קצת על ההפצה החדשה ....ובכלל

קצת על ההפצה החדשה ....ובכלל

השבוע הושקה גרסה חדשה של red hat ומאחר וקיימים מספר שאלות לגביי שינויים במערכת מצאתי לנכון להוציא רשימה זו. בעת הכרזת גרסת 7.2 הכריזה למעשה חברת red hat על שורה שלמה של פתרונות ומוצרים החל מרמת הפאלם ועד לרמת ה mainframe , למעשה באופן אישי אני לא מצליח לזכור שום חברה בהיסטוריה של עידן המחשבים אשר יצאה ביום אחד בהכרזה על משפחת מוצרים כה רחבת טווח. ניתן כמובן לראות את שורת המוצרים באתר הרשמי של החברה. ישנן סיבות לחשוב שיש בהכרזה זו גם משום אמירה "פוליטית" אל חברות אחרות, ניתן לשער כי מחד שפע המוצרים שהוכרזו ביחד עם הגרסה (כגון התקנה לראוטרים , לפאלם וכו´) משדרת אל חברת מייקרוסופט אמירה מסויימת לגביי יכולות טכניות והצהרת כוונות של חברת red hat לגביי השוק העולמי (וזאת בגלל תאריך ההשקה שהינו בקרבה מוזרה למידי להשקת ה XP ) ייתכן ויש כאן גם סוג של אמירה אל מפיצי הלינוקס השונים, כאשר היא פונה בעיקר אל 2 "המתחרות" שלה חברת מנדרייק ו suse (קצת קשה להגדיר אותן כמתחרות - אמנם הם תופסות את מספר 2 ו3 בהפצות הלינוקס אבל הן עדיין רחוקות מ red hat ביחס לכמות המערכות המותקנות). הכרזה של גרסה 7.2 באה לאחר תקופה של השקות של גרסאות לינוקס ייעודיות ושל שירותים נלווים שהוקמו החל מסוף גרסה 6.2 ותחילת גרסה 7.0 : 1. הפצת HA sever 2. הקמת Red Hat Network 3. טיפול בנושא מערכות משובצות (מתן תמיכה וחומר לחברות המפתחות התקנים שונים). 4. השקה של Red Hat Database (בסיס נתונים המבוסס על PostgreSQL7.1 ) וביצוע אופטימיזציות להפצה. 5. הפצת התקנת E-commerce 6. הפצת התקנה למעבד איטניום החדש של אינטל (IA-64 ) - כרגע אין מענה ככל הידוע לי בסביבת מייקרוסופט למעבד הזה 7. שידרוג מערך הקורסים 8. הכרזות על שיתופי פעולה עסקיים עם חברות כגון IBM , ססיקו , סמסונג ואחרות (חלק משיתופי הפעולה הוכרזו ברעש גדול אולם היו גם שיתופי פעולה שהוכרזו בשקט יחסי ) 9. הקמת 2 מרכזי תמיכה ייעודים : Red Hat Embedded Project Center ו- Red Hat Linux Migration Center מספר שינויים שקיימים בגרסה 7.2 לעומת גרסאות קודמות של red hat : 1. kernel 2.4.7 - kernel חדש המספק תמיכה גדולה יותר בהתקנים כמו כן תמיכה ביותר זיכרון. 2. ext 3 - נכנס לשימוש filesystem חדש המספק עבודה מהירה ע"י תמיכה ב journaling כמו כן מספק התאוששות מהירה יותר בעת פגיעה ב filesystem (כמו כיבוי לא מבוקר של המערכת), יש לציין שקיימות עוד מספר מערכות קבצים התומכות בכך אולם ה ext3 מספק גם תאימות מוחלטת ל ext2 (ניתן לבצע החלפה בינהם ללא פגימה במידע). 3. Nautilus file manager - מסכי תצוגה חדשים לדפדוף במערכת הקבצים המקומית וברשת. 4. כלים גרפיים לכוונון סביבת הרשת (כרטיסים,הגדרות וכיוצ"ב ) 5. מערך כלי כיוונון של ההתקשרות אל ה web 6. ניהול משתמשים וקבות דרך כלים גרפיים חדשים 7. ניהול שרותים ותוכניות דרך כלים חדשים. 