קצת על עצמי

ססגונית

New member
קצת על עצמי

שלום לכולם! תודה רבה על ההענות שלכם לשאלתי,אני עדיין לא יודעת אם הכאבים בעין הם התקף או לא.(כרגע יותר טוב). בכל אופן אני כרגע מוגדרת בחשד לטרשת כיוון שעברתי לפני כמה שנים (כנראה)התקף בעין -לא קבלתי אז טיפול ,רק אחרי שזה עבר התחילו אצלי סימפטומים של זרמים ומיחושים שונים -אז נגשתי לרופא הפנו אותי לMRI יצא מוקד אחד וכשספרתי על מה שהיה לי בעין הסיקו שכנראה זה היה התקף . כיום אני במעקב בתל השומר , לא מקבלת טיפול תרופתי מלבד כדורים שאמורים להקל על הסימפטומים של הזרמים וקפיצות השרירים השונות (שכמעט ולא עוברות ויש לי אותם כמעט כל יום כ-3 שנים ). הרופאים טוענים שכל המיחושים הללו זה לא התקף וזה דבר שבא ונעלם. הבעיה היא שזה לא נעלם.... רציתי לשאול אתכם האם מישהו חווה בחיי היומיום בלי כל קשר להתקף זרמים,קפיצות שרירים ,רעד ? והאם יש דרך להקל על זה ? וכמו כן האם הטיפול התרופתי (אבונקס,קופקסון וכו´) עוזרים חוץ מצימצום ההתקפים גם למיחושים היומיומיים הללו? תודה ויום טוב .

anat11

New member
היי

מצטערת שלא יצא לי לענות לך קודם. אני רוצה בעיקר להתייחס לשאלה הקודמת שהעלית (כאבים בעין). לי היו שני התקפים בעינים (אחד בכל עין). התקף בעין בהחלט יכול להיות מלווה בכאב. כאב אופייני מאד מורגש כאשר מסתכלים מצד לצד, כלומר - בתזוזה של העין זה חלק מההליך הדלקתי בעין. אצלי היה כאב כזה והוא חלף יחסית די מהר. לגבי הזרמים וה"קפיצות" (אני חושבת שקוראים לזה ´ספסיזם´) נדמה לי שנותנים לענין זה תרופות ספציפיות (בעוד האוונקס, קופקסון ודומיהם לא נועדו לזה אלא רק לצמצום התקפים והגדלת מרווחים בינהם) אבל אולי לאחרים כאן יש יותר מידע. יום טוב, ענת

RomiVais

New member
ממה שאני יודעת...

אם אכן מדובר בספסטיות, אמא שלי מקבלת לזה "בקלוסל". וזה עוזר... במינון הנכון <שהוא מאוד אינדיוידואלי> כמו שענת אמרה, הזריקות למיניהן... לא נועדו לזה. המשך יום נעים ותרגישו טוב!!!

אורית...2

New member
היי ססגונית...../images/Emo140.gif

קודם לגבי הכאבים בעין...עד כמה שזכור לי (כי זה היה לפני 2000 שנה ואני כבר סבתא...
) כשהיה לי ההתקף של העין הוא היה עם כאבים, ובמיוחד כשהייתי באור !!!, אם הייתי סוגרת אורות, או תריסים, ופשוט יושבת בחושך זה היה עובר לי (הכאב)...אבל הכל עבר לגמרי רק אחרי הטיפול בקורטיזון שנתנו לי להתקף שבא במקביל... לגבי רעד ...אני מומחית ! אומנם זה לא אותו רעד שהיה ...אבל מידי פעם יש איה רעד קטנטן...ואיך אני יודעת...כי תמיד יש את "הנשמות הטובות" ששואלים אותי "קר לך???"...אז אני יודעת שיש לי כנראה איזה רעד ואני מיד עונה..."נורא קר לי (מתאים לחורף, ולקיץ...המזגן מקפיא אותי) הרעד שהיה ....עבר גם אחרי הטיפול בסטרואידים (באותה פעם שגם הכאב בעין ועוד כל מיני "שטויות" באו לביקור ) הייתי אצל איזה פרו´ שנתן לי תרופה לפרקינגסון...אז אם יציעו לך את זה ...יש לה המון !!!! תופעות לוואי ...ולרעד זה לא עזר
לגבי הזריקות ענת ענתה לך... ואם את תשאלי אותי...אולי תתיעצי עם עוד רופא ??? אני הסתובבתי שנתיים !!!...עד שהגעתי לרופא ששאל אותי "למה לא טיפלו בך עד היום???"...כל מה שהיה לי לענות לו, זה שכולם (והייתי אצל הרבה...) אמרו לי שאני לא צריכה שום טיפול ! אז לא קיבלתי שום טיפול במשך שנתיים עד שהגעתי לעוד רופא אחר,(שנתן לי טיפול ) ושאיתו אני עד היום...!!! בהצלחה בכל מה שתחליטי !!!

סיאמית

New member
ספאסטיות -

גם ~א~ לוקח תרופה בשם בקלוסל (לאורסל), כמו אמא של רומי´לה. אבל הספאסטיות שלו קשה מאוד ולפעמים מכאיבה נורא... ובמיוחד ברגלים. לא תמיד התרופה עוזרת. מה שכן עוזר זה כשאני עושה לו מסאז´ בשוקיים ובכפות רגליים כי יש משהו מאוד מנחם במגע. זה באמת לא התקף, כמו שאומרים רופאייך... אלא סימפטום. איזה תרופות את לוקחת בשביל הספאסטיות? את יכולה גם להחליף כי יש כל מיני סוגים חוץ מבקלוסל (טיזנידין, למשל) ומינונים שונים. יש עוד טיפול אחד בשביל ספאסטיות, רעלן בשם "בוטוליניום" שמזריקים ישירות לשריר ודווקא בתל-השומר שמעתי שמטפלים בבוטוליניום לא מעט.

למעלה