קצת על סמים ומשתמשים

• פותח הנושא ixmix
  • פורסם בתאריך

ixmix

New member
קצת על סמים ומשתמשים

אני עובד עם מכורים ומשתמשים מזה כשלוש שנים. אני רוצה לספר לכם על ש. בן 23, א. בת 22, ש. בן 25, א בן 17, לירון סיסו ז"ל בן 16, ס. בן 15 ועוד. כולם משתמשים בסמים, כולם משתמשים בגראס. הם יכולים לספר לכם על ההשלכות של הגראס עליהם - אצל כולם ההתמכרות לגראס היא מרכז ההתמכרות (גם מי שמכור להירואין, נגמל, חוזר לגראס ושוש לחומר). אתם בטח לא תקשיבו... ש. היה עולה חדש, שלא התחבר לישראלים. הוא הלך להתמודדות דרך גראס, הגיע לחומר. נגמל, היה נקי שנתיים. חזר לגראס, ותוך שבועיים לחומר. נמצא היום בכלא רמלה, לאחר שהבריח לחבר גראס (הסם החמוד שלכם) בישבן. א. היא אישה מוכה. היא חיה עם הסוחר שלה, ומאובחנת קלינית כמכורה לגראס החל מגיל 16. זה כולל התקפים פסיכוטיים, הפרעת אכילה קשה, בעיית זהות שפרצה לפי חוות דעת פסיכיאטרים בשל עישון גראס. א. לא תשנה את מצבה לעולם כי היא מכורה לגראס. היא צריכה גמילה מהסם ה"לא מזיק". ש. מוכר פרחים בירושלים. בגרות לא עשה כי בגלל העישון (כך הוא אומר) "דחה למחר". זו תסמונת חוסר מוטיבציה עליה תוכלו לקרוא גם בספרים. לעולם הוא לא יעשה בגרות, כי הכסף שמרוויח בפרחים הולך לקניית בוטניקה מסוג אחר. שאלו את עצמכם אם פעם ויתרתם על משהו שאתם אוהבים כדי לעשן גראס. א. בן 17 הומלס. מעשן כל יום, מאובחן קלינית כ"משתמש קבוע על גבול ההתמכרות". מספק טובות הנאה מיניות לגברים (בד"כ ערבים) בשביל 10-20 גרם שמספקים לו לחצי יום. לירון סיסו ז"ל, נפטר בשל מנת יתר של גראס+אקסטה. בן 16 במותו. ס. בן 15, תושב שכונת יוקרה בירושלים ובן של אישיות ידועה. מכור לגראס, משתמש מזדמן בקריסטל. עיקר הנזק בא מגראס. מרגיש ש"לא יכול ולא רוצה לעשות כלום". בסכנה גדולה עקב חשד להפרעת זהות שנתגלה בשבוע שעבר. עכשיו - תספרו לי שגראס אינו מזיק...

tiger

New member
אנחנו אמרנו שגראס לא מזיק?

אנחנו רק אומרים שזה לא אומר שזה לא צריך ליהיות חוקי. סיפורים קורעי לב כמו שהיבאת לנו אפשר לימצא גם על אלכוהול וכדורי שינה במירשם.חומרים חוקיים לחלוטין שיש המון אנשים שמישתמשים בהם שימוש נורמטיבי כאשר הם מפיקים מהם רק את החיובי.אנשים נחשלים שלא למדו יספרו לך שזה ביגלל הגראס ועוד כהנה וכהנה סיפורים ותירוצים.אם זה לא הגראס זה האלכוהול ואם זה לא האלכוהול זה שכונת המצוקה ואם לא שכונת המצוקה אז היועצת או המנהלת או המורים...האמת היא שיש אנשים שיצאו משכונות מצוקה ומאבא מכה ואלכוהוליסט עם ציונים טובים וחיים מאושרים ויש אנשים שכל החיים רק יאשימו את הסביבה או כל דבר אחר שרק אפשר כדי לתרץ את המצב העגום אליו ניקלעו.האמת היא שיש יותר אנשים שהגראס לא עשה להם שום דבר שדומה לתופעות שהיזכרת.יש מרצים,סטודנטים,עורכי דין שמעשנים ושותים ולא קורה להם כלום.מה לעשות אנחנו לא חיים בעולם שיוויוני ולא כולם מוצלחים ואפילו לא כולם יודעים איך ליחיות את החיים האלה וזה לא הולכת ונעשת משימה קלה יותר מיום ליום.תמיד יהיו הומלסים (לצערי)ותמיד יהיו נושרים מבתי הספר והם תמיד יחפשו את מי ואת מה להאשים. אנשים כמוך רק נותנים להם את הגב להמשיך ולשקר את עצמם ואת החברה בימקום להפנות אצבע מאשימה לחברה הקאפיטליסטית המערבית שזורקת אנשים לרחוב ושלא מאפשרת לאנשים ליחיות כמו בני אדם גם אם הם לא למדו או נולדו להורים מסודרים. למה זה כל כך לא מפתיע אותי לגלות את הקיבעון המחשבתי הזה והדעות הקדומות דווקא בקרב אנשי המיקצוע והצוותות הטיפוליים?אולי ביגלל זה יש לכם כל כך הרבה סיפורי הצלחה והסטטיסטיקה כל כך אוהבת אתכם. דרך אגב איפה בארץ בכלל עוברים "גמילה מגראס" עוד לא שמעתי על שטות כזאת. לסמים קשים בקושי יש מקומות גמילה ... אתה בטוח שאתה עובד בזה ולא עלינו? t