8. לאחר תהליך ההתקנה קיים קובץ kickstart בתוך תיקיית הבית של root המהווה צילום של ההתקנה - דבר המאפשר להתקין בקלות ובמהירות מערכות דומות . 9. שינויים בתוכנית ksconfig לבניית קובצי kickstart . 10. כלים גרפיים לכיוונון שרותים שונים כגון DNS ו APACHE (חשוב לזכור כי כלים גרפיים אלו לא מגיעים לרמת הכיינון המקסימלית ) 11. Authentication config - כיוונון מערך זהוי המשתמשים לסביבת הרשת שופר, שולבה תמיכה בזיהוי משתמשים בסביבת SMB/CIFS כבר משלב ההתקנה. 12. קונפיגורציית firewall כבר בשלב ההתקנה עדיין קיימת ועדיין מכוונת למעשה את ה ipchains (שהוא הסביבה המיושנת יותר) - יש לציין שכיום מומלץ להשתמש ב iptables אשר מהווה שירות firewall טוב יותר . 13. מנהל איתחול , קיימים עכשיו 2 מנהלי איתחול ניתן לבחור את הרצוי בתהליך ההתקנה, מנהלי האיתחול הינם ה lilo המסורתי וה- grub החדש יותר . 14. שידרוג של חבילות התוכנה השונות . מספר דברים שלא שייכים באופן ישיר ל red hat אלא ללינוקס בכלל ולשוק הישראלי. 1. חברת HP הכריזה לא מזמן על תמיכה מוצהרת בלינוקס - החברה "חוקרת" את הלינוקס במעבדות כבר זמן לא מועט - הערכה שלי היא שמחברה כזו עוד וודאי נשמע בתחום. 2. גרסת QT3 עוררה קצת רעש בשוק המקומי עם צאתה לאוויר העולם - היא כבר תקיים תמיכה בעברית. 3. הסניף הישראלי של IBM הודיע כזכור על מענה קרוב בעברית לגרסת ה star office של sun . 4. למי שלא עוקב אחר התכתובת באיגלו ,הסניף הישראלי של Sun פנו השבוע לאיגלו והציעו את עזרתם , יש קצת וויכוחים באיגלו מה צריך לבקש ... אבל נראה שזה אולי מתחיל להיות כמו צרות של עשירים ..(הלוואי) 5. קיבלתי לשמחתי מסמך מ red hat על כמות הפניות לתמיכה... זה נראה ממש מעולה.. כלומר החל משנת 96 ועד היום מדובר על עליה של מאות אחוזים שלאחרונה נרשמת עלייה משמעותית בגרף, כלומר מתחילת 2000 ועד היום עלייה של 150% בערך (פי אחד וחצי ממה שהיה ב 2000 ) - שזה מעולה כי זה מראה שלינוקס מצויה כבר ב mainstream . ** מילה אחרונה לכל אלו שלא הספקתי לענות להם השבוע בדוא"ל או בפורומים למינהם .. אני מבקש את סליחתכם באופן הכן ביותר האפשרי .. אני מעריך שגם בשבוע הבא לא כל כך אפשרי יהיה לדבר איתי (מי שמכיר אותי אישית יודע מה קורה לי כשיוצאת הפצה חדשה ..) - בכל מקרה מכתב/הודעה זה בא לענות לרבות מהשאלות שנשאלו השבוע.. ** בגלל שטף לא מי יודע מה קטן של נסיונות הורדה מאתרי ftp כידוע לחלקכם - חלק מהאתרים לא הצליחו להגיב באופן נורמאלי .. ייתכן שכתוצאה מזה חלק מההורדות נפגם (או שחלק מהקבצים ששוכפלו אל אתרי ה mirror השונים לא שוכפל כמו שצריך) ..באופן אישי אני כבר נתקלתי בכזו התקנה (אני כבר חשבתי שיש ל red hat באג בהפצה) - לתשומת ליבכם . אופק דורון

אשכר

New member
תודה רבה!

סקירה עניינית. תודה על הדיווח. עשית לי חשק לקנות את הגירסא הזאת כבר עכשיו (ואני מבין למה הsysadmin שלנו כ"כ להוט להשיג את זה עכשיו

למעלה