קצת על המסע שלנו...

shlomov2001

New member
קצת על המסע שלנו...

טוב, אני אספר בקצרה (כמה שאפשר).... קודם כל אני מביה"ס קבוצת יבנה, המסע שלנו התקיים בין ה-13 ל-20 ביולי. הדריכה אותנו מורה מבי"ס בשם שמחה, ומדריך פולני בשם תומש (אחלה גבר, ד"א. הבנתי שהוא הדריך הרבה קבוצות מישראל). כמו כן יצאה איתנו סבתא של אחד מחברי המשלחת, בתור אשת עדות (בעקבות פציעה בכתף היא נאלצה לחזור כבר ביום ראשון ה-18 ביולי, יחד עם משלחת צה"ל) ביום שלישי ה-13 ליולי בשעה 8:00 בבוקר המראנו לכיוון ורשה. לאחר ההגעה נסענו לבית הקברות של וורשה. אכלנו ארוחת צהריים בקניון הסמוך ומשם נסענו לבית היתומים של קורצ'אק. לאחר מכן נסענו למלון נובוטל סנטרום. ביום רביעי נסענו לטיקטין (טיקוצ'ין) שם ביקרנו בביהכנ"ס וסיפרו לנו על מה שקרה ליהודים בעיירה. משם ליער לופוחובה, שם קיימנו טקס די מרגש, ואחר-כך לטרבלינקה, שם השתתפנו בטקס של משלחת צה"ל (עדים במדים מחזור כ'). אותם, אגב, ראינו כמעט כל יום, איכשהו המסלול שלנו נפגש איתם הרבה. משם חזרה לנובוטל בורשה. ביום חמישי ביקרנו בלודז' (בגטו ובבית הקברות), בפבניצה ובמחנה הריכוז פלאשוב. בערב ישנו במלון מונופול שבקרקוב. יום שישי היה יום די טעון רגשית, ביקרנו באושוויץ-בירקנאו. בליל שבת (שבו פתאום נהיה גשום) התפללנו בבית הכנסת "טמפל" שבקרקוב, בבוקר בבית כנסת הרמ"א, ואכלנו במסעדה ברובע היהודי של קרקוב בשם "אריאל". לאחר מכן המשכנו לסייר ברובע היהודי של קרקוב. ביום ראשון ביקרנו בסלבקוב, ביער הילדים, בלנצוט, ליז'נסק (קברו של ר' אלימלך מליז'נסק, שפרצה בו שריפה, אגב, ביום חמישי האחרון. כנראה מנרות נשמה). בלילה היינו במוטל נוראי בפולבי, שנקרא PTTK. לא מומלץ. בשלב זה גם האוכל שהבאנו מהארץ (אין הרבה אוכל כשר בפולין) שכלל בעיקר מנות חמות, התחיל להגמר, והסתפקנו בבגטים יבשים ובמרק נמס בכוס בטעם פטריות. ככה שזה היה אחד הימים המבאסים במסע. ביום שני הגענו לעיירה קז'ימיש, ובמחנה מאידנק, לאחר מכן בלובלין (ישיבת חכמי לובלין). אחר כך עברנו בעיירה בה נולדו סבא וסבתא שלי, קורוב. לא הצלחנו לעצור שם, לצערי, אבל הצלחתי לצלם בוידאו את מה שיכולתי. נסענו חזרה לוורשה, שם אכלנו ארוחת ערב במסדעה שנקראת "ורשה ירושלים" והמלצרים שרים בעברית עילגת שירים כמו "הבה נגילה" ו"הבאנו שלום". די נחמד. ישנו במלון גרנד. ביום שלישי, היום האחרון, עשינו את מסלול הגבורה, מכיכר השילוחים ועד לאנדרטת רפפורט. וב-12:30 המראנו בחזרה לארץ. סה"כ המסע היה די משמעותי בשבילי, אם יש פה מישהו שתוהה אם לצאת או לא, חד משמעית- תצאו. לדעתי זו חוויה שמאוד חשוב לעבור אותה. זהו... אם יש שאלות או משהו...

thunderstorm

New member
תודה ששיתפת../images/Emo70.gif

וגם אנחנו סיימנו את המסע במסעדת "ורשה ירושלים".. היה מצחיק

אנחנו התחלנו שם..ועשינו קצת בלאגן

והתחלנו להשתלט להם על הכלי נגינה כי למישהו היה יומהולדת.... מקום מצחיק..

thunderstorm

New member
גם אנחנו השתלטנו שם..

על המיקרופונים, על הקריוקי.. היה פנאן.. וגם אנחנו חגגנו שם יומולדת כפול - לי ולעוד מישהו מהמשלחת. תאר לעצמך את המלצרים תוקעים מבט בשמונים אנשים שמרימים שני אנשים על כסאות ושרים שירי יומולדת... היה מצחיק

L i T a L 1

New member
גם אנחנו היה נחמד זאת הייתה הפתעה

לפני השדה תעופה חזרה הביתה לקחו אותנו לשם ועשינו את הסיום של המסע שם...

למעלה