קצת על פוטי למי שזה מעניין

talzag

New member
קצת על פוטי למי שזה מעניין

הפוטבול האוסטרלי הוא ייחודי בנוף העולמי. החוקים שונים מחוקי הרוגבי והפוטבול האמריקאי. השחקנים הם אתלטים מהדרגה הראשונה : מהירים , חזקים ובדרך כלל גבוהים. הם לא לובשים מגינים כמו בפוטבול האמריקאי ולובשים גופיות צמודות , כך שהפופולריות אצל נשים לא מפתיעה. חוקים: המגרש עגול ויש 18 שחקנים בכל קבוצה. הכדור יכול להיבעט או להימסר. במידה ושחקן מתקדם עם הכדור הוא חייב להקפיץ אותו, לכל היותר אחרי 15 צעדים. כאשר הכדור נבעט ושחקן תופס אותו , אף אחד מהשחקנים לא יכול לגעת בו באזורו. בכל שאר המקרים , האלימות שולטת. מה שמפתיע הוא שלשופטים אסור להוציא שחקנים ,אך במקרים חריגים ,הם נשפטים מאוחר יותר, לפי מצלמות הטלוויזיה. למאמן מותר להכניס 3 שחקנים ביחד, בכל זמן נתון. ישנם 4 רבעים בני 20 דקות , אך זמן המשחק ברוטו, נע בסביבות השעתיים. ניקוד: יש שני שערים חיצוניים ושער פנימי , בעיטה לשער הפנימי מזכה ב 6 נקודות ולשערים החיצוניים בנקודה אחת. בגלל מהירות המשחק ,התוצאה יכולה להשתנות בתדירות גבוהה ,ומשחק טיפוסי מסתיים בתוצאה הקרובה ל 100 לכל קבוצה. הליגה: ישנן 16 קבוצות, כאשר רובן מגיעות ממלבורן ולכן הפופולריות העצומה בעיר למשחק. המשחקים נערכים בימי שישי,שבת וראשון בעונת החורף האוסטרלית. לאחר העונה הסדירה עולים 8 קבוצות למשחקי הפלייאוף אשר לבסוף מביאים 2 קבוצות למשחר האליפות.

אמנון כ

New member
האיצטדיון האולימפי בסידני

התארחתי אצל חברת היי טק אוסטרלית, ומנכ"ל החברה, חובב ספורט גדול, לקח אותי יחד עם עוד כמה עובדים לאיצטדיון האולימפי, לראות משחק רוגבי. לבחור, מסתבר, יש מנוי לכל החיים שעלה לו לא פחות מ- 100,000$ אוסטרלי (זו לא טעות!). תמורת הסכום הצנוע הזה ששולם עוד לפני שהאיצטדיון הושלם, הוא קיבל את הזכות להיכנס לכל אירוע ספורט, למשך 30 השנים הבאות, כולל כל אירועי האולימפיאדה (בשנת 2000), יחד עם כל המשפחה, ולשבת ביציע האח"מים שכולל בר משקאות, מסעדה ומלצרים אישיים... למרות שזו הייתה הפעם הראשונה שראיתי רוגבי, ולא ממש הכרתי את החוקים (ויש לציין שאני חובב ספורט קטן למדי), נהנתי מאוד מהמשחק הדינמי והמהיר, ומהאווירה החמה באיצטדיון המדהים. חוויה מומלצת!

אמנון כ

New member
יש עוד המון...

9500 ליתר דיוק שצולמו בעשרת החודשים האחרונים... למען האמת, תמונות פנורמיות יש הרבה פחות, אבל אני מאוד אוהב לעשות אותן. בקומונה שלי ועם כמה תמונות מייצגות כאלו. והנה רק עוד 2-3 דוגמאות מהנסיעה האחרונה לאוסטרליה... והראשונה - תמונה פנורמית של Darling Harbor בסידני.

אמנון כ

New member
נמל סידני במבט מלמעלה

צולם ממגדל סידני - המגדל הגבוה ביותר בחצי הכדור הדרומי! (הייתה להם תחרות קשה מצד הפינגווינים באנטרטיקה, אבל בסוף הם ניצחו...)

YLEE

New member
../images/Emo7.gif שתזכה להעלות המון תמונות כאלה !

talzag

New member
אפרופו "הכי גבוה בחצי הכדור הדרומי"

זה תמיד מזכיר לי איך בישראל אוהבים להגיד "הכי גבוה/גדול במזרח התיכון" בעקרון לאוסטרלים יש תחרות יותר קשה (דרום אפריקה, ברזיל ארגנטינה)...

raanangr

New member
האם רוגבי גם נחשב לספורט אוסטרלי?

או שזה משהו בינלאומי?

talzag

New member
פוטי הוא רק אוסטרלי ורוגבי משחקים

בערך ב 12 מדינות ביניהן צרפת אנגליה ניו זילנד דרום אפריקה

למעלה