasa
  • פורסם בתאריך

kasa

New member
קצת על הבורות בתחום ה-IVF גם בקרב

אנשי מקצוע. נפגשתי היום עם חבר ותיק, ל-after lunch כזה. הבחור רופא מרדים בתל השומר. טוב. שותים כוס קפה, מנשנשים עוגה טובה, ואני מתחילה להעלות את נושא הקיצוץ בהפריות. להפתעתי אני מקבלת ממנו מבול של הצדקה לתהליך הביביזם. (מילא מצדיק - אבל לפחות שיתבסס על נתונים....
) "תגידי לי" הוא אומר "זה נראה לך נורמלי שביצעתי הרדמה לפני כמה חודשים לבחורה בת 56 והיום היא עם בטן ?? זה נראה לך נורמלי שבחורה בת 47 או 56צריכה ללדת ? ועוד על חשבון המדינה ??" הוא כועס ממש.... "מי בכלל מדבר על זה ?" אני אומרת לו "גם היום זה לא ממש במימון ממשלתי..." והוא ממשיך: "ולמה אני צריך לממן ילד שלישי ורביעי ??? ואת יודעת כמה זה עולה ??" - הוא נוזף בי... טוב, התחלתי במסכת הסברים, והופתעתי לגלות שאנחנו חייבים הסברה מאוד רחבה ועמוקה לגבי התהליך כפי שהוא כיום . אנשים בחוץ (גם אנשי מקצוע רפואיים מסתבר) בטוחים שהתהליך ממומן חינם לכל דורש/ת. אין הגבלה על גיל, ואין הגבלה למספר טיפולים. הכל חופשי על חשבון הברון.... אנשים חושבים שמרבית מטופלות הפריון הן נשים מבוגרות בגילאי 40 ומעלה, שפתאום "נזכרו ללדת". אנשים חושבים שהן זכאיות למספר טיפולים יקרים, ככל שחפצה נפשם. והם גם בטוחים שהמדינה מממנת טיפולים לכמה ילדים שירצו. בקיצור - המון בורות וחוסר ידע יש בתחום. גם לגבי המצב כיום. אני חושבת שכדאי להסביר את המצב כיום, וכמה שהוא עצמו מינימליסטי, ושלמעשה - הולכים לקצץ במשהו שבמילא מוגבל מלכתחילה ע"י כל מיני קריטריונים (גיל, מספר טיפולים, וכד'). לפני שאנחנו משכנעים אנשים לתמוך בנו - חייבים ליידע אותם מה המצב היום, ושהוא רחוק מאוד מלהיות כפי שהם משערים (אפילו אברי השתכנע לאחר הסברים...) נדמה לי שככל שאנשים יהיו מודעים יותר למצב הנוכחי, ויבינו שגם כיום יש מטופלות רבות צעירות, ולא כולם בנות 56 ש"פתאום נזכרו ללדת" (כדברי ידידי), ושיש הגבלה על מספר הטיפולים, ועד ילד שני, ועלות התרופות יקרה וכו'... כך נוכל לגייס יותר את תמיכתם. הוא לפחות נראה לי יצא קצת משוכנע מבית הקפה....הוא אמר לי שעל ילד ראשון אין לו בכלל מחלוקת. זה קדוש מבחינתו. כבר שיפור בחשיבה....

עמית@

New member
נכון

היום אמר לי בחור נבון ומתוק פה בעבודה על כך שעברתי IVF בגיל צעיר "זה ממש נדיר- לא?" ויתרה מכך- הבורות היא גם בקרב מטופלות IVF נאמר לי היום באייכלוב שכל הזמן מתקשרות נשים שחושבות שהקיצוצים כבר נכנסו לתוקף- נדרשת קצת הבהרה גם בתחום האזרחות (דהיינו- מה בין הצעת חוק לחקיקה ומהם התהליכים ואיך מאשרים תקציב..)

