קצת על הבורות בתחום ה-IVF גם בקרב
אנשי מקצוע. נפגשתי היום עם חבר ותיק, ל-after lunch כזה. הבחור רופא מרדים בתל השומר. טוב. שותים כוס קפה, מנשנשים עוגה טובה, ואני מתחילה להעלות את נושא הקיצוץ בהפריות. להפתעתי אני מקבלת ממנו מבול של הצדקה לתהליך הביביזם. (מילא מצדיק - אבל לפחות שיתבסס על נתונים....
) "תגידי לי" הוא אומר "זה נראה לך נורמלי שביצעתי הרדמה לפני כמה חודשים לבחורה בת 56 והיום היא עם בטן ?? זה נראה לך נורמלי שבחורה בת 47 או 56צריכה ללדת ? ועוד על חשבון המדינה ??" הוא כועס ממש.... "מי בכלל מדבר על זה ?" אני אומרת לו "גם היום זה לא ממש במימון ממשלתי..." והוא ממשיך: "ולמה אני צריך לממן ילד שלישי ורביעי ??? ואת יודעת כמה זה עולה ??" - הוא נוזף בי... טוב, התחלתי במסכת הסברים, והופתעתי לגלות שאנחנו חייבים הסברה מאוד רחבה ועמוקה לגבי התהליך כפי שהוא כיום . אנשים בחוץ (גם אנשי מקצוע רפואיים מסתבר) בטוחים שהתהליך ממומן חינם לכל דורש/ת. אין הגבלה על גיל, ואין הגבלה למספר טיפולים. הכל חופשי על חשבון הברון.... אנשים חושבים שמרבית מטופלות הפריון הן נשים מבוגרות בגילאי 40 ומעלה, שפתאום "נזכרו ללדת". אנשים חושבים שהן זכאיות למספר טיפולים יקרים, ככל שחפצה נפשם. והם גם בטוחים שהמדינה מממנת טיפולים לכמה ילדים שירצו. בקיצור - המון בורות וחוסר ידע יש בתחום. גם לגבי המצב כיום. אני חושבת שכדאי להסביר את המצב כיום, וכמה שהוא עצמו מינימליסטי, ושלמעשה - הולכים לקצץ במשהו שבמילא מוגבל מלכתחילה ע"י כל מיני קריטריונים (גיל, מספר טיפולים, וכד'). לפני שאנחנו משכנעים אנשים לתמוך בנו - חייבים ליידע אותם מה המצב היום, ושהוא רחוק מאוד מלהיות כפי שהם משערים (אפילו אברי השתכנע לאחר הסברים...) נדמה לי שככל שאנשים יהיו מודעים יותר למצב הנוכחי, ויבינו שגם כיום יש מטופלות רבות צעירות, ולא כולם בנות 56 ש"פתאום נזכרו ללדת" (כדברי ידידי), ושיש הגבלה על מספר הטיפולים, ועד ילד שני, ועלות התרופות יקרה וכו'... כך נוכל לגייס יותר את תמיכתם. הוא לפחות נראה לי יצא קצת משוכנע מבית הקפה....הוא אמר לי שעל ילד ראשון אין לו בכלל מחלוקת. זה קדוש מבחינתו. כבר שיפור בחשיבה....
אנשי מקצוע. נפגשתי היום עם חבר ותיק, ל-after lunch כזה. הבחור רופא מרדים בתל השומר. טוב. שותים כוס קפה, מנשנשים עוגה טובה, ואני מתחילה להעלות את נושא הקיצוץ בהפריות. להפתעתי אני מקבלת ממנו מבול של הצדקה לתהליך הביביזם. (מילא מצדיק - אבל לפחות שיתבסס על נתונים....