קצת על פולניה אופה עוגה

קצת על פולניה אופה עוגה

כשכתוב לשים כוס קמח - פולניה שמה 2 כוסות קמח. כי כששמים יותר זה טוב יותר. מה שנוצר זה עוגה שחלק ממנה הוא כמו גומי. זה בגלל גם שהפולניה פותחת כל רגע את התנור לבדוק את העוגה. ובגלל זה העוגה חוטפת מכות של הבדלי טמפרטורה. כך נוצר הזאקאלעץ - עובדה שרק בפולניה יש שם לדבר הזה. אבא שלי אהב את הזאקאלץ וגם את השרוף של העוגה.
 

tch111

New member
והתימניה מכינה עוגה כזו עם כוס קמח אחת

לחיסכון
 

Y. Welis

New member
ה'שרוף' הוא חלק מובנה ב'קוגל'.

שאגב יש מסעדות באיזורים החרדיים, שיודעות לעשות אותם טוב.
 
למעלה