קצת על עצמי

קצת על עצמי

אני עוסק שנים רבות בתחום הבניה.יש לי ידע גם מעשי וגם תיאורטי . ההתמחות שלי היתה בתחום המים}אינסטלצית מים וביוב { בשנים האחרונות אני מתמקד במערכות טיהור והשבחת מים. אני מקווה שאני יוכל לתת פתרונות וייעוץ עד כמה שאפשר.אשמח לענות לכל שאלה בתחום }אני מקווה שאני לא מתרברב סתם{. אם הפתרונות שלי יעזרו ולו במעט אני שמח. שיהיה לכולם חג שמח.

ברוך הבא לפורום! אתה מכיר את...

מערכת טיהור מי ביוב של מטבחים, שממנה אפשר להשקאות את הגינה?

מיחזור מים

אני שמח שהעלית את הנושא. זאת שאלה שמתעוררת הרבה לאחרונה. אין שום בעיה למחזר את מי הדלוחין לצורך השקיה.קיימות מספר מערכות מוכנות בשוק וכבר בניתי ותיכננתי מספר פיתרונות כולל מיחזור מי מיזוג למפעלים. הבעיה הקשה שעדיין לא נפתרה היא החיידקים שיש במים כאלה. חובה לשים שלט מאיר עיניים ליד כל נקודת מוצא של מים כאלה.יש פיתרון לעיקור המים האלה על ידי שתי שיטות . האחת היא על ידי מנורת U.V. והשניה על ידי הכלרה. השיטה הראשונה יותר נוחה לשימוש רק העלות שלה מורידה אותה מיישום. עלות של מערכת U.V.לדירה ממוצעת או לבית פרטי נעה בסביבות 4000$.עלות שמכפילה את המערכת. שיטת ההכלרה מעלה בעיה נוספת של ריכוז כלור גבוה למי ההשקיה , מה שיכול לפגוע בצמחיה. הפתרון הוא לשים מערכת מסנני פחם לאחר ההכלרה על מנת לספוח את הכלור מה שמסרבל את המערכת.מערכות מיחזור מים ללא טיפול בקטרילי לדירה או לבית פרטי ממוצע נעות בסביבות 10,000 ש"ח. כאשר המחיר תלוי לפי דרישות השטח.לאחרונה הגיעה אליי שמועה על מערכת מיובאת שמטפלת גם בצואין כך שהיא נותנת פתרון יותר מורחב לנושא. מי מטבח קשים יותר לטיפול כי הם מכילים רמת דטרגנטים ושומנים גבוהה וכמות המים היא קטנה יחסית. לכן פיתרון שכולל את כל מי הדלוחין והצואין אולי יהיה קצת יותר יקר אך כמות המים שנפיק תהיה גדולה יותר. אני מקווה שיהיו לי תשובות יותר מדויקות בנושא בימים הקרובים. כבר יצרתי קשר עם היבואן ואני אמור לקבל חומר טכני בנושא ולטענתו כבר מורכבות בארץ כמה מערכות כאלה. לפני שאני ממליץ אני הייתי רוצה לראות מערכת כזאת בפעולה...ברגע שיהיו לי תשובות מדויקות אני אשמח לשתף אותך. אני מקווה שקצת עזרתי בתשובה שלי.. קוריוז קטן. בשנות השלושים נבנו בחיפה בתי אבן לפי ידע ותכנון בריטיים. בחלק מין המבנים קיים מאגר מי גשם שמקבל את המים מגג המבנה.המאגרים בנויים מתחת למבנה ומכילים עשרות קובים של מים. איכות המים הנאגרים טובה אלפי מונים ממי הרשת. לאחרונה תיכננתי ובניתי מערכת ששואטבת את המים האלה ומספקת אותם לצריכה שוטפת. לפי חישוב כמות המים תספיק לשימוש שוטף כל השנה .רמת ה T.D.Sשנמדדה במאגר היתה 130 ppm.לצורך ההשוואה מי רשת בחיפה נעים בין 500 ל650 ppm,מי עדן ומים מינרלים אחרים נעים בין 180 ל230 ppm.{התקן האירופאי אומר שמי שתיה הם ברמה של מקסימום 300 ppm...

למעלה