קצת על להקת השנה שלי

Funky Giraffe

New member
קצת על להקת השנה שלי

קצת רקע: יש לי אהבה ענקית לדג נחש בחיים ומקום שמור בלב, ואתם בטח מתארים לעצמכם שהבא יהיה עליהם, אבל אם תשאלו אותי - בשנתיים-שלוש האחרונות הם בדעיכה עצומה ואם הם ימשיכו ככה זה יהיה קטסטרופה... אני קורא ללהקה הזאת לאסוף את עצמה ולקחת את עצמה בידיים, כי מחכים לה לפחות עוד 2-3 (מתוכם עוד אחד עם יוסי פיין נכון לעכשיו) אלבומים עד שחבריה ישבו וידונו בהמשך עתידם כלהקה. ---------------------------- אז להקת השנה שלי היא הדורבנים. כמה מכם באמת שמעו את האלבום האחרון שלהם, 'לוי', מתחילתו ועד סופו? הם עושים שם קולות של כוורת הבאים. כל אחד מהם הוא תותח בפני עצמו - בד"כ החוליה החלשה בהרכבים מבחינה מלודית והרמונית הוא המתופף, אבל תאמינו או לא - המתופף שלהם הלחין את השיר שנחשב אולי להכי מורכב מוסיקלית באלבום ("סמבה סתיו") והוא בסיסט לא רע בכלל. השירים שלהם באלבום (לא הסינגלים, באלבום) לא מביישים מוסיקאים מחוננים גדולים מבחינת רמת הלחן, יש הבלחות קומיות שמזכירות להקות ענקיות שהיו לפניהם בארץ ("שיר מתקופת הבארוק", "הידעת") נגיעות בFאנק כמובן ("בעוד שבוע", "ואת") בלטיני המשובח שלהם ("צידו האחר", "סמבה סתיו", "יום שישי בשש"), סולואים אדירים של גיטרה (תמצאו בעצמכם - לא חסר!), סולנים מתחלפים כמו גרביים - בלי שמרגישים הבדלי איכויות בקול או ברמת השירה, עושר כלי (חטיבת כלי מיתר, חטיבת כלי נשיפה הטובה בארץ ששמעתי עד כה בדור הזה - וכשאני אומר הדור הזה אני מתכוון לנגנים שהיום הם בני 20-35, וזה משפט שלא חשבתי שאני אוציא לפני שכתבתי את ההודעה הזו, אז תעריכו
) והעיבודים לאותו ה"עושר הכלי" נשמעים סוף הדרך. ההופעות שלהם עתירות הומור - בדיחות מוגזמות וחלקן מתוכננות מראש אבל קורעות לגמרי.. כמו כן תוכלו למצוא בכל הופעה "שיר אורח", קאבר לשיר ידוע אחר - מתגלגל ממזרחית דרך אייטיז-פופ (איכס) ונוחת על הדיסקו הישראלי של שנות השבעים. הסאונד נשמע סוף העולם - ממש ממש חו"ל. הקטע של הדורבנים הוא שהם יכולים לנגן כל סגנון שרק יעלה על דעתם ועדיין יהיה אפשר לזהות את הדורבנים גם אם לא נדע שזה הם. הם הכניסו טאץ' מאוד מיוחד למוסיקה שלהם. ולסיכום, כדי שתבינו על מה אני מדבר, האלבום שלהם נוגע בסגנונות הבאים: אופרה, Fאנק, דיסקו, רגאיי, פולקה, רוק נוסח ביטלס ("פעם בחיים"), לטיני-קובני, סמבה, רוק כמובן, בארוק - וזה רק מסקירה מהירה שרצה לי בראש. אלבום השנה לדעתי, להקת השנה לדעתי. תלכו להופעות, רצוי חגיגיות עם נגנים אורחים - שם הכי שמח. המון כבוד.

dsol

New member
פשש יפה . !!_../images/Emo189.gif

Fאנק זה תמיד טוב !
ותודה על הסיכום
היה מאוד כיף לקרוא

AmiTutiT14

New member
מסכימה עם כל מה שכתבת!

גם בנוגע לדג נחש והכי הרבה בנוגע לדורבנים, שבשנים האחרונות זו הלהקה האהובה עלי (כן, למרות הפרש של 4-5 שנים בין שני הדיסקים). בגדול, הם פשוט מביאים סגנון שונה. גדלתי בבית עם אבא מאד מוסיקאי שהכניס אותי לעולם של הרוק הלועזי הישן והישראלי הישן שכולל הרבה הרבה הרבה כוורת. מעבר ל"עושר הכלי", לדעתי האיכויות הווקאליות של חברי הלהקה שמה את כל הלהקות והזמרים בארץ בכיס הקטן. הסיבה היא שהם יודעים להשתמש באיכויות האלה עם הרבה מאד שכל והם יודעים איך לשלב הכל במוזיקה שכוללת לחנים גאוניים אבל עם זאת מאד קלאסיים. זאת להקה שפשוט כיף להקשיב לה.. מאז שהדיסק יצא אני לא חושבת שעבר יום שלא שמעתי את כל "לוי" מתחילתו ועד סופו (וזה כולה 40 דקות דיסק אז תמיד יש זמן). מומלץ הכי בחום שבעולם!!

למעלה