קצת על מה שקורה עכשיו בארה"ב

אמא לה3

New member
קצת על מה שקורה עכשיו בארה"ב

בארה"ב מתקיימת עכשיו תחרות יוקרתית בשם "קוור-גירל קלאסיק" (CoverGirl Classic), בתחרות זו משתתפות צמרת המתעמלות האמריקאיות והיא בעצם תחרות אשר תקבע מי מהן תוכל להתחרות בתחרות יוקרתית נוספת " אליפות ויזה" ( Visa Championship)שזוהי בעצם אליפות ארה"ב. בתחרות נוכל לראות מתעמלות בולטות כמו: אליסיה סקרמון (שזו לה התחרות הראשונה מאז הקאמבק), בריג'יט סלואן רבקה ברוס קיילה וויליאמס ג'ורדין וויבר אלכסנדרה רייזמן נכון לעכשיו הסתיימה תחרות הג'וניור, כשג'ורדין וויבר מנצחת בקרב רב (מתוך 48 מתעמלות בדרגה זו) עם 59.950 (קפיצות 15.9, מקבילים 14.850, קרקע 14.700) במקום השני, קייטלין אוהשי עם 59.100, במקום השלישי, קיילה רוס עם 58.700 מחר אמורות בנות הסניור להתחרות, ביניהן אליסיה סקרמון שכאמור זו לה התחרות הראשונה מאז חזרתה. בינתיים סירטון של קייטלין אוהשי באימון חימום לפני התחרות, תרגיל קורה מקסים לטעמי: http://www.gymnastike.org/videos/co...-covergirl-classic/349207-woga-katelyn-ohashi

chuch1

New member
באמת

תרגיל מקסים! אני אוהבת לראות מתעמלות מבצעות תרגלים על הקורה בלי שארגיש שהן נמצאות על קורה. ממש תרגיל (די)חלק באלמנטים המסובכים והמסובכים פחות, אהבתי!!!

Tammie

New member
מקסימה מקסימה מקסימה!

ממש אהבתי אותה ואת הסגנון שלה. אני מקווה שהיא תמשיך ותצליח גם בסניור כשהיא תגיע לזה...

אמא לה3

New member
גם אני אהבתי אותה מאוד

יש בה משהו רענן לא? לא רק אקרובטיקה על הקורה...

אמא לה3

New member
ועוד משהו...

לדעתי זה בכלל מאפיין אצל המעמלות של WOGA, אם תשימי לב גם בנסטיה היתה הרבה ארטיסטיות ולא אלמנטים.

Tammie

New member
היא פשוט מקסימה אותי...

היא משלבת אלגנטיות עם יכולות אקרובטיות מדהימות. אני מתחילה להתאהב...

אמא לה3

New member
ו...לא תראי אותה באולימפיאדה הקרובה

היא עדיין תהיה צעירה מדי. השאלה היא אם היא תחזיק מעמד עד 2016...

Tammie

New member
זו שאלה טובה....

זה ממש מבאס לפעמים שמתעמלות "מפספסות" את האולימפיאדה, מצד שני, אני כן בעד העלאת גיל המינימום... בכל מקרה, אני מקווה שקייטלין אוהשי תצליח להמשיך להתעמל עד 2016 ונראה אותה מתחרה ומנצחת

נעממהה

New member
את בעד העלאת גיל המינימום???

מממ... אני לא. עברנו כמעט לגמרי את הימים החשוכים של התעללות במתעמלות ואימונים אגרסיביים כדי להביא מתעמלת לרמה גבוה בגיל צעיר. אולי חוץ מאשר בסין. כיום המון מתעמלות הן פשוט מאוד מאוד מוכשרות!! תוסיפי לזה ששיטות האימון רק הולכות ומשתכללות- ותקבלי שמתעמלת יכולה להגיע בגיל צעיר, לרמה גבוה, בלי שעברה מסכת התעללויות. בנוסף, ברוב הפעמים מתעמלות מגיעות לשיאן בגיל הזה שבין 15-17!! קשה מאוד להישאר בשיא ולעמוד במקום. אז מה יוצא? שמעמלת נמצאת בשיא היכולת בגיל 15, ולא יכולה להתחרות באולמפיאדה כי היא קטנה מידי... הסיכויים שתשרוד באותו כושר עד האולמפיאדה הבאה הם קטנים. אז נכון שאנחנו לא רוצים לראות גנון באולמפיאדה, ושיש ערך מוסף למתעמלות יותר בוגרות. אבל אפשר לשלב. למשל להגביל שכל מדינה לא תוכל לשלוח יותר ממתעמלת אחת או שתיים מתחת לגיל 16. ככה משאירים את הבנות הבוגרות (שמימילא- כמה כבר יש שעוברות את העשרים ושתיים??) וגם נותנים הזדמנות לצעירות הבולטות. אני לא דווקא בעד התעמלות צעירה, אני תמיד שמחה לראות מתעמלות ממשיכות להתעמל מעבר לגיל 16 (ויש דוגמאות טובות לכאלה מתעמלות)ובעיניי זה מעלה אותן בדרגה, אבל למנוע ממתעמלות את הסיכוי לממש את החלום האולימפי- זה דבר בעייתי בעיני.