ixmix

New member
אז ככה

1. מג"ל בירושלים עוסק לא מעט בחבר´ה שמוגדרים כמכורים לגראס. ניתן להתקשר למרכז הגמילה ליפתא, ולברר אם זה נכון... ניתן גם לדבר עם משה קרון, איש טיפול מזה שנים ולהתייעץ איתו בנושא. גם מקומות אחרים, כמו למשל רטורנו, כפר גמילה באישור משרד העבודה והרווחה, מטפל בנפגעי סמים, וכן...תופתע לדעת... גם בנפגעי גראס. גם מלכישוע קיבל זה מכבר אישור, והוא מטפל בנוער וצעירים - מדובר בכפר טיפולי גדול לפי מודלים מחו"ל, ואשר מטפל גם (הפתעה!) בנפגעי גראס ובמכורים לו. הכי קל בעולם זה לעשות מה שאתה עושה... כן יש עוד חומרים מזיקים, ואנחנו יודעים שגראס מזיק. ראיה די ילדותית, אם יורשה לי, של "למה הוא כן ואני לא?" ("למה אלכוהול כן וגראס לא"). אז אני אשאל אותך שאלה, שהתאם למה שכתבת (אנו יודעים על הנזקים וחשבים שזה צריך להיות חוקי): למה גראס כן והירואין לא?? בהתאם לתפיסתך, גם הירואין צריך להיות חוקי. לא?

זהר פלד

New member
בוא ותקרא:

ותענה, אבל ברצינות: 1) כמה אחוזים מכלל מעשני הגראס עוברים לסמים קשים יותר? 2) כמה אחוזים מכלל מעשני הגראס היו עוברים לסמים קשים יותר, לו המכירה של הגראס היתה נעשית באותה מתכונת שבה נמכר אלכוהול, או אפילו בפיקוח צמוד יותר, כמו בהולנד? (תחשוב טוב על זה - זו שאלת הבונוס) 3) כמה אחוזים ממעשני הגראס הם "מכורים", כהגדרתך, לגראס? 4) כמה אחוזים מאלו שניסו גראס (פעם פעמיים, כהגדרת הסקרים) המשיכו לעשן? 5) כמה תאונות (דרכים, עבודה, ובכלל) קרו תחת השפעת גראס, וכמה ללא גראס? 6) מה הנזקים שהגראס עושה לכלכלה? 7) מה התועלת שהוא היה מביא לכלכלה, לו הוא הייה חוקי (הכל מיסים, מיסים, מיסים...) 8) איזה אחוז מאוכלוסית הולנד השתמש בקנביס לפני הליגאליזציה, ואיזה אחרי?

