קצת על צמר...

במבליק1

New member
קצת על צמר...

אל תכעסו שאני מעלה את זה... אבל זה חשוב לדעת. זה אחלה פורום וכיף לסרוג אבל לא חייבים להרע לחיות כדי לעשות את זה... קישור שמראה שלחיות לא כיף שמוציאים מהן צמר: http://www.free.org.il/wool.htm

סגולית

New member
גז של כבשים היא לא שחיטה

אם הן נפצעו, זה בגלל חוסר מקצועיות של הגוזזים, וזה מה שנראה בתמונות האלה. חוצמזה, רוב הצמר הוא בכלל סינטטי או כותנה.

88hentai88

New member
מה שמראים זה אכן חוסר

מקצועיות והתעללות מצד הגוזזים. אני נכחתי בגז כמה פעמים, אני רוצה לציין שהאנשים הרבים שמגדלים כבשים מתפרנסים מהצמר שמביאה הכבשה, ולכן אנשים אלו מאוד זהירים לגבי אותה כבשה כי אם יקרה לה משהו אלו יפסידו מפרנסתם, אז הגזים שאני ראיתי נעשו בזהירות, בעדינות ובשמחה רבה, להציג רק צד אחד ולומר שרק כך דברים נעשים זאת צרות אופקים ואולי גם צרות עין, כי זה בהחלט לא כך תמיד. מי שגרם לפצעים אלו לכבשים, והמקום שבו הם צולמו צריכים להיסגר לאלתר אני נגד כל התעללות ואפילו הכי קטנה.

גם אני ראיתי גז כבשים........

הכל נעשה באווירה של פסטיבל מדהים והכבשים ניראו שמחות שהוסר מהן כל הצמר........כמובן שתמיד יש אנשים חסרי אחריות עם לב של אבן כמו שהאירים אומרים...........באירלנד למשל אם אדם רואה שמישהו גורם לחיות סבל ישנו משרד מיוחד שמדווחים ותוך 48 שעות החיות נלקחות ממנו למקום מיוחד שנקרא גן עדן לחיות ששם הן מקבלות את הטיפול המתאים וכשהן מבריאות הן נמכרות לחוואים הידועים בטיפול הטוב שלהם.......

חבל שקשה לעקוב אחר מקום

המוצא של הצמר. ממש עד לחוות (דיר) הגידול. הפחד וההגיון הקר שלי אומר שמי שצריר לגזוז מאות כבשים לא יגזוז בנועם.

סגולית

New member
ממש לא כך, לדעתי.

גם ברפת חלב, חולבים 400 פרות שלוש פעמים ביום, וזו ממש לא התעללות.

במבליק1

New member
לידיעתך... זו כן התעללות!

אני יודעת שזה לא ממש קשור לנושא הפורום אבל אם כבר העלנו את הנושא אז בבקשה:

על הצמר 100% של חברת HAPPY

צמר חדש בחנויות. שלחתי להם מייל לגבי מקור המצר וזו התגובה שקיבלתי. דומה למה שעליזוש כתבה בהודעה שקשורה לצעיפים המדהימים של אירית. Thank you for your question and I apologise for the English - my Hebrew system has just collapsed. We don't buy from a specific farm; we buy from the NZ cooperative, which has the highest standards for animal welfare. If you wish to know more about NZ merino, there's plenty of source on the net. Simply type in the keywords you're interested to learn about in the Google search box and you'll find more info you can handle.

אני חושבת שהדיון הזה מאד חשוב

ובאמת למרות העיסוק שלי בצמר אי אפשר להתעלם וזה בהחלט דורש בדיקה עמוקה. גם אני מאד נגד כל סוג של התעללות בחיות.

מעתיקה לכאן הודעה שקשורה יותר

לשירשור הזה, מצטטת את עצמי: עוד לפני שפגשתי באנטרופוסופיה, (רק שנתיים) נמנעתי מלהשתמש במוצרים מהחיי ובינהם צמר (כמובן עור, משי אנגורה). מאז המפגש עם האנטרופוסופיה בו אני משתמשת המון בצמר (לא נוגעת בעור, משי ואנגורה). יש לי ספקות לגבי הכנות שלי עם עצמי בכל לנוגע לשימוש בו בגלל שאין לי מושג מי מגדל את הכבשים ובאילו תנאים. אני משתדלת לסרוג דברים שלא מיועדים לחמם, בחוט סינטטי, הפלסטיק הזה עשוי גם שאריות של חומר אחר שבעצם מנוצל. אם צריך לשאוב נפט או לא זו שאלה טובה. הכבשים (וגם הפרות) גורמות לדילול האוזון (כל הפלוצים עם גז המתאן, אם אני לא טועה). אמרו לי שיש מקומות בניו זילנד שעקב גידול הכבשים והפרות שם יש בעייה קשה עם שכבת האוזון, שזה כמובן מסוכן להמון אנשים. כך שאני עוד לא החלטתי לגביי במה אשתמש, איפה המצפון שלי יהיה שקט יותר. באמת אשמח אם תספרי מאיפה המידע על גידול הכבשים למטרות צמר. לי יש במחשב תמונות קשות ביותר של גז שרק מצננות את הארנק שלי כשאני ניגשת לקנות צמר. תודות

boolcha

New member
בניו זילנד יש יחס של על כל אדם 20

כבשים, וכן, הפולצים שלהם הם הסיבה לחור (הגדול מאוד) באוזון שיש מעל אוסטרליה...

tova האחת

New member
אני מרגישה צורך להגיב

אני נגד התעללות וודאי שכולם כך,אך נראה לי לא מציאותי לחפש היכן מתעללים.גם אם יש שמץ של התעללות היא לא מסחרית. ולדעתי ,כיום עם המודעות לבעלי חיים המגדלים לא יתעללו,זו פרנסתם. כמו בכל תחום גם כאן יציגו אנשים איכפתיים את הקיצוניות, אז כל אחד ינהג לפי דעתו.בכל תחום בחיינו יכולה להיות דילמה אתית כלשהי. אז שיהיה לכולם יום נעים ורק הטוב שבעולם.

למעלה