קצת על מגמתיות

סקיפי

New member
קצת על מגמתיות

בשרשור למטה דיברנו על כספיאן, והעלתה תהיה - על מי הוא מבוסס? בתור אחת שמתלהבת בקלות מתיאוריות הקונספירציה, חשבתי בהתחלה על גיאורגיוס - ג'ורג' הקדוש, מלך אנגליה. יש תמונה מפורסמת שלו כשהוא הורג את הדרקון, ומשום מה זה הזכיר לי תמיד את הסצנה בדורך השחר כשהם נלחמים בנחש. ג'ורג' הקדוש נחשב לפטרון של אנגליה, והם קראו בשמו בקרב. זה נשמע מאוד מבטיח בתור נקודות להשוואה - - - אלא שכספיאן לא הורג את המפלצת, ולמרות ההירואיקה הוא לא מוזכר דווקא כמגן נרניה. ולמרות שמשום מה חשבתי שזה ככה, אף אחד לא קורא בשמו בהתקפה. אבל מסקנה יש, ודווקא לא כל כך רעה. מאוד יכול להיות שכספיאן כן מבוסס על קדוש נוצרי כלשהו, או על דמות מיתולוגית או סתם על אדם שלואיס הכיר; מצד שני, יכול להיות שלואיס פשוט סיפר סיפור, וככה יצאה הדמות בלי כוונה מודעת. וזה העלה בי תהיה: עד כמה אנחנו, הקוראים, מגמתיים בקריאה של נרניה? עד כמה אנחנו להוטים למצוא שם הקבלות והטפות? והאם - וזה האם גדול - אנחנו מייחסים לסיפור תמים אווירה כנסייתית יותר ממה שמגיע לו? ועד כמה, בעצם, מגיע לסיפור שיעשו לו דבר כזה? יאללה, דברו.

ToryMaster

New member
יש פה כמה נקודות, בעצם

בנוגע להקבלה לג'ורג' הקדוש, אם כבר יש לו איזו הקבלה בסיפור, אני יותר חושבת לכיוון של פיטר, לא? בנוגע למגמתיות אני חייבת להודות שאלא אם היו מזכירים לי כל הזמן כמה זה הקבלה לנצרות וכל זה, בכלל לא הייתי שמה לב.

סקיפי

New member
יכול להיות פיטר.

ושוב, אני מרגישה שלפעמים אנחנו מאלצים מיתוס על הטקסט כי זה נורא נחמד.

ToryMaster

New member
../images/Emo45.gif

הרעיון הזה בכלל לא היה עולה לי לראש אם לא היית אומרת שכספיאן לא ממש מזכיר לך את "מגן נרניה", ואילו לי פיטר כן נראה ככה.

בקשר למגמתיות

את צודקת, אנחנו באמת תמיד מחפשים דמיון לנצרות- מפני שכל הזמן טורחים להזכיר לנו כמה לואיס הכניס נצרות לספרים שלו.

לא רק אנחנו

די מפריע לי שבכל האתרים באנגלית שקראתי על נרניה (וקראתי מאות כאלה) מפרשים את הספר רק מההיבט הדתי. כנראה זה בגלל שכמרים מיסיונרים החליטו שפרשנות נרניה שייכת להם, כי המחבר היה דתי.

ToryMaster

New member
ואולי יכול להיות

שזה בגלל שבספר באמת יש כמה אלגוריות לנצרות? זה קיים, לא צריך לחפור יותר מדי כדי לראות את זה, השאלה היא באיזו רמה וכמות.

סקיפי

New member
אבל.

אם זה כל מה שהיה בו - רק אלגוריות לנצרות - אני לא חושבת שהיינו כאן היום. יש בו הרבה יותר מהטפה דתית, ומעניין יהיה לחפור גם בכיוון הזה.

ToryMaster

New member
לא אמרתי שזה כל מה שיש בו

אבל בהחלט יש בו מזה, זה לא עניין של השתלטות נוצרית על הספר. למעשה, כמו שאמרתי בעבר, הרבה זרמים אדוקים מאוד מחרימים את הספר.

Fairywitch

New member
חוץ מ"הקרב האחרון", לדעתי. שם

הרגשתיח שמאכילים אותי נצרות בכפית

Fairywitch

New member
כשאני קראתי את הספרים- לא הבנתי מה

רוצים ממני ולמה כולם מקשרים את זה לנצרות. אבל אז קראתי את "הקרב האחרון" והבנתי... ואז גם הבנתי מסרים כאלה בדיעבד מהספרים האחרים. אבל לא בכל הספרים זה בוטה ושקוף כ"כ- ב"כס הכסף" למשל, קשה לי לראות את זה בקריאה שטחית ובמחשבה רגעית.

סקיפי

New member
הקרב האחרון.

אני לא יודעת מתי הוא נכתב, אבלי אני לא היחידה שמעדיפה לראות אותו כנפרד מהסדרה - לא לגמרי, אבל עדיין לא בדיוק אותו הדבר.

למעלה