רחל5

New member
יותר גרוע מלחשוב שהקיצוצים בתוקף

זה לחשוב שהנושא ירד מסדר היום - וזה מה שחושבים רוב האנשים שאני מדברת איתם. כשאני מתחילה שיחה עם מישהו והוא טוען שהוא שמע על החוק ויודע במה מדובר (אפילו חברי כנסת ועיתונאים), אני מתעקשת להסביר, ופתאום מתברר שהוא חשב שזה נוגע רק לנשים מעל גיל 44, או שזה בכלל בוטל, ועוד כל מיני טעויות. ההסברה כל כך חשובה! שוב אגיד מילה טובה על המצגת - היום התווכחתי באימיילים עם מישהי שילדה את שני ילדיה בעזרת IVF על חשבון המדינה ובכל זאת טענה שהצדק עם משרד האוצר! רגע אחרי שהיא קיבלה את המצגת (לא ממני. במקרה מישהי שלחה לה מכיוון אחר. מעניין מי), היא כתבה לי שהמצגת שינתה את דעתה!

את צודקת!

ותודה רבה באמת לכל אלה שמאשרים לנו לזכות בילד אחד
הם החליטו שילד אחד זה מספיק לנו... ונו, מי אנחנו שנעיז לדרוש יותר?! שנגיד תודה שבכלל אישרו לנו את הילד האחד הזה לא?! (כמובן שכל הנאמר למעלה זה בציניות) כל-כך מרגיז
בעוד אני מממנת (מכספי המיסים שאנחנו משלמים) את קצבת הילדים וכד' למשפחות ברוכות ילדים אני דורשת בתמורה שיאפשרו לאנשים כמונו ללדת ילדים (לפחות שניים!!!). מה ביקשנו? שני ילדים... לא ביקשנו 10... אותי זה מעליב ומרגיז

kasa

New member
בדיוק. אנשים ממש לא יודעים שגם כיום

המצב בסה"כ די מינימליסטי. בסה"כ עד גיל 45 (נדמה לי), בסה"כ עד שני ילדים, בסה"כ עד 4 טיפולים לשנה. ובסה"כ לא מדובר בנשים בנות 40-50 ומעלה ש"נזכרו לעשות ילדים", אלא נשים/גברים שלא יכולים לעשות ילדים בדרך אחרת, עקב מחלתם. זה, כמובן, כבר נראה אחרת ממה שאנשים חושבים - שהגיל אינו מוגבל (עובדה שמגיעות מטופלות גם בנות 56....), מספר הילדים אינו מוגבל, מספר הטיפולים אינו מוגבל, ובסה"כ זה לוקסוס מוחלט למעובים בדבר...והכל על חשבון הברון. צריך להסביר מה קורה היום, לפני שנלחמים על מה יקרה בשנה הבאה !

נקודות טובות וחשובות

ונקודות אלו מקבלות ביטוי באתר שנבנה הבורות ו/או הדיסאינפורמציה חגות סביב מספר נושאים מצומצם 1. מה החוק הקיים ומה החוק המוצע (שלא לדבר על ערפל הקרב שבנו סביבו כאילו בוטל) 2. מדיניות וסטיסטיקות ההפריות כפי שמתבצעות כיום (מספר פעמים, גילאים ועוד) 3. מה זה בכלל הפריה - רוב האנשים משוכנעים שזה מהלך כמו טיפול בשיניים. ואם לא מצליח אחרי פעמיים אז זה סימן שלשן אין סיכוי וצריך לעקור וזהו 4. ההפרדה בין פירות לטווח קצר וטווח ארוך (טוב - זו מחלה כלל נושאית)

אגב, נראה לי שכדאי להדגיש את הנקודה

שרק עשירים יזכו בילדים. זה מאוד מקומם את מרבית האזרחים בישראל לדעת שיש משהו כל-כך בסיסי (כמו ילדים למשל) שרק עשירים זוכים להנות ממנו. זה מקומם וזה משחק לטובתנו (לדעתי!).

זה רק ממחיש איך צריך ללכת על חבל דק

מצד אחד להבהיר שאין דבר כזה ילדים לעשירים בלבד ומצד שני לא להקלע למלכוד של : "אסור שילד יגדל במשםחה ללא אמצעים" כי אז נעשית מיד אנאלוגיה כמעין מבחן יכולת -> אין לך יכולת לממן טיפול משמע אין לך יכולת כלכלית לגדל אותו זה בדיוק החבל הדק שצריך להזהר ממנו

מיכל @

New member
למרות

שאם בממוצע צריך 100,000 ש"ח כדי להביא ילד לעולם (אחרי 5 מחזורי טיפול 50% מהזוגות ייכנסו להריון, נכון?), אני לא חושבת שאף אחד יוכל לטעון שלמי שאין את הכסף הזה בשליפה לא יוכל לפרנס את ילדיו בכבוד.