ixmix

New member
8 תשובות שלי ל8 שאלות

1. מעט מאד מבין משתמשי הגראס עוברים לשימוש בהירואין. אמנם טיפה יותר (ועדיין מיעוט) עוברים לשימוש באקסטות/טריפים. עדיין, שים לב לנתון מאד מעניין: אחוז המשתמשים בהירואין מקרב האוכלוסיה שלא התנסתה בגראס נמוך בהרבה מאחוז המשתמשים בו מקרב אלו שניסו גראס; או במילים אחרות - לא כל מי שמעשן גראס יעבור לחומר, אבל הסיכויים שזה יקרה גדלים באופן משמעותי. 2. מאחר והמעבר לסמים אחרים, הירואין/קוקאין וההתמכרות, הם נגזרות של האישיות, ולא של פיקוח זה או אחר, מדובר ב% פחות או יותר קבוע. כלומר שלדעתי באחוזים לא יהיה שינוי. אבל... שוב, סביר להניח שכמות המשתמשים בגראס תעלה, ועמה כמות המשתמשים בקוקאי/בירואין/אקסטות/טריפים... 3. מעט מאד, אפילו מעט מאד מאד הם מכורים. אגב ההגדרה אינה שלי, אלא של רשויות בריאות הנפש. אבל כאשר אדם הוא מכור, הנזק הינו עצום, כמעט בלתי נתפס. לכן אני אומר, עדיף לא להגדיל את הסיכויים להתמכר (הבט שוב בתשובתי למעלה). 4. סקרים מדעיים, מראים כי 5% מבני נוער התנסו בגראס בשנה האחרונה, מהם כ 3.5% בשבוע האחרון. בקרב בוגרים המצב שונה: 8% שימוש בשנה האחרונה, כ 5% בחודש האחרון. אם תעקוב אחרי מחקרים משנת 1990 ועד היום, תראה עליה בשימוש, וכן בקרב חבר´ה שממשיכים להשתמש אחרי התנסות שתיים. להערכתי הזהירה, ומאחר וישנם נתונים שונים ממקורות שונים, כשני שליש ממי שעישן פעמיים-שלוש, המשיכו לעשן. 5. אינני יודע. נראה לי כי נהיגה בכביש כשאתה מעושן, היא רעיון רע. ברור לכל מי שנגע איפעם בגראס כי הוא מאיט את מהירות התגובה, ומכאן הגיוני כי אדם שמגיע לעבודה מסטול צפוי ליותר תקלות. (שוב מדובר באחוזים, אולם מאחר ורק מיעוט האוכלוסיה מעשנים, ורוב אלה לא באים מסטולים לעבודה או לכביש, הרי במספרים מוחלטים אתה תהיה צודק. אולם תחשוב בהגיון, ותקרא בפורום חוויות של חבר´ה שנהגו מסטולים...). 6. לגבי הנזקים השגראס עושה לכלכלה, באמת שאיני יודע לענות. 7. לגבי התועלת שהיה מביא לכלכלה: בכלל לא חשובה!!! הרי הנזק שהוא יכול להביא למשתמש הבודד עצום הרבה יותר מהתועלת שהוא מביא לכלכלה. במדינה שבה מוכנים להוציא עשרות מיליונים על הצלת חייל חטוף, או אזרח חטוף, ברור כי הערך של פגיעה באדם היחיד חשוב יותר מתועלת כלכלית. באותה מידה יכולים המצדדים בליגאליזציה בשם טיעון זה לאמר: למה לא למכור תינוקות לחו"ל (תועלת כלכלית), למה לא להרוג עבריינים (חיסכון בדמי אחזקה), למה לא למכור כליה אחת (ברור שהעניים ישלמו בבריאותם אך המדינה תרוויח) וכן הלאה. לטעמי, טיעון זה אינו מוסרי במסגרת הויכוח. 