Tammie

New member
אבל איפה את שמה את הגבול?

כיום הגבול הוא 16 ואת אומרת שיש בנות בנות 15 שמפספסות, אותו דבר יכול לקרות עם מתעמלת בת 14 במידה והגיל ירד ובעצם זה לא נגמר. נכון, זה מאוד מבאס ומתסכל לפעמים אבל אין ברירה וצריכים למתוח קו. אני חשובת שבשורה התחתונה, ילדות בנות 15 הן בדיוק זה, ילדות. אם אני מאמינה ששיטת האימון מתאימה את עצמה לטרנדים בעולם, אפשר לשנות שיטות ולהגיע לאותה רמה בגילאים מבוגרים יותר ולשלב הרבה יותר בגרות בתרגילים. אני מאמינה שבסופו של דבר זה יעשה רק טוב לספורט.

אני בעד גיל מינימום 16

השיא של המתעמלת, יכול להיקבע ע"י המאמן. המאמן יכול להחליט להביא את הילדה לשיא בגיל 12, 14, 16 או 20. זה מאוד תלוי בתכנית האימונים. זה שמאמנים בוחרים להביא ילדה בת 14 לשיא, כי הם רוצים כבר עכשיו מדליות בדרגת ג'וניור, זאת טעות לדעתי שלהם. חוץ מזה, שעם תכניות אימונים שקולה ומתוכננת היטב, אפשר להביא מתעמלת לכמה שיאים, למשל שיא בגיל 14, סוג של פגרה או מנוחה ושיא נוסף בגיל 16. ויש מאמנים שאחרי שיא בגיל 14, מנסים להשאיר את המתעמלת באותו מצב גופני להרבה זמן, כדי להרוויח עוד ועוד מדליות וכדי שתתעלה על עצמה ותמשיך להתקדם, ואז זה לא עובד. ובגיל 16 היא לא יכולה יותר. כמו-כן, אני מסכימה עם תמי, שאם ייקבע גיל המינימום ל-15, אז שוב גם כאן יהיו מתעמלות שיפספסו בחודש את הקריטריון גיל ויצטרכו לחכות 4 שנים לגיל 19. אין מה לעשות. ילדה בת 14 שמביאה מדלייה אולימפית זה כבר פאסה לדעתי. באף ענף ספורט זה לא ככה, ואין סיבה שבהתעמלות זה יהיה ככה. ילדה בת 14 יכולה ללכת לאולימפיאדת הנוער, לתחרויות לגילה וכו'- אבל לאולימפיאדה- היא עוד צעירה מידיי לייצג את מדינתה. בכל זאת אהבתי את הרעיון שלך של הגבלה למתעמלת אחת או שתיים מתחת לגיל- לא שאני בעד- אבל הרעיון יפה ויצירתי וכן מראה על חשיבה נכונה לטובת ההתעמלות.

אמא לה3

New member
ולתוצאות הסניור...

קרב רב 1.מתי לרסון 57.150 2.אמנדה גטר 56.800 3.מקנזי קקואטו 56.450 ולעוד מתעמלות בולטות: אלכסנדרה רייזמן - מקום חמישי קרב רב אליסיה סקרמון - מקום ראשון בקפיצות (!) ובמקבילים(!) רבקה ברוס - מקום ראשון במקבילים בריג'יט סלואן - מקום שני בקורה קייטרה האנטר - מקום ראשון בקרקע

Tammie

New member
...

איזה מקומות זכו רבקה ברוס ובריג'ט סלואן בקרב רב? זה ממש מעניין שהן לא התברגו למדליות.

אמא לה3

New member
אז ככה...

רבקה ברוס, מקום 24 בקרב רב (אחד מתחת לסקרמון) בריג'יט סלואן, מקום 25 שתיהן לא התחרו בשני מכשירים. אני רוצה לציין שסלואן וברוס כבר הבטיחו את מקומותיהן לאליפות ויזה (אליפות ארה"ב) ככה שהתחרות הזו לא היתה בשבילן תחרות חשובה כמו לשאר המתעמלות.[ ונעמה, צודקת, טעות שלי, סקרמון אכן התחרתה רק בקפיצות ובקורה (ולא כפי שרשמתי), מה שכן היא אמרה לאחר התחרות שהיא התחילה בקורה, שיחררה לחץ ואח"כ הקפיצות ממש באו לה בקלות...

למעלה