קצת על עצמי ועזרה

womanandl

New member
קצת על עצמי ועזרה

אחרי שנים של "כישלון" בלימודים מצאתי את הבעיה שלי , עשיתי איבחון לפני 4 שנים , מסתבר שאני דיסלקטית עיקר הבעיה זה בהבנת הנקרא וקושי ניסוח .חלק ממני מאוד רוצה ללמוד ולהתפתח וחלק אחר זוכר את תקופת הלימודים שמלווה בקשיים נפשיים וכשלנות. מכוון שחלק מהחיים זה לעשות טעויות ובעיקר ללמוד מהם, אני נרשמת לאוניברסיטאה הפתוחה. יש לי שאלות ואשמח לעזרה. 1. אני מתגוררת בארץ שדוברת אנגלית מה שזה אומר שהלימודים באנגלית זה קצת מלחיץ, אשמח לדעת האם ישנם דרכים להפיג את הלחץ. 2. האם יש דרך או כלים לבנות משמעת עצמית? נראה לי שההודעה לא ממוקדת או לברורה , בכל מקרה אשמח לקבל כל עיצה מידע ,כלים. תודה.

דרכים לבניית משמעת עצמית.

קל להיות ממושמעת לעצמך אם את רואה את החשיבות בכל דבר שאת עושה. בשביל זה צריך תוכנית מאורגנת ומגובשת. תוכנית כזו קשה לחברה כמונו (לקויי למידה וריכוז) לגבש לבד. בשביל זה אני לוקח קווצ'ינג. הקווצ'ית שלי עוזרת לי לתכנן מטרות וזמנים והעובדה שאני צריך לדווח לה מה ואיך עשיתי מאלצת אותי לעשות זאת. אנחנו גם מבררים שיטות לעשייה שיטתית. למעשה אני מקבל ממנה יעוץ וביקורת בונה באופן קבוע בשיחת טלפון טרנס אטלנטית. אשמח לתת לך את הפרטים של הקווצ'ית שלי. יש גם פורום קווצ'ינג בתפוז. נסי לשקול גם טיפול בתסכולים שהצטברו. טוב להשתחרר מהם והיום לפסיכולוגים כבר אין דיעות מכוערות על לקויי למידה וריכוז (בעצם זה תלוי באיזו מדינה דוברת אנגלית את נמצאת). טיפים להפיכת האנגלית לפחות מלחיצה: לבלות באנגלית. לדבר עם אנשים בשיחות חולין, לקרוא קומיקס (מומלץ לדיסלקטים), להשתמש בטכנולוגיה לעקיפת לקויות למידה עבור חומר קשה באנגלית (הקראה ממומחשבת, ספרות מוקלטת...). והעיקר, לא להתבייש להמשיך ולשאול שאלות. בהצלחה!!

למעלה