8. הולנד, נושא מעניין. תראה מה קורה שם... אתחיל מהעובדה שהולנד היא מרכז ייצור עולמי, וודאי הגדול באירופה, לאמפטמינים (אקסטות, טריפים, כימיקלים) לדעתי זה קשור להיותו של הגראס חוקי. בכלל הולנד הפכה למרכז אירופאי להפצת סמים מסוגים שונים. קצת עובדות: בעקבות סקר שנערך ב1971, החליטו בהולנד בשנת 1976 על לגאליזציה של גראס/חשיש. רק ב1987 נערך סקר מדעי הבודק שימוש בסמים שונים באמסטרדם, ורק ב1997 נערך סקר בכל הולנד. באמסטרדם יש יותר שימוש יחסית לסביבה, מדובר על כ 40% שימוש כלשהו בקרב גילאי 12 ומעלה (12% מחוץ לאמסטרדם). ההולנדים טוענים כי כמות המשתמשים לא עלתה, וכי מדובר בתוצאה של תת תרבות עירונית. אני חושב שהראשה להשתמש כמוה כאישור ועיידוד תת תרבות שכזו. הערת שוליים: בהולנד למעשה אין לגאליזציה. כלומר אסור לייבא, להפיק ולמכור כמויות מסחריות של מריחואנה וחשיש. ישנה מדיניות של סובלנות, כלומר דה-קרימינליזציה. אגב מדיניות זו קיימת במידה מסויימת גם בישראל, בה אין חיפוש של המשתמש היחיד. כל זאת למעט הקופישופס שמותר להם להחזיק עד 500 גרם; כמו כן מותר להחזיק 5 צמחי קנאביס בבית. בשנים האחרונות ישנה עלייה דראסטית בהולנד בפשעים אלימים, אולם עובדה זו קשורה יותר לצריכת אלכוהול, ספידים ואמפטמינים. בהולנד אחוז מכורים לסמים "קשים" גבוה יותר מבישראל, וכן אחוז משתמשים בסמים כלשהם גבוה שאופן מובהק ודראסטי יחסית לישראל. בקשר למכורים מדובר ב25000 מכורים להירואין/קוקאין; 750000 משתמשים בקנאביס, אשר מתוכם מוגדרים קלינית ומטופלים ע"י רשויות הרווחה בהולנד כ 8% כלומר 70000 איש. שוב: 70000 מכורים לגראס (כך מוגדרים ע"י משרד הבריאות ההולנדי). מפקד משטרת אמסטרדם מצוטט בעיתונות - חושב שישנה עליה בשימוש בסמים במשך שנות ה"סובלנות" (מילה בה השתמש). לצד כל אלו, השימוש בסמים אחרים עדיין אינו חוקי (ולדעתי לא צריך להיות). המצב שנוצר (וניתן לראות זאת ליד הקופי שופס) הוא שישנן נקודות מכירה לא לגאליות של סמים אחרים, הממוקמות ברחוב, ליד הקופי שופס. כמו כן ישנו מספר עצום של נרקומנים ברחובות (יעיד על כך מי שהלך לטייל ברחובות אמסטרדם בלילה - אני, אגב, נולדתי בהולנד). אם תשובתי אינה מספקת, ניתן להוסיף בכל נקודה שהיא.

