חשוב לדעת את עצימות האימון ומשך
האימון. יש הבדל גדול בין אימון נגד השעון של 40 דקות בדופק 175, לבין טיול של 7 שעות עם הפסקות בדופק ממוצע של 110. גם התזונה תהיה שונה בהתאם. עצימות האימון ומשך האימון יקבעו כמה אנרגיה או במלים אחרות "קלוריות" בזבזנו ומאיזה מקור - שיכול להיות שומנים, גליקוגן ואף חלבון. לפיכך גם נקבע את סוג התזונה הרצוי. לרובינו שעוסקים ברכיבות נפח, דהיינו רכיבות למשך זמן ארוך בתחומי דופק לא גבוהים מאוד בטווח האירובי, מומלץ כבר ערב קודם להצטייד בגליקוגן למשל באמצעות מנת פסטה יפה וכן מאכל חלבוני, שעתיים עד ארבע שעות לפני האימון/טיול לאכול משהו קל כמו דגנים או סנדוויץ ובמשך האימון/טיול שחורג מתחום השעתיים שלוש יש לאכול שוב או לשתות משקאות איזוטוניים מכיוון שמאגר הגליקוגן שבגוף יכול לספק עד בערך 1500 קלוריות שאוזלים בתום שעתיים של מאמץ. להזכירכם שבעבודה אירובית קלה עד בינונית הגוף משתמש בעיקר במאגרי השומן כמקור אנרגייה, וזה לצערם של רבים לא חסר בגופם, אך הפעולה הביוכימית של הפיכת שומן לאנרגיה מצריכה גם נוכחות של גלוקוז ולכן החשיבות של אכילת פחמימות לאורך פעילות ארוכה מעל שעתיים שלוש. במקרים של מאמצים קיצוניים הגוף מפרק גם חלבונים מהשריר, בד"כ באימונים עצימי כוח בחדר כושר אך גם בתחרויות או מאמץ מתמשך ביותר, ולכן יש חשיבות לאכול חלבונים לא רק בשעתיים הראשונות לאחר האימון אלא גם בטיול אופניים מפרך של 8 שעות. כמובן לאחר הטיול/אימון יש לאכול ארוחה הכוללת חלבון ופחמימות. יש לציין שחד סוכרים נספגים מייד בדם ןפירוקם מהיר ולא מתמשך, ולכן סוכר, דבש וכדומה אינם מומלצים לפני פעילות בגלל השפעתם הקיצונית על מאזן הסוכר והאינסולין. אפשר גם לשתות קפה חצי שעה לפני אימון או תחרות לשיפור היכולת האירובית ולשימוש מוקדם של הגוף בפירוק שומנים כמקור אנרגייה. המידע נלקח מהרצאות של מר יאיר קרני במכון ווינגייט בקורס מדריכי אופניים ציקי