בורות

גם אני הופתעתי מאד מהבורות.חברה שתמכה בי לאורך כל הדרך אמרה לי , אבל יש לך עוד כמה טיפולים, 5 טיפולים אמורים להספיק. הסברתי לה כמה זה לא. אני חשה שאנשים לא מבינים את המאבק שלנו. מלבד זאת אני חשה שאין עניין בציבור, לא מדברים על זה, באמצעי התקשורת השונים במיוחד בטלויזיה ערוץ תקשורת לו אני יותר חשופה.בשיחתי עם אחד מרופא הנשים בעירי, אמר לי שמתוך הגזירות הכלכליות, זו ההחלטה שהכי בטוח שתתקבל, בעצם כבר התבטלה ואין סיכוי לשנות גזירה זו. עקב אכילס שלנו: אי יכולתנו להיחשף, לצאת להפגנות ולהביא למודעות הציבורית את בעייתנו.

רחל5

New member
את כל הנושאים שהוזכרו כאן

ריכזתי במסמך של תגובות נפוצות שאספתי מכל המתלהמים ברשת, ותשובות בהתאם למידע שנאסף ע"י צוות מידע. כרגע הוא בהגהות, וברגע שיאושר ויהיה אתר - לכולנו יהיו תשובות ברורות ומידיות לשאלות. גם אותי מטריפות התגובות של האנשים. מה שמדהים זה באיזו קלות שיכנעתי כל כך הרבה אנשים כבר שאנחנו צודקים - רק צריך לספר להם את הנתונים הנכונים. היום, למשל, הייתי צריכה לשכנע ידיד שאני לא בעשירון "שיכול להרשות לעצמו טיפולי הפריה". האוטו שלי, לדוגמא, עולה כמו חצי טיפול הפריה. הוא חקר אותי איזה רכב יש לי... תגידו, אם האוטו שלי שווה חצי טיפול הפריה, והסיכוי בטיפול שלם הוא 20%, זה אומר שיש לי עשירית ילד בפוטנציה?

העין ה 3

New member
כמה שזה נכון!!!

אפילו בקרב חברותי, שיודעות (בערך) מה אני עוברת, יש בורות. אמרתי לחברה קרובה, שאם יאושר הקיצוץ ואם לא אצליח להרות עד סוף השנה הזו, אוותר על החלום לעוד ילד. אז היא אמרה בפליאה: מה, בגלל כסף תוותרי? אז תפתחי תכנית חסכון! תכנית חסכון?! עניתי לה, בשביל לממן טיפולי הפריה, אצטרך למכור את הבית! אז היא שאלה: מה, באמת?

רחל5

New member
בעניין זה אני רוצה להוסיף

שבימים האחרונים אני "מתעלקת" עם הנושא הזה על כל מי שאני פוגשת... ראשית, אני נלחמת בבורות. ברוב המקרים אני פוגשת אהדה מידית, בחלקם אני פוגשת בורות ומבערת אותה יחסית בקלות ע"י הצגת נתונים נכונים, ובמקרים בודדים אני נתקלת בראש קשה במיוחד. חבל"ז במקרים האלה. שנית, אני מציינת שהוקם גוף שנאבק בגזירה הזאת, וביומיים האחרונים גייסתי ארבעה אנשים ל"הזכות להורות" רק דרך ההסברה הזאת לסביבה הקרובה. שניים מהם הן "חברה של חברה", כלומר - החברות שלי מספרות לחברות שלהן שמטופלות והן חוזרות אלי. אני חושבת שכדאי שכל אחד מאיתנו (שלא מתבייש לדבר על הנושא עם הסביבה הקרובה שלו) ינקוט בשיטה הזו בכדי שנגדיל את מעגל המתנדבים והתומכים, ובכלל את המודעות אלינו.

למעלה