ונעבור לשלב הבא:

לו הגראס היה חוקי, ונמכר במחירים רציונאליים, ובאופן מבוקר, הרי שצרכני גראס היו יכולים לעבור תקופת חיים שלמה מבלי בכלל לדעת איך נראה סוחר סמים... בלי שיציעו להם אקסטות, טריפים, או, חס וחלילה, קוק או הרואין... אני מאמין שאתה מעולם לא קנית סמים (תקן אותי אם אני טועה), אבל יקום כאן הסטלן שלא הציעו לו גם סמים אחרים בקניה זו או אחרת (ותאמין לי, מציעים באופן שדי מפחיד לסרב, באמצע רמלה בחושך מצריים כשאפילו השוטרים לא יוצאים החוצה...) הבעיה הגדולה ביותר שלי עם המדיניות הנוכחית, היא שהמדיניות הזו יוצרת מכל סוגי הסמים הלא חוקיים סם אחד, עם השפעות זהות, וסכנות זהות, והמספרים של המשתמשים רק עולים (בקביעות, כבר מספר שנים)... אז בא ילד בן 15, שלא יודע שגראס זה משהו אחד ואקסטה זה משהו אחר, ואחרי שהוא מעשן גראס במשך תקופה לא קצרה, שמספיקה לו כדי "להתמכר", הוא רואה שבעצם הגראס לא ממש הורג אותו במקום, והתחושה של להיות מסטול היא דוקא די נעימה... ואח"כ, כשאותו ילד מתחיל לעשן יום יום, ואח"כ שעה שעה, ובסוף הוא לא מצליח להגיע בכלל לדרגת סטלה שהוא רוצה, אלא רק לרפיון וקהות חושים, ומן סטלה חלשה כזו, ממש מאכזבת, הוא חושב לעצמו שהגיע הזמן לעבור הלאה, לאקסטה, כי זה מגניב, וזה cool, וזה בסדר, כי הגראס לא עשה לו שום דבר לבריאות, אז למה שהאקסטה תעשה לו משהו? הרי אותם אנשים שאמרו שהגראס הורג שיקרו, ואלו בדיוק אותם אנשים שאומרים שהאקסטה מסוכנת... התרחיש הזה נשמע לך מוכר מאיפשהו? לו ליאור סיסו ז"ל היה יודע שבשביל להשיג רמת סטלה טובה הוא צריך פשוט לעשן בצורה מבוקרת, כלומר פעם ביום, פעם ביומיים, פעם בשבוע, ולו הוא היה יודע מה הסכנות האמיתיות של כל סם שהוא התנסה בו, אני מאמין שהוא היה חי היום. כמובן, אני לא מכיר אותו באופן אישי, אבל לעזאזל, מעולם לא התפתיתי להשתמש בסמים שאינם מוצרי קנביס, וכבר הציעו לי, כשאני מסטול לגמרי מגראס, לנסות קוקאין - אמרתי לא, ובאופן החלטי. שלא תחשוב לרגע שזה לא היה מפתה, כלומר, לעזאזל, הנה יושבים מולי אנשים שמסניפים קוקאין, ולא נראה שהם מתים מזה... והם גם עושים את זה לא בפעם הראשונה, ואתה יודע מה? בחיים לא ניחשתי ולא הייתי מנחש שאלו צרכני קוקאין. ילדים מבית טוב, בגילאי 20+, עם כסף, ובגדים יפים, והכל... לא ממש התדמית של נרקומן, נכון? אבל, וזה אבל גדול, אני כן טרחתי ולמדתי מה ההשפעות של סמים שונים, ממה כדאי לברוח כמו מאש ומה עומד בדרגת סיכון קטנה יותר... אז קבעתי לי חוק, וטפו טפו טפו, מעולם לא כופפתי אותו - לעולם לא להשתמש בכימיקלים. אתה יודע מה - קרוב ל 90% מצרכני הקנביס, אם אני לא טועה, חושבים כמוני. למה אני צריך להיות עברין, בגלל סם שמזיק לי פחות מאשר סמים חוקיים (אלכוהול, דבק מגע, וכד´), לא הופך אותי למעמסה על החברה, לא גורם לי לחשוב שאני ציפור, ובאופן כללי, מתפקד כווסת לחץ... בגלל האחוז האחד של המעשנים שכן ינסה סמים קשים? הוא ינסה אותם בכל מקרה. תיאורית ה gateway drug הופרחה כבר מזמן, ע"י גופים רציניים כדוגמת ה ADF (בדוק בקישורי הפורום), ותבדוק בעצמך עם המטופלים שלך, כמה מהם התחילו עם גראס, ולא עם, נאמר, אלכוהול, או דבק מגע? סמים הם מסוכנים, אין ספק, אבל חלקם מסוכנים יותר וחלקם פחות. אתה יכול להיות מכור לגראס בדיוק כמו שאתה יכול להיות מכור להימורים - אלו שתי פנים של מחלה אחת - מחלת ההתמכרות. אתה לא יכול להיות מכור לגראס כמו מכורים להרואין, כי אין קריז. אין ספק, שמהתמכרות פסיכולוגית קשה מאוד לצאת - ואין ספק שזה קשה יותר כמתבגר, אבל עם חינוך נכון, והשגחה בריאה, אפילו הציבור כבר לא טיפש. . למחשבה...

