קצת על הלידה הטבעית הקודמת ותהיות ללידה הבאה

shilataaa

New member
קצת על הלידה הטבעית הקודמת ותהיות ללידה הבאה

הי בנות, ילדתי לפני שנה ו4 חודשים בלידה טבעית באיכלוב, אתמצת קצת את החוויה שהייתה לי ואשמח לעצות לקראת הלידה הבאה.
שבוע 39+0, אחרי יום עבודה, שיעור יוגה, ארוחת ערב עם בעלי וצילומים של הבטן הענקית והופ ב11 בלילה מתחילה להרגיש שמשהו קורה..
לקראת 2 בלילה הצירים מתחזקים, מתקשרת לדולה והיא אומרת לי לשתות כוס יין אדום ולנסות לנוח. ביין עשה פלאים ונמנמתי עד 6 בבוקר עם התעוררות כל פעם לצירים לא מאוד חזקים.
ב6 בבוקר התעוררתי, קמתי ואז ירדו לי המים :) התקשרתי לדולה ואמרתי לה שתשים את הילדה בבית ספר ואחכ תגיע. ב8 וחצי היא הגיעה והיתי כבר עם צירים של כל 4 דקות.
אקצר שהעברתי את הצירים בבית עם מוזיקה, הרבה תנועתיות, המואופטיה שהדולה הביאה איתה ומחשבות חיוביות שכל ציר מקרב אותי לקטנה. בגלל שהדולה חששה שאני מטעה ושאני מתקדמת ממה שאני נראת, יצאנו ב10 וחצי בבוקר לכיוון איכלוב.
הגענו למיון עמוס, לאחר הפעלת פרוטקציה קיבלו אותנו והיתי בפתיחה 6, מחוברת למוניטור בגלל האטות דופק.
עד פתיחה מלאה היתי במיון, מחוברת על המיטה, ללא המקלחת/כדור/תנועתיות שעליהם פינטזתי... למזלי הדולה והמוזיקה עשו פלאים ופשוט התנתקתי מכל מה שקורה מסביב.
אחרי בערך שעה וחצי במיון העלו אותי לחדר לידה ושם אנחנו פוגשים את המיילדת המזעזעת שתלווה אותנו... שום תמיכה בלידה טבעית, לא היתה מוכנה שאהיה על 6 ודרשה שאשכב על הגב ואם לא אז היא "לא עוזרת לי". בגלל שהיתי בעולם אחר ובגלל שידעתי שהדולה איתי איכשהו לא נתתי לזה לרגש אותי ופשוט המשכתי ללחוץ על מיטה על 6.. וב14:15 נולדה הפצפונת. אז אומנם החוויה בגדול הייתה מעצימה וחיובית אבל המיילדת השאירה ממש טעם רע מכל החוויה..
אני אמורה ללדת שוב ביולי ותוהה איפה ללדת. הבנתי שמרכזי הלידה הטבעית נסגרו בינתיים... אני גרה בחולון ולניאדו/מאיר קצת רחוקים מידי.
מה האופציות שעומדות בפניי? האם מה שעברתי באיכלוב זה עניין של חוסר מזל? שומעת לאחרונה די הרבה סיפורים דומים מאיכלוב.. רק אציין שמהמחלקה אח"כ היתי מאוד מרוצה.
תודה רבה!

נשמע שהיה לך אכן מזל לא משהו עם המיילדת אבל הצלחת

להתמודד יפה אף על פי שהיא לא תמכה, (מהסיפורים אני יכולה אפילו לנחש מי זו),
ממה ששמעתי (לא מלווה במרכז, אבל רוית תכף תיכנס ותשתף מנסיונה), הבנתי שאיכילוב דווקא דיי תומכים בלידה טבעית. תמיד זו רולטה בבית חולים, צריך למצוא את המקומות עם הרולטה הכי פחות סיכון..
אלא אם כן את פתוחה גם לאפשרויות של לידה מחוץ לבית החולים, ואז את מכירה את המיילדת שלך לפני כן ואין הפתעות. יש את "בית יולדות " בגדה ואת המרכז של אילנה שמש בישרש, ויש את הבית..

shilataaa

New member
לידת בית לא כל כך רלוונטית לנו

בעלי ממש מתנגד ללידת בית/ מרכז לידה אז זה לא כל כך אופציה.
האם במעייני הישועה ישנו מרכז לידה טבעית פעיל? האם מותר לגברים להיכנס?

ממש מבאס. מתוך 90 מיילדות שיש באיכילוב

נפלת על משמרת מבאסת. למרות שעם ירידות דופק. כל המייצגות מבקשות ניטור רציף. מציעה לך לבדוק גם את מעייני הישועה ( המלצה ראשונה היתה החדר הטבעי בלניאדו אבל כתבת שזה לא רלוונטי) במעייני עלולה להיות בעיה עם הביות ואם את לא בתיה לפעמים לא מרגישים שם בנוח,בעיקר בשבת. בכל מקרה באיכילוב יש גם המון מיילדות מקסימות ( מהכירות אישית). הסיפור שלך מחדד כמה חשוב זה להגיע עם דולה תומכת שיכולה לשנות לגמרי את החוויה של הלידה.אני מאחלת לך שהפעם הבאה תיתקלי במיילדות אחרות שיותר מתאימות לך.

עדיף לא אלא אם את מגיעה כבר בפתיחה מלאה

וגם אז... הם לא מאפשרים בונדינג ארוך, אין ביות מלא והיית צריכה לראות את הפרצוף של המיילדת כשהיולדת שליויתי התעקשה לעמוד בזמן המוניטור. בקיצור, עדיף לא וולפסון.

למעלה