tiger

New member
אולי לא שמעת אבל בהולנד יש יותר ../images/Emo98.gif

אנשים... אחוז המישתמשים בסמים קשים שם ירד וזה לפי מישרד הבריאות ההולנדי. זה שאחוז המישתמשים בסמים קלים עלה רק מראה אם כבר שיש קשר ישיר בין היתר להישתמש בסמים קלים לבין ירידה בשימוש בסמים קשים. בהולנד כל שוטר מקוף יספר לך (וזה לפי ראיון ששמעתי וראיתי)שיש לו הרבה יותר בעיות מהפאבים מאשר מהקופי שופס. לא רק בהולנד השימוש בסמים קלים מותר היום לפי החוק גם אנגליה היצטרפה רק לאחרונה לרשימה ותאמין לי שאם זה לא היה רעיון טוב האנגלים המרובעים והשמרנים היו האחרונים להיצטרף.גם בפורטוגל ובאוסטרליה ובבלגיה יש ערים ואזורים שלמים בהן השימוש בסמים קלים הינו חוקי ופועלים בתחומן מרכזים לחלוקת הרואין ומתאדון למכורים. תאורית הסולם הופרכה מיזמן ואני לא הבנתי איך בדיוק אתה מנסה להפריך את המופרך מחדש. בקיצור:שלא יעבדו עליכם. כל הסקרים שפירסמת אין בהן מילה אחת אמת והכל חצאי אמיתות ושקרים שנוהגת לימכור הרשות למילחמה בסמים.הכל פירסומים אינטרסנטיים. T

ixmix

New member
אז איך אפשר...

להציג טיעון? כל סקר, כל מחקר שאני אביא הוא בעיניך "לא אמין" כי הוא נעשה ע"י גורם "אינטרסנטי", וכל מה שתומך בדעותיך הוא אמין, ולא אינטרסנטי?

tiger

New member
לא

בנאדם צריך לפתח בסופו של דבר את החושים הבריאים שלו למה ניראה לו אמין ומה לא לפי קריטריונים שאיש איש לומד לגייס לאט לאט עם השנים. אני לא מדען ומחקרים לא ממש מעניינים אותי.אני חייתי שם וראיתי את מה שבמחקרים מקבל עיוותים וסטירות לכאן ולשם.מחקרים כבודם בימקומם מונח וניסיון חיים גם והחוכמה היא לילמוד לשלב בין השניים. אני מודד את המחקרים שאתה מביא לפי אותם קריטריונים ולפי אותה תחושת בטן שיש לי כשאני קורא מחקרים שתומכים בדעותי.ליפעמים אני יכול ליקרא משהוא שתומך לחלוטין בדעותי אבל אני יודע ומרגיש שזה חומר תעמולה זול לא פחות מיזה של הרשות.כל דבר לגופו. במיקרה המחקרים שאתה היבאת כבר שמעתי ולעסתי ותכנתי מיליון שנה וזה פחות או יותר מה שכל אחד שמצדד בדהלגיטימציה של הסמים הקלים מביא. חומר שמורכב משקרים,חצאי אמיתות וניסיונות גסים להכניס מיספרים לשבלונה. t

זהר פלד

New member
תגובות לתשובות:

1) הסיכויים למעבר להרואין, שגדלים באופן משמעותי, לטענתך, לא נראה לך שיש לחוק איזה שהוא קשר לזה? הרי ידוע שברגע שעברת על החוק בפעם הראשונה יהיה לך קל יותר לעבור עליו גם בפעם השניה והשלישית - וזה נכון גם כאן. 2) העניין של הפיקוח הוא עניין שולי - החלק המשמעותי הוא שהגראס לא ימכר ע"י סוחרי סמים, אלא במקומות בהם אין גישה או פיתוי לסמים קשים יותר. 3) מתוך ה "מכורים" לגראס, מה אחוז הבגירים? 4) המספרים עולים כבר למעלה מ 10 שנים. לא נראה לך שהגיע הזמן לשנות טקטיקה - בעיקר בהתחשב בעובדה שהטקטיקה הנוכחית נכשלה במשך 10 השנים האחרונות? 5) תבדוק. תבדוק גם שוב את עניין ה "מיעוט", לך לכיון הערכות המשטרה - הן הרבה יותר הגיוניות מהסקרים - גם אני לא הייתי אומר למישהו שאני לא מכיר בטלפון שאני משתמש בגראס. 6) הרבה כוח אדם של המשטרה, מג"ב, הרבה תקציב פרסום של הרשות למלחמה בסמים, מן הסתם יש עוד דברים... 7) במדינה שבה לא מוכנים להוציא שקל על הומלסים ברחובות, אתה באמת חושב שהערך של אדם אחד חשוב יותר מהכלכלה? תחשוב שוב. 8) בהולנד, לפי מיטב ידיעתי, אתה אכן יכול להשיג כל סם שתרצה, אבל מספר המכורים, וחשוב לא פחות, מספר מעשי הפשע הקשורים לסמים, נמוך יותר מבכל מדינה אחרת באירופה... בדוק את הנתונים שלך